“Bu para nereye gitti?”

Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım ayı birleşimlerini görüştüğü 6 madde ile devam etti. Gündem maddeleri arasında yer alan Pehlivanköy Doğanca köyünde parke taşı yapımında kullanılmak üzere ayrılan 120 bin TL ödeneğin Pehlivanköy Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılması hakkındaki konu görüşüldü. Konu ile ilgili kararın geçtiğimiz aylarda alındığı ancak paranın aktarımının yapılmadığı fark edildi. İl Özel İdaresi personeli konuyla alakalı paranın aktarımının yapıldığı bilgisini paylaşırken, Pehlivanköy Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği paranın kendilerine ulaşmadığını belirtti. Ortaya çıkan durumdan ötürü meclis üyeleri “O zaman bu para nereye gitti?” sorusunu yöneltti.

Meclis birleşimleri 12 Kasım Pazartesi saat 11.00 itibariyle gerçekleştirilen birleşimle devam etti. Saffet Üresin’in başkanlık ettiği birleşim tutanak özetlerinin kabulü ile başladı. Sonrasında gündemin 4, 5 ve 6’ncı maddeleri 2, 3 ve 4 olarak değiştirildi.
Gündemden düşürüldü
2’nci maddede Pehlivanköy Akarca köyünde istinat duvarı yapılması için ayrılan 20 bin TL’nin yine Pehlivanköy Kumköy yağmur kanalları yapımı için ayrılan 20 bin 150 TL ödeneğin Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınarak ödeneğin Pehlivanköy Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılması ve istinat duvarı ile yağmur kanallarının birlik tarafından yaptırılması ile ilgili teklif görüşüldü. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ufuk Gürsel yaptığı açıklamada söz konusu projelerin başladığın ifade etti. Bu açıklamanın sonrasında madde gündemden düşürüldü.
Haftasonuna kadar konu
yeniden görüşülecek
Gündemin 3’üncü maddesinde bir önceki maddede olduğu gibi Pehlivanköy ilçesinde bir tahsis değiştirililme talebi görüşüldü. Maddede Pehlivanköy Doğanca köyünde parke taşı yapımında kullanılmak üzere ayrılan 120 bin TL ödeneğin Pehlivanköy Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılması ile ilgili meclis üyeleri Mehmet Gülay Erkol ve Gürkan Umut tarafından verilen önerge yer aldı. Resmi evraklarla yapılan araştırmada konu ile ilgili kararın geçtiğimiz aylarda alındığı ancak paranın aktarımının yapılmadığı ifade edildi. İl Özel İdaresi personeli konuyla alakalı paranın aktarımının yapıldığı bilgisini aktarırken, Pehlivanköy Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği paranın kendilerine ulaşmadığını söyledi. Ortaya çıkan durumdan ötürü meclis üyeleri “O zaman bu para nereye gitti?” sorusunu yöneltti. Konu ile ilgili soru işaretlerini ve aktarımın hangi safhada olduğunun bilgisine ulaşılması için oylama yapılmadı. Madde haftasonuna kadar görüşülecek. Sonraki gündem maddesinde Vize ilçesinde Kızılağaç-Hamidiye köylerinde bulunan Pabuçdere köprü ayaklarının ve korkuluklarının artan yağışlar nedeniyle çökme yapmaya başlamasıyla İl Özel İdare yetkilileri tarafından tespit ve onarım yapılması ile ilgili verilen sözlü önerge görüşüldü.
Konu ile ilgili İl Özel İdare çalışanlarına bilgi verildiği nedeniyle madde oylatılmadı.
Fiyatlarda revizeye gidildi
Meclisin 5’inci maddesinde Pehlivanköy ilçesi Yeşilova köyünün yerleşik alan tespiti ile ilgili konu görüşüldü. Madde idareden geldiği haliyle kabul edildi. Gündemin son maddesinde yapılacak olan her türlü harita ve imar planlarına yönelik belirtilen hizmet tarifesindeki bedellerin revize edilmesi hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Sibel Çınar tarafından okunan rapor oy birliği ile kabul edildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol