Bu milletin daha söyleyecek çok sözü var

15 Temmuz darbe girişiminin dördüncü yıl dönümünde millet yine meydanlarda yerini aldı. Kırklarelililerin buluşma noktası Özgürlük ve Demokrasi Meydanı oldu. Kovit 19 önlemleri kapsamında Meydanda kurulan sahne önündeki alana protokol üyeleri bölüm bölüm nöbetleşe alındı. Vatandaşlar yine bu alanın arkasındaki bölümde pandemi tehlikesi nedeniyle belirli sayıda alındı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma gecesi öncesi araçlarla oluşturulan Demokrasi ve Milli Birlik Konvoyu kent turu attı. Gecede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayındaki konuşması sahnedeki dev ekrandan izlendi. Erdoğan, “15 Temmuz gecesi, hürriyet aşığı bu millete zincir vurmayı tekrar denediler ve hamdolsun başaramadılar. Ezanımızı susturmak, bayrağımızı indirmek, millî iradeyi ayaklar altına almak, geleceğimizi karartmak isteyen hainleri, şanlı bir direnişle hüsrana uğrattık” dedi.
Arkamızda bir dua ordusu var
“Teslim almak için darbe girişimi dâhil her yola başvurdukları Türkiye’nin, silkinip asırlık uykusundan uyanan bir dev gibi yeniden ayağa kalkışı karşısında şaşkınlığa uğrayanlara diyoruz ki, daha bitmedi…” diye konuşan Erdoğan, bu milletin daha söyleyecek çok sözü olduğunu belirterek, “Bu milletin daha hayata geçirecek çok projesi var. Bu devletin daha harekete geçirecek çok potansiyeli var. Çünkü bu millet, yüreği ve bileği güçlü olmanın yanında, arkasında ancak gönül gözü açık olanların fark edebileceği dua ordusu olan bir millettir. İslam’la müşerref olarak bu duayı aldık. Ayak bastığımız her yerde mazlumların, mağdurların yanında durarak bu duayı aldık. Asırlar boyunca süren Haçlı Seferlerinde Anadolu’yu çapulculara mezar ederek bu duayı aldık. İstanbul’u fethederek bu duayı aldık. Hint Okyanusundan Viyana önlerine kadar çağının en büyük devletini ‘önce insan’ diye yöneterek bu duayı aldık. Çanakkale’den 15 Temmuz’a kadar arkasında 7 düvelin olduğu her saldırıya göğsümüzü siper ederek bu duayı aldık. Fırsat bulduğumuzda elimizdeki tüm imkânları bölgemizdeki ve dünyadaki gariplerle paylaşarak bu duayı aldık...” diye konuştu.
Bu ülke şehitler vermeye devam edecektir
Şehit düşenler ve gazi olanlar için Kuran’ı Kerim’in okunduğu programda Kırklareli Valisi Osman Bilgin’de bir konuşma yaparak, “15 Temmuz ülkemizin ve ülkemizden önce milletimizin kurmuş olduğu devletlerin karşı karşıya kaldığı darbelerden darbe girişimlerinden en sonuncusu ama en kalleşçesi idi. Bu hikaye değil, bir oyun değil. Bu haçlı zihniyetinin yerli işbirlikçilerinin yapmak istediği sadece bir darbe değil bir işgal girişimidir. O gece 7’sinden 77’sine herkes canı pahasına mücadele vermiştir. 250 şehit verilmiştir. Bu şehitler son şehitler olmayacaktır. Bu ülke şehitler vermeye devam edecektir. Bu millet sonuna kadar ülkesini savunmaya devam edecek azim ve kararlılığa sahiptir” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol