Bu kez olacak mı?

Bundan yaklaşık 3 yıl önce Kırklareli Belediyesi'nin "Vilayet Meydanı Kentsel Değişim Taslak Projesi" adıyla dönemin Belediye Başkanı Cavit Çağlayan tarafından kamuoyuna duyurulan Vilayet Meydanı'nın düzenlenmesine ilişkin proje yeniden gündemde.
2012 yılında dönemin Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ın "bu yıl içinde başlanacak" dediği ancak geçen zaman içinde sırra kadem basan proje bu kez hayata geçecek mi zaman gösterecek ama Belediye Başkanlığı konuyu 3 yıl rötarlı tekrar masaya yatırdı

"Kentleri kent yapan meydanlarıdır" misali Kırklareli'nin meydanları da Kırklareli'ni kent yapmak için yeniden düzenlenecek. Daha önce bir önceki dönem Belediye Başkanı olan Cavit Çağlayan tarafından "Vilayet Meydanı Kentsel Değişim Taslak Projesi" adıyla hazırlanan fakat yalnızca "taslak proje" olarak kalan çalışma 3 yıl aradan sonra yeniden gündeme geliyor.
Şimdiki İl Genel Meclis Başkanı olan dönemin Belediye Başkanı Çağlayan'ın konu hakkında taslak projenin hazırlandığı ve o yıl (2012) içinde hayata geçeceğini açıkladığı proje beklendiği gibi hayata geçememiş zaten aradan geçen zaman içinde yapılan seçimlerle de Çağlayan Başkanlığı bırakmak zorunda kalmıştı. O yıl hazırlattıkları taslak projenin çizimlerinin de paylaşıldığı çalışmanın yeniden hayata geçmesi için Belediye tekrar harekete geçti. Bu kez temkinli yaklaşan Belediye, geçen sefer ki gibi henüz erkenden çizim paylaşmadı fakat düşünce yine aynı; "Vilayet Meydanı'nın yeniden düzenlenmesi."
Bu kez iki meydan birden gündemde
Konuya ilişkin Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, bu kez Vilayet Meydanı'nın yanı sıra Cumhuriyet Meydanı da projeye dahil edilerek çalışmalara başlandığı kaydedildi.
Konuya ilişkin açıklamada ayrıca; "Meydan düzenleme projelerimize Vilayet Meydanından başlamayı amaçlıyoruz. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda çalışmamız olacak. Konusunda uzman kişiler ile toplantılarımız ve fikir alışverişlerimiz devam ediyor. Meydan düzenleme projemiz, uygulama projesine dönüştürülüyor. 2 ay içerisinde uygulama projesi tamamlanacak. Kente yeni bir kimlik katacak en iyi projeyi yapacağız. Projemiz ile zemin, meydanların etrafındaki binaların rengi, ışıklandırmaları ve tabelaları ile modern bir görüntü oluşturulacak. Ayrıca, düzenlemeler içerisinde bisiklet yolları da yer alacak" ifadeleri dikkat çekti.
Geçen sefer ne olmuştu?
Bu kez Vilayet Meydanı'nın nasıl bir görünüme kavuşturulmasının amaçlandığına ilişkin henüz bir taslak ortaya çıkmadı ancak 3 yıl önce Başkan Çağlayan'ın hazırlattığı taslak projede Vilayet Meydanı'nın büyük oranda yayalaştırılmasının amaçlandığı göze çarpıyordu. Konuya ilişkin iki ayrı çizim hazırlanmış, ilk çizimde Meydanın orta kısmı kapatılarak çevresinde bir trafik akışı sağlanırken ikinci çizimde araç trafiği meydanın tek bir yanından sağlanacak şekilde yönlendirilmiş Valilik Binasının bulunduğu alan ve Meydanın birleştirilerek yayalaştırıldığı bir taslak proje sunulmuştu. Başkan Çağlayan o dönem; "Vilayet Meydanı'nın düzenlenmesi ile ilgili projelerimiz mevcut. Meydanda araç trafik akışının yönü değiştirilecek. Güzel bir çalışmaya başladık inancındayım. Proje yaklaşık bir ay içerisinde şekillenecek" açıklamasında bulunmuştu.
Şimdi hazırlanan ve üstüne Cumhuriyet Meydanı da eklenen meydan düzenleme projesi ne zaman başlayacak ve nasıl bir proje olacak veya olacak mı? Kırklareli halkı yapılan projeyi nasıl bulacak, zaman gösterecek...

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. OtoparkOtoparkOtoprk

  2. eskiden her belediye başkanı gelişinde cumhurriyet ve vilayet meydanını değiştirip parayı gömüyorlar taşa yok havuzyok heykel hep yaz boz nasıl olsa engüzel harcanan para baba parası ve devlethalkın parası hesap soran yok harcaya bildiğin kadar harca

  3. PALAVRA ancak resmini yapar halkı kandırır bu çakma halkçılar

  4. Bir varmış Bir yok muş Şehirlerin Birinde Çalışkan mı Çalışkan Bir belediye varmış Şehirde yaşayan insanların kendisine verdiği yetki ile Önce güzel mi güzel bir kapalı Pazar yeri yapmışDaha sonra Trafik sorununu çözmek için Otoparklar inşa etmiş buradan ede ettiği gelirle kent park ve bisiklet yolları yapmış. Otogarını yenilemiş toplu taşımada kamu gücünü ve denetimi sağlamak amacıyla otobüsler almış.Su Arıtma tesisi sorununu gidermiş.Tüm bunları beş yılda bir sadece 1 ayda yapmış ama sadece resmini yapmış o resmide para ile başkalarına yaptırmış.Masalda burada bitmemiş 5 yılda bir tekrar tekrar anlatılmış.

  5. bizim başkan sık sık çıktığı balkan gezilerinden bir gelebilse belki de aksi halde olmaz o iş.