“Bu kentin iyi yanları da var onları da yazın”

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Kırklareli Merkez ve ilçelerinde görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda buluştu. Saat 09.30’da verilen kahvaltıda Vali Orhan Çiftçi’ye, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Mandacı ile İl Jandarma Komutanı J. Albay Kadir Oğuz, Kırklareli Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Özgür Tiran eşlik etti. Vali Çiftçi, kahvaltıda Kırklareli’ne ilişkin görüş ve düşüncelerini gazeteciler ile paylaştı.

Kırklareli Valiliği tarafından bir restoranda düzenlenen kahvaltı programına Önadım Medya Grubu’nu temsilen Gazete Kırklareli Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Furkan Kayan, Önadım Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ferdi Kurtbayram, Kırklar Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü H. Murat Taner, Çarşı Trakya Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erkan Gökçen, Gazete Trakya Gazetesi’nden Ertan Bayer, Hürfikir Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gökhan Kan ile Kırklareli ve merkezde yayın yapan gazete yetkilileri ve ajans temsilcileri katıldı.
Bir yandan kahvaltı yapılan bir yandan sohbet edilen programda Vali Çiftçi, Kırklareli’ne dışarıdan gelmiş bir kişi olarak şehirde yaşayanlara oranla farklı bir bakış açısı ile kente bakabildiğini, bu sayede kentteki bazı eksik ve hataları da görme fırsatı bulduğunu aktardı. Basının dikkat çekici ve sansasyonel haber peşinde olduğunu bu nedenle birçok basın organında asayiş haberlerinin yer aldığını ifadene eden Vali Çiftçi, oysa kentin iyi yanları ve birçok güzelliği de bulunduğunu, görülen olumsuzluklar kadar iyi onların da yazılması gerektiğini dile getirdi. Vali Çiftçi, gazetecilerden kentin iyi yanlarını da yazmalarını istedi.
Bedava spor yapın
Kentin küçük bir kent olduğunu bu nedenle bir yerden bir yere gitmenin şehir içinde yürüyerek mümkün olduğunu söyleyen Vali Çiftçi, Kırklarelileri işlerini yürüyerek yapmaya davet etti. Çiftçi, “100 metre için arabaya biniyoruz. Bedava spor yapma imkanımız var oysa. Ben yürüyecek fırsat bulamıyorum ama işe arabayla gidenler var. Spor yapma fırsatını kaçırmayalım” dedi.
İş arayan da var, işçi arayan da
Kentte ki iş imkanları ile ilgili olarak bir yandan işçi bekleyenlerin, bir yandan ise iş arayanların olduğunu ifade eden Vali Çiftçi, Kırklareli’de ki fabrikaların yüzde 20 eksik işçi ile çalıştığını 450 kadar fabrikalarda toplam işçiye ihtiyaç olduğunu ancak fabrikaların işçi bulamazken birçok kişinin iş bulamaması gibi bir sorunun yaşandığını kaydetti. Çiftçi, buradaki sorunun genel olarak iş beğenilmemesinden kaynaklandığını ifade etti. Birçok lokantada Kırklarelililerden ziyade göçle gelenlerin çalıştığını anlattı.
“Biz bize yeteriz” mantığının geçerli olmadığını kente dışarıdan göç geldiğini ve gelmeye devam edeceğini aktaran Vali Çiftçi, “İhtiyaç var. İçerideki insanlar bunu göremeyebilir ama dışarıdan gelenler bunu görüyor. Kendi çocuğumuz bile şehirde kalmıyor, dışarı gidiyor. Dolayısıyla buradaki işleri yapacak insanlara ihtiyaç var” dedi.
Günün hatırası
Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, gerçekleşen sohbetin ardından gazetecilere ajanda hediye etti. Hediyelerin ardından önce toplu olarak daha sonra kurum kurum gazetecileri le fotoğraf çektirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol