“Bu kararı tanımıyorum” diyen Kırklareli Belediye Başkanı’na CHP’den cevap

CHP’li Kırklareli Belediye Başkanı geçtiğimiz günlerde, Yayla Meydanında bir konuşma yapmış, kendisinin tekrar aday gösterilmemesine tepki göstermişti. “Bu kararı tanımıyorum, gözden geçirin” diyen Belediye Başkanına cevap, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'tan geldi; “Genel merkezimiz kiminle yürüyeceğine karar verdi. Karar değiştirmek gibi bir huyumuz yok.”

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Belediye Başkan adayını uzun bir sürecin ardından belirlemiş, aday olarak; Mehmet Tuna Soykan’da karar kılmıştı. CHP’li mevcut Belediye Başkanı kendisinin tekrar aday gösterilmemesi üzerine ertesi gün ilimiz Yayla Meydanı’nda bir konuşma gerçekleştirmiş, “Bu kararı tanımıyorum, gözden geçirin” diyerek CHP Genel merkeze seslenmişti. İşte o sese cevap CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak'tan geldi.

Tekirdağ'da bir toplantıya katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak konu ile ilgili olarak; "Sonuç itibarı ile sonuç doğuran kararı genel merkezimiz vermektedir. Tanıyıp tanımaması kendi takdiridir. Ama genel merkezimiz kılı kırk yararak, kiminle yürüyeceğine karar vermiştir. Öyle de devam edecektir. Karar değiştirmek gibi teknik bir sıkıntı yoksa, karar değiştirmek gibi bir huyumuz yok" dedi.
Ne demişti?
Tekrar aday gösterilmeyen Kırklareli Belediye Başkanı o gün şu sözleri sarf etmişti; "Beş yıldır size gururla hizmet ediyorum ve devam etmek istiyorum. Bu iradenin dört ay önce genel merkezde yöneticilerimize bildirdim ama 4 aydır gelinen nokta itibariyle yaşanan sıkıntıların, eziyetlerin ne olduğunu hepimiz gördük. Bunu ben hak etmiyorum, hele hele Kırklareli halkı hiç hak etmiyor. Ben sizin temsilciniz, sesinizim, onun için genel merkezin aldığı bu kararı tanımıyorum. Kabul etmiyorum, içime sindiremiyorum. Çünkü ben yaşantımın her döneminde demokrasi dedim, hak dedim, hukuk, adalet dedim. Geçmişimde pişmanlık duyacağım hiçbir pişmanlık yok. Bu irademi ortaya koyarken her zaman olduğu gibi gücümü sizlerden aldım. 2014 yılında sayın genel başkanımız bu görevi bana verdiğinde milletvekilliğini bıraktım, geldim aday oldum. Sizler bana bu görevi yüzde 38 ile verdiniz. Beş yıl sonra ilk kez bu konuyla ilgili genel başkanımızla konuştum, anketleri gösterdim. Anketler yüzde 70. Milletvekilliğimde seçiminde ön seçimle aday oldum. Bunda da ön seçim istedim, benden başka isteyen yoktu. Çünkü ben demokratım, demokrasiye inanmış bir insanım. Eğilim yoklaması yapalım dedim. Ev, ev, kapı kapı gezelim çıkacak olan iradeye saygım var dedim. Eğer beni de aday yapmayacaksınız söyleyin, benim onurumla oynamayın. Kırklareli'nin iradesine ipotek koymayın dedim. Bugün bu noktaya geldik.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hayırlı olur inşallah.

  2. bağımsız aday oluver 04 Şubat 2019 Pazartesi 16:05:45

    Hizmet aşkı bu maşallah.

  3. 9 seçim verdiler yetmedi 05 Şubat 2019 Salı 16:07:46

    Kılı kırk yarıp huysuzlar %70 tercihi budadılar.

  4. Bağımsız aday ol gör boyunun ölçüsünü. Yahut chp.ye gster kendi ağırlığını. Tabi yerse !