Bu iş ittifak ile olur

Cumhur İttifakı’nın Kırklareli’ndeki adayı önceki gün açıklandı. MHP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Derya Bulut, AK Parti ve MHP’nin ortak adayı oldu. Bu kapsamda AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler ve yönetimi, MHP’yi ziyaret ederek ortak listeler için kolları sıvadı. Dün akşam saatlerine doğru listeler Seçim Kuruluna bildirilirken MHP heyeti de akşam vakti AK Parti’ye iade-i ziyarette bulundu. “Kimsenin hevesi kursağında kalmayacak” diyen Cumhur İttifakı’nın adayı Derya Bulut, seçimin en kolay ittifak ile kazanılacağını söyledi. 

Kırklareli’ndeki “ittifak oldu mu? olacak mı?” söylentileri 19 Şubat 2019 Salı günü netlik kazandı. AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler önce sosyal medyadan Cumhur İttifakı’nın Kırklareli’nde de oluşturulduğunu duyurarak ortak adaylarının MHP’nin Belediye Başkan Adayı Derya Bulut olduğunu açıkladı. Ardından AK Parti İl Yönetimi tam kadro MHP İl Binasına geçerek burada İl Başkanı Şaban Savaşan ve ortak aday Derya Bulut ile görüştü. Hazırlanan ortak listeler üzerinde son çalışmalar yapılarak Seçim Kurulana teslim edildi. AK Parti’nin gerçekleştirdiği ilk ziyaretin ardından MHP heyeti de akşam vakti AK Parti’ye iade-i ziyarette bulundu. MHP İl Başkanı Şaban Savaşan, Cumhur İttifakı’nın adayı Derya Bulut ve MHP İl Yönetimi AK Partilileri il binasında ziyaret ettiler. İl Binasında Başkan Çiler’in makamında gerçekleşen ilk ziyaret sonrası toplantıda salonuna geçilerek burada partililere ve basınaortak açıklamalar yapıldı.
31 Mart’ta değişim şart
Ev sahibi AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, “Cumhur İttifakımızın adayı Milliyetçi Hareket Partisi’nden Derya Bulut kardeşimiz oldu. Rabbim utandırmasın” diyerek başladığı konuşmasında;“Hedefimiz Kırklareli’nde bir şeyleri değiştirmek. Hak edilen hizmetleri sunmak. Ekimizi çok güzel. Heyecanlı ve genç. 31 Mart’ta değişim şart diyoruz. Biliyorsunuz bu 15 Temmuz’dan sonra bir beka meselesine dönüştü. Bu ittifaktan gocunanlar olacaktır ama yapacak bir şey yok. Çünkü önemli olan Kırklareli’ne bir şeyler yapabilmek. Kırklareli herşeyin en güzeline layık” dedi.
Buradaki hizmet anlayışı artık çok farklı olacak
Ardından MHP İl Başkanı Şaban Savaşan söz aldı. Zor bir süreçten geçildiğini ancak ve bunun ittifakla sonuçlandığını anımsatan Savaşan, “Keşke bu olaylar baştan olsaydı. Burak kardeşimde bu süreçte büyük emek sarf etti. Allah ondanda razı olsun. Netice itibariyle biz bunları Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti olarak ayrı partiler olsakta 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’nin bekası üzerinde sınırlı bir süre değil sonsuz bir süreç içerisinde Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi ölünceye kadar devam edecek olan bir ittifak çalışması yaptık. İnşallah bu çerçevede Kırklareli’nde de bu ittifak kararı alındı. Hep beraber yol arkadaşlığı yapacağız. Buradaki hizmet anlayışı artık çok farklı olacak. Kırklareli’ne büyük hizmetler yapılacak. Bu seçimlerin önce ülkemize sonra ilimize hayırlı olmasını diliyorum. Bizleri çok güzel karşılayan İl Başkanım ve Yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kimsenin hevesi
kursağında kalmayacak
AK Parti Kırklareli İl Binasındaki ziyarette son olarak Cumhur İttifakının Adayı Derya Bulut konuştu. Bulut, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“Burak kardeşimle bir kapı komşusuyuz. Ben ona gönlünü ferah tutmasını söyledim. Siyasette en önemli şeylerden biri mağdur olmaktır. O şu an mağdur. Haklı olarak mağdur çünkü emek harcadı. Onurda hayalleri vardı ailesinin de hayalleri vardı ona inananlarında hayalleri vardı. AK Partililer olarak sizlerin de hayalleri sizlerin de hevesleri vardı. Ama şuna emin olabilirsiniz hevesleriniz kursağınızda kalmayacak. Burak kardeşimi de onu söyledim. Bu iş nasip işi. Cenab-ı Allah bir işi kararladıysa hiç kimse onun önünde duramıyor. Ama bu yola çıkarken ilk Genel Merkezimizle görüştüğümüzde ben Genel Başkanıma bu işin ittifakla çok kolay olacağını ittifaksız zor olacağını söyledim. Bizlere gün doğması için birilerinin hata yapması gerekiyordu. Allah sağolsun bizlere verdikçe veriyor. Bunu taçlandırmak 31 Mart gecesi bizlere düşüyor.
Hepimizin söylemiydi. Kırklareli’nde biz bu şehircilik anlayışı ile bu hizmetsizlik ile yaşamayı hak etmiyoruz. Evet güzel bir söylem var kabul ediyorum; “Mutlu insanlar kendi.” Evet biz mutluyuz. Birbirimizle barışığız birbirimizi seviyoruz. Bugün ben sokağa çıktığım zaman sağcısıyla da solcusu ile de kucaklaşabiliyorum. Aynı şekilde sizlerde… Farklı siyasi partilerde görev yapıyor olsak bile bizler biriz. Ama ufak tefek nuaslar bizleri ayrı yollarda yürümeye itti.
Öncelikle Genel Başkanlarımızdan Allah razı olsun. Onlar dediler ki artık ülke adına, bekamız adına nefsimizi ayaklar altına alma vakti gelmiştir. Bizlerde nefislerimizi ayaklar altına aldık. Bu iş Kırklareli’nde olursa ittifak ile olur.
Aday adaylık sürecinde gittiğimde Genel Başkan Yardımcımıza dedim ki Lüleburgaz’da bizim adayımız var. Dr. Armağan bey. Kırklareli’nde de AK Parti’nin adayı var. Kendisine kefilim. Benim kapı komşumdur. Hiç bölünmeye ede gerek yok bu şekilde devam edebiliriz. Benim için sorun yok. Çünkü bu uşini vebali ahirette de hesabı var. Ben bu vebali üzerime almak istemiyorum. Bize görev verilirse yaparız. İttifak yapılırsa Allah’ın izni ile burayı sizlere hediye ederiz dedim. Geldiğimiz noktada Cumhur İttifakı’nın adayı olarak sizlere hitap ediyorum. Rabbim utandırmasın. “

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol