Bu fiyat biz üreticileri yok saymaktır

Ulusal Süt Konseyi, 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren nisan ayı sonuna kadar soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını litre başına 5,70 lira olarak belirledi. Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Ali Dermenci hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek, “Artan girdi maliyetleri ortadayken bu fiyatı açıklamak biz üreticileri yok saymaktır” dedi. 

Ulusal Süt Konseyi, 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren nisan ayı sonuna kadar soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını litre başına 5,70 lira olarak belirledi. Konseyin internet sitesinde yer alan açıklamada, geçen yıl 29 Kasım'da, 8 Aralık 2021'den itibaren geçerli olmak üzere, kalite esaslı soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatının, litre başına 4,70 lira olarak belirlendiği hatırlatıldı.
Açıklamayı değerlendiren Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Ali Dermenci, “Ulusal Süt Konseyinin açıklamış olduğu süt fiyatları biz üreticileri hayal kırıklığına uğratmıştır. Artan girdi maliyetleri ortadayken bu fiyatı açıklamak biz üreticileri yok saymaktır. Yem fiyatları ortadayken parite ortadayken bu fiyatlar üreticinin yok olmasına neden olacaktır. Bu şartlarda ne inek ne de süt kalır herkes ineğini kestirir. Üretim yapılamaz hale gelir” dedi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Mutlaka zorlukları vardır da kaç lira olacaktı çiğ süt parası ? 10 lira mı ? Siz de insaf.

  2. Et vr Süt Kurumu Genel Müdürü: "Uzun kuyruklar oluşuyordu bu nedenle fiatı arttırdık." 24/03/22

  3. Bu politikalarla 27 Mart 2022 Pazar 09:37:10

    Herkesin birbirine diş geçirmeye çalıştığı bu ortamda olan hem üreticiye hem tüketiciye oluyor. Aracı kurumlar el yükseltenler cebini dolduruyor. Bu kim kime yeterse ortamında Kırklareli peynirinin coğrafi işaretli kıvırcık kuzusunun vs. hiç itibarı kalmıyor. Kendi memleketimizde peynir alamaz et yiyemez olduk.