Bu dönemler de elbet bitecek!

Kırklareli'nde dün öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Dün İstiklal Caddesi bir kez daha sele teslim olarak birçok vatandaşı mağdur etti. Su birikintisinden aracı ile geçmek isteyen bir vatandaş yolda mahsur kalarak yardım bekledi. Caddenin bir ucunda can pazarı yaşanırken diğer ucu ise yol çöktü. Onarım çalışmasının ardından yapılan dolgu malzemesi çökerek vatandaşları maddi zarara uğrattı. Yol kenarında park etmiş olan iki araç çökme sonucu zarar gördü.

Kırklareli'nde yaşanan alt yapı sıkıntılarına bir türlü çözüm bulunamıyor. Yağışların başlaması ile birlikte yaşanan sel felaketleri vatandaşları yine çileden çıkardı. Yatırımlarını farklı noktalarda değerlendiren ve mevcut sistemin üzerinde oynayan Kırklareli Belediyesi, yenilik adına hiçbir adım atamamış olacak ki günümüz tarihinde halen böylesine su taşkınları yaşanıyor. Öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış ile birlikte özellikle okullarından çıkmakta zorluk çeken öğrenciler, adeta savaş verdi. Yerden 20 santim yüksekliğe çıkan göletler öğrencilere zor anlar yaşattı. Geçtiğimiz yıllarda sürekli gözlemlediğimiz, aşırı yağmurlar ile birlikte İstiklal Caddesi mevkiinde yaşanan sel olayına dün bir yenisi daha eklendi. Öğle saatlerinde etkisini gösteren yağış ile birlikte taşan logarlar, caddeyi göle çevirdi. Yaşanan taşkında esnaf kendi önlemini alırken belediyeye tepki oldukça büyük oldu. Yağan yağmurun sürekli cadde üzerine dolması ile birlikte diz boyunu aşan su, araçlara da zor anlar yaşattı. Araçların ön tamponlarına kadar çıkan su seviyesi bazı araçları yolda bıraktı. Daha öncede benzer sorunlar ile aynı şekilde mağdur olan vatandaşlar, itfaiyenin çabası ile kurtarıldı. Su seviyesinin alçak olduğunu sanıp geçmek isteyen bir sürücü aracın tam göletçiğin ortasında arıza yapması sonucu mahsur kaldı. İtfaiye ve zabıta ekiplerinin çalışması ile kurtarılan araç şoförü; buda Kırklareli merkez ilçenin alt yapıda geldiği son noktayı bir kez daha görmemizi sağlıyor, dedi.
Bu mu hizmet anlayışı?
Bu sadece o cadde üzerinde yaşanmıyor. Şehrin farklı noktalarında sağanak yağış ile birlikte sürekli taşkınlar gözlemleniyor. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan bir olayda bu alt yapı eksikliğinin göstergesi oldu.
2014 yılının Şubat ayında da yaşanan yağan yağmurun etkisi ile yaşanan su taşkınları ile birlikte zarar gören evler dün bir kez daha aynı sorun ile karşı karşıya kaldı. Öğrencilerin dahi okula gitmekte zorlandığı yağmurlu havalarda, ilimiz belediyesinin biraz daha kabuğundan çıkıp sokaklarda yaşanan olayları gözlemlemesi için daha neyin gerçekleşmesi bekleniyor. 2016 yılında sağanak yağış yüzünden hangi ilimizde ulaşım sağlanamıyor? Hele ki öğrenim hayatını olumsuz etkileyen bu durum karşısında seyirci kalmayı seçen belediye yetkilileri, en azından çocuklara göz yummamalı. Yıllardır aynı sorunu sürekli dile getirerek tepki gösteren Kırklareli halkı; " Hep aynı sıkıntıyı yaşıyoruz yeter artık bu sorunumuzu görsünler. Kaç saattir kendi imkânlarımız ile suyu dışarı atmaya çalışıyoruz. Şu dükkânların içine girip bir bakın ne hale geldi şaka gibi ya bıktık artık. Canları isteyince oy istemesini biliyorlar sonrada çekip gidiyorlar. Oh ne ala memleket ama artık öyle bir şey olmayacak gözümüz açıldı. Bizleri kullanmaktan bıkmadılar, bizde kullanılmaktan. Bu devran nereye kadar böyle gider bilmiyorum ama bu yaptıkları çalışmalar bizim gözümüzde beş para etmez, yazıklar olsun ne diyelim daha" diyerek sitem ettiler. Her yağmur yağdığında yaşanan bu sıkıntılar, yıllardır değişmeyen bir çile haline geldi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hizmet belediyesi 07 Haziran 2016 Salı 14:54:17

    Ne belediyecilik ama. Siz festival yapın şov yapın iki üç yere heykel dikince kültür kenti olun yabancı ülkelere inceleme seyahatleri yapın bol bol. Şehrin göbeğinde her yağmurdaki rezil manzaraları görmeyin bir türlü. Eh yapamayacaksanız Allah'a yağmuru az yağdırması için yalvarın isterseniz.

  2. AY KÖY RESMEN! NE KÖYÜ MEZRA MEZRA!!!

  3. Adımız şehir değil gerçek şehir olmanın umudu ile ne diyelim köy değiliz bazen köy değince alınanlar oluyor biz beldeyiz diye peki ben şehirden vaz geçtim güzel ve şirin bir köy olabilsem bu manzaraya rastlamam. kalın sağlıcakla

  4. hep destek tam destek 08 Haziran 2016 Çarşamba 14:26:02

    belediye ve sayın başkan bu halk arkanızda bir sel geldi diye bunca faaliyet iş güç hizmeti silip süğürecek değil ya. halkın adamı mehmet siyam halkın belediyesi kırklareli belediyesi.

  5. YA KIŞ TI MI???!!!???!!!???!!!??? 10 Haziran 2016 Cuma 14:47:30

    yazık çok yazık kırklareli bunları mı hakediyor? sene 2016 ve bu görüntüler tamamen utanç verici... bir de artık bu particilikle belediyeciliğin başka türlü işler olduğu iyice ortaya çıktı. pişman ettiniz yıllarca verdiğimiz oylara atatürk üzerinden belediyecilik mi yapılır kaaaardeşim?????????????????? kafa aynı kafa şehir aynı şehir rezillik daima diz boyu!!! bıktık bu zihniyetten artık!!! BIK - TIK!!!!!!!!

  6. Kırklareli halkı da böylesinden hoşlanıyor demek ki...

  7. OYUNA GELME KIRKLARELİ 23 Haziran 2016 Perşembe 12:44:29

    YAĞMUR YAĞSIN SEL YAPSIN ORTALIK TOZ DUMAN OLSUN BİZDE HALKIN ADAMI MSK'YA LAF ÇÖARPITALIM FALAN FLAN İNTER MİLAN... AYIP BE KARDEŞİM! KÜÇÜK BİR AKSAKLIĞI ABARTA ABARTA GÖZLER ÖNÜNE SERMEK KIRKLARELİMİZE YARARDAN FAZLA ZARAR GETİRİR. NERDE KALDI YAPICI MUHALEFET??? BÖYLE Mİ OLUR? ÖYLE OLMAZ BÖYLE OLUR: İNADINA MEHMET İNADINA SİYAM İNADINA KESİMOĞLU!!!!!