“Bu ayıp Kırklareli Belediyesi’ne aittir”

Büyük Birlik Partisi Kırklareli merkez ilçe başkanı Erdal Esen yaptığı basın açıklamasında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu;

Esen, Kırklareli’de tüm esnaflarımızı ziyaret ederek dertlerini dinliyoruz. esnaflarımızın sıkıntılarını ilgili kurumlarımıza aktarıp, vatandaşlarımızın lehine çözümler üretmeye çalışıyoruz.
Vatandaşımıza bir sözümüz var; ‘’bir gün değil hergün yanınızda olacağız’’ diye söz vererek bu yola çıktık.
Rahmetli genel başkanımızın ifadesiyle : dik duracağız, doğru gideceğiz ve her zaman hakkı savunacağız..
Merkez ilçemizde yapmış olduğumuz esnaf ziyaretleri kapsamında özellikle et ve et ürünleri satan esnaflarımızın bizlere iletmiş oldukları önemli bir sorunu siz değerli kırklareli halkımızla paylaşmak istiyorum.
Kırklareli merkez ilçemiz şehrimizin merkezi olmasına rağmen, maalesef ilçemizde mezbahane mevcut değildir.
Merkez ilçemizde bu işkolu ile iştigal eden esnafımız mezbahane hizmetini maalesef pınarhisar,vize,babaeski ve lüleburgaz ilçelerindeki mezbahanelerden karşılamaktadırlar.
Merkez ilçemizde bulunan mezbahane ise yaklaşık 1,5 yıldır kapalı bulunmaktadır. kapanmadan önce merkez ilçemizin ihtiyacını karşılayan bu mezbahane uzun süre atıl durumda kalmış ve içinde bulunan malzemeler, techizatlar ilgisizlikten ve sahipsizlikten kaybolmuştur.
Daha önceki dönemlerde tüm kırklareli’lilerin paraları ile yapılmış bu yatırım maalesef iş bilmez yöneticilerin elinde önce atıl hale dönüşmüş, sonrasında ise içindeki malzeme ve techizatın heder olması ile tamamen kapanmıştır.
Bu tesiste çalışan kasaplar ise maalesef şu anda belediyede hiç alakaları olmayan işlerde çalıştırılmaktadırlar.
Tüm dünyada ve türkiyemiz’de yeni tesisler kurulması amaçlanırken ve üretimin önemi her geçen gün artarken mevcut tesislerin atıl hale gelmesi ve kapatılması ancak iş bilmemezlik ile tanımlanabilir.
Bütün bu olumsuzlukların yanında vatandaşımızı da ilgilendiren önemli bir konuyu daha gündeme getirmek istiyorum.
Merkez ilçemizde et ve et ürünleri satan esnafımız şunu ifade etmektedirler. eğer merkez ilçemizde mezbahane olsaydı bir büyükbaş hayvanın kesim maliyeti 150-160 tl arasında olacakken maalesef başka ilçelerde yapılan kesimin nakliye ile beraber maaliyeti 300 tl olmaktadır. bu maaliyet maalesef et ve et ürünlerinin vatandaşa satış fiyatına yansımaktadır.
kısacası maalesef bugün kasap’tan 60 tl’ye almış olduğumuz kıymayı, bu maaliyet farkı olmasaydı 55 tl’den alma fırsatımız olacaktı.
İlk bakışta şehrimizde yaşayan sade vatandaşımızı ilgilendirmiyormuş gibi görünen merkez ilçemizde mezbahane olmayışı aslında vatandaşlarımızın cebinden her et ürünü alışında 5 tl fazla ödeme yapmasına neden olmaktadır.
Her seçim zamanı seçim vaatleri verilerek kandırılan vatandaşlarımıza buradan bir kez daha yüksek sesle seslenmek istiyorum bu ayıp kırklareli belediyesi’ne aittir.
Bugünden itibaren vatandaşlarımız şunu bilmelidirler ki; her esnafımız ve vatandaşımızın sıkıntısı ve derdi bizim önceliğimiz olacaktır. bizim siyaset anlayışımızın merkezinde insan vardır.
Bize ulaşan derdini anlatan, çözüm isteyen kim olursa olsun, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun bizim başımızın tacıdır” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol