"Bu Türk Bayrağı'nın altında hangi genç varsa gelsin otursun konuşalım istiyoruz"

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, Trakya illerini ziyaret etti. 25 Nisan 2016 Pazartesi günü saat 09.00 itibariyle Edirne'de ziyaretlerini gerçekleştiren Ecertaş, saat 14.00'da Kırklareli'ne gelerek, ilk önce Vali Esengül Civelek'i makamında ziyaret etti

Yeni Anayasa değişikliği ile ilgili il gençlik teşkilatlarını ziyaret eden AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, ziyaretlerini 25 Nisan 2016 günü Trakya illerini ziyaret etti. İlk olarak saat 09.00 itibariyle Edirne İl Teşkilatı ile bir araya gelen Genel Başkan Ecertaş, Kırklareli ziyaretlerine saat 14.00'da Vali Esengül Civelek ziyareti ile başladı. Vali Civelek'in makamında gerçekleşen ziyarete Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş'ın yanı sıra AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz ve İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya katılım gösterdi. Vali Civelek makamında gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
"Tüm gençlerle beraber bunu yapmak istiyoruz"
Vali Civelek ziyaretinin ardından teşkilatlarla yemekte bir araya gelen Ecertaş, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ecertaş "Bizim göreve geleli yaklaşık 3.5 ay oldu. İlk 6 ay içerisinde tüm illerimizi ziyaret edelim, teşkilatlarımızla bir araya gelelim diye isteğimiz, arzumuz var. Bu kapsamda da bugün (Dün) sabah Edirne'ye geldik. Şimdi Kırklareli'ndeyiz, ardından da Tekirdağ'a gideceğiz. Burada STK'lar ile beraberiz, teşkilatlarımız ile beraberiz, üniversite öğrencilerimizle beraberiz. Hep beraber oturup konuşacağız. Çalışmalarımızı tartışacağız ama en özelinde ne konuşuyoruz, ne tartışıyoruz diye soracak olursanız bizler yeni Anayasa'yı konuşuyoruz. Bizler gençlik olarak yeni Anayasa'yı tartışmak istiyoruz. Bu konuşmada, bu tartışmada tüm gençleri yanımızda görmek istiyoruz. Tüm gençlerle beraber bunu yapmak istiyoruz. Sadece bu Anayasa bizim Anayasamız değil. Hep beraber oturalım. Bu Türk Bayrağı'nın altında hangi genç varsa gelsin otursun konuşalım, bunu tartışalım istiyoruz. Diyoruz ki CHP uzlaşma komisyonundan kaçtı. Bizler AK Parti Gençlik Kolları olarak diyoruz ki; CHP'li gençler de MHP'li gençler de gelin hep beraber tartışalım, konuşalım ve bu yeni Anayasa'yı beraber şekillendirelim. Gelen arkadaşlarımız oluyor çok memnun oluyoruz. Biz aklımızdaki modelleri söylüyoruz, onların fikirlerini alıyoruz. Bizim için gerçekten çok önemli paylaşımlar. Çünkü bu Anayasa ile hep birlikte yaşayacağız" dedi.
"Halk bir Anayasa
yapsın istiyoruz"
En temelinde şuanda Türkiye'de dört tane Anayasa yapıldı. Anayasa nedir? Anayasa, temel hak ve özgürlükleri korumaktır. Bir tarafta devlet ile millet arasındaki ilişkiyi düzenleyen ve devletin işleyişini düzenleyen bir belgedir. Bu noktada Anayasa'nın ilk maddesi olan Temel Hak ve Hürriyetler konusuna bugüne kadar nereden, nereye geldiğimize bir bakalım. Bugün Türkiye'de sivil bir Anayasa yapılmamış. Hep kapalı kapılar ardında olmuş. Belli başlı çerçeveler içerisinde gerçekleşmiş. Mesela 1982 Anayasası. 1980'de darbe olmuş. O darbenin getirdiği kazanımları, 1982'de "Nasıl koruruz?" mantığı altında yapılmış bir Anayasa. Toplum tarafından tartışılmayan bir Anayasa. O yüzden biz istiyoruz ki, halk bir Anayasa yapsın" diyerek sözlerini sonlandırdı. Ecertaş yemeğin ardından STK temsilcileri ile bir araya geldi. Burada karşılıklı fikir alışverişleri ile gerçekleşen toplantının ardından, üniversite öğrencileriyle buluşan Ecertaş, Kırklareli ziyaretini bu kapsamda sonlandırmış oldu.
Melih Ecertaş kimdir?
1987 yılında İnegöl'de doğdu. 2004 yılında Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu.
2009 yılında Beykent Üniversitesi İşletme ve Uluslarası Ticaret Bölümü'nden mezun oldu.
2008 yılında Fulbright bursunu kazanarak, Amerika Birleşik Devletleri'nde Yüksek Lisans yaptı.
Şuanda Gebze Teknik Üniversitesi'nde Doktora çalışmalarına devam etmektedir.
2012 yılında AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.
2014 yılında Kurduğu Danışmanlık Şirketi'nde İnsan Kaynakları Danışmanlığı yapmaktadır.
2014 yılında AK Parti İstanbul Gençlik Kolları'na İl Başkan yardımcılığı seçildi.
2015 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İstanbul İl Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi ile İl Başkanlığı'na seçildi.
2015 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Merkez Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi ile Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı'na seçildi.
Evli ve bir çocuk babasıdır.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol