“Bu Türk Amerikan savaşıdır"

Zeytin Dalı Harekatı ile insanlık için mücadele edildiğini ifade eden Vatan Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Selda Kılıç, “Afrin Harekatı haklıdır, yerindedir. Afrin Harekatı ABD’nin Batı Asya‘daki terör faaliyetlerine karşıdır. Bu açıdan dünya barışı içindir ve insanlık içindir. Milletçe ve Devletçe birlik halinde vatan Savaşındayız. Yüreklerimiz, vatan savaşında Mehmetçikle birlikte çarpıyor. Mehmetçiğin bahtı açık olsun. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden zaferler bekliyoruz” dedi.

Afrin’de gerçekleşen harekat ile ilgili yazılı basın açıklaması yapan Vatan Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Selda Kılıç, gelişmeleri değerlendirerek “Öncelikle belirtmek isteriz ki, Vatan Partisi olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Zeytin Dalı Harekatı’nı destekliyoruz. TSK Güneydoğu’ da PKK’yı hendeklere gömerken; Vatan Partisi olarak bunun Türk –Amerikan savaşı olduğunu belirtmiştik. Gündeme giren Afrin Harekatı neler getirecek göreceğiz” sözlerini dile getirdi.
“ABD’den PYD/PKK ‘ya silah desteği”
Vatan Partisi İlçe Başkanı Kılıç, açıklamasında ABD’nin silah yardımlarına vurgu yaparak, “Türkiye ile aynı cephede bulunan Rusya, İran, Irak ve Suriye de süreci çok iyi değerlendirmek durumundadır. PYD/PKK ‘yı kara gücü olarak belirtip bin 900 tır silah yardımı yapan ABD’ye karşı Zeytin Dalı Harekatı’nı başlatan Türkiye’nin Suriye ile işbirliği hayati önem taşımaktadır” sözlerini ifade etti.
“Vatan Parti’nden
4 maddede
Türkiye siyaseti”
Vatan Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı yaptığı açıklamada Türkiye siyasetini 4 maddede özetleyerek, “Biz Vatan Partisi olarak Türkiye’nin siyasetini dört noktada özetliyoruz:
1- Askeri harekatta kararlılık. 2- ABD’yi mümkün olduğu kadar eylemsizleştirmek. 3- Batılı devletleri ABD’ den koparmak. 4- YPG/PKK ‘ ye teslim olma yolunu göstermek. Türkiye bu harekatta Suriye ile işbirliği yapmak zorundadır. Bunu yaparken yalnızca Suriye’yi yanına almayacak; Birincisi, İran, Rusya , ve Irak ile işbirliğini sağlamlaştıracak. İkncisi, Almanya ve Fransa ‘nın daha olumlu tavırlara yönelmesini sağlayacak. Üçüncüsü, ABD emperyalizminin yayılmacılığına karşı mevzilenen bütün dünya devletlerinin, en önemlisi Çin’in güvenini sağlayacak. Dördüncüsü, Türkiye’nin bölge ve dünya ölçeğinde yanına çektiği kuvvet karşısında ABD’yi daha kararsız ve etkisiz konumlara itecek. Türkiye bu harekat için tüm komşularını ve Rusya ile Çin’ i bilgilendirmiştir. Beşar Esat’ın PYD’yi vatan haini ilan etmesi, altın fırsat değerindedir. Afrin Harekatı haklıdır, yerindedir. Afrin Harekatı ABD’nin Batı Asya‘daki terör faaliyetlerine karşıdır. Bu açıdan dünya barışı içindir ve insanlık içindir. Milletçe ve Devletçe birlik halinde Vatan Savaşındayız. Yüreklerimiz, Vatan Savaşında Mehmetçikle birlikte çarpıyor. Mehmetçiğin bahtı açık olsun. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden zaferler bekliyoruz. Vatan Partisi olarak, Vatan Savaşının merkezinde ve ön cephesindeyiz” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol