“Bu Topraklar için”

18 Mart şehitler anısına Özel Kırklareli Fen Bilimleri okulları hazırlamış   olduğu “Bu Topraklar için” isimli gösteri 24 Mart Cuma saat 20.00’da Rektörlük Kültür merkezinde gerçekleşti. 

Çanakkale Zaferii’nin ne zorluklar ile kazanıldığını farklı bir görsellikle anlatan öğrenciler öğretmenleri ile birlikte 4 aydır çalışarak hazırladıkları gösteriyi eksiksiz bir şekilde sergilediler.
Tiyatroda ünlü oyuncusu Suzan Aksoy’da rol aldı. Gösteri sonunda tüm katılımcılar öğrencileri ayakta alkışladılar. Program bitiminde Özel Fen Bilimleri Kırklareli Okulları Koleji Kurucusu Derya Bulut; “18 Mart Çanakkale Şehitlerimizin 102. Yıldönümü’nü anmak için ve zaferimizi kutlamak için bu programı aylar öncesinde organize etmeye başladık. İstedik ki okulumuz öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan bir senaryo olsun.
Özellikle Çanakkale ruhunu herkese yansıtabilmek için, bunu tüm öğrencilerimize aşılayabilmek adına çok geniş bir konsept oluşturduk. İlk, orta ve liselerden oluşan 60 öğrenci bu gösteride görev aldı. Yaklaşık 4 aydır çalıştılar ve emek sarf ettiler.
Öğrencilerin geleceğe dair bakış açılarlını geliştirmelerini sağlamak, gelecekte unutamayacakları bir hatıra bir anı oluşturabilmek için bu programı tertip ettik. Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Sayın Suzan Aksoy ile gösterimizi taçlandırdık. Öğrenci ve öğretmenlerimiz onun ile aynı sahneyi paylaşma onuruna eriştiler.
Suzan hanım yaklaşık 40 yılını tiyatroya ayırmış tecrübeli bir sanatçı, kendisi Kırklareli’nin Vize İlçesi’nden kendisi bu toprakların insanı, dolayısı ile kendisi il öğrencilerimizi buluşturmak bizler için mutluluk verici bir durum. Tüm katılımcılar için tahmin ediyorum unutulmaz bir gece oldu. Geleceğe dair çok büyük bir imza bıraktık diye düşünüyorum.
Arkadaşlarımız bu gece çok güzel bir performans sergilediler, inanılmaz emek harcadılar. Emeklerinin karşılığını aldılar. Şimdi tadını çıkarma zamanı eğer bu akşam bu program ile Çanakkale Ruhu’nu öğrencilere aşılayabildiysek ne mutlu bizlere, çünkü bazı değerler Matematik’ten, Mizik’ten, Fen’den, Sosyal’den daha önemlidir. Buda eğitimin belki en önemli parçası, belkide ülkemiz adına olmazsa olmazı, eğer katılımcılara güzel bir gece yaşattıra bildiysek, ne mutlu bize” diye aktardı.
Ünlü Tiyatro Oyuncusu Suzan Aksoy; “Gerçekten çok mutluyum, tüm sanatçı arkadaşlarımın böyle etkinliklere gelmesinde fayda var. Atatürk ve silah arkadaşlarının Çanakkale’de verdikleri mücadeleyi bu şekilde tekrar canlandırmak, adeta yaşamak, olağan üstü güzel duygular ortaya çıkarıyor. İnsan tazelenerek umutları yeşeriyor. Hele şu dönemlerde umutsuzluğa düşmüşken, atalarımızın yaptıklarını hatırlamak bizleri daha da güçlendiriyor.
Burada bulunmaktan çok mutlu oldum. Bu okulun öğretmenleri gerçekten çok değerli, okulun öğrenci velileri bu öğretmenleri gerçekten bağrına basmaları gerektiğini düşünüyorum.
Çünkü çok güzel bir emek ortaya koyarak güzel bir iş çıkardılar. Benimde naçizane küçük bir katkım olduysa bundan fevkalade onur duyarım” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol