Bu Projeyi Acun Bile Kıskanır

Kırklareli’nin Müsellim Köyünde Türkiye Bulgaristan Sınırötesi İşbirliği Programı kapsamında tamamlanan 203 bin 115 Euro bütçeli “Kırklareli ve Tsarevo’da Bisiklet Rotaları” Projesinin kapanış töreni yapıldı. Proje ile 1650 metrekare doğal mozaik taş uygulaması, 3400 metrekare rulo çim serimi, 7 adet gazebo ve oturma grupları, 6 adet barbekülü piknik masasına sahip piknik alanı, peyzaj ve ağaçlandırma işi ve Kırklareli'nin en büyük 6 konsept oyununa sahip survivor parkı yapıldı. Ayrıca bölgenin gezilebilmesi için 15 adet akıllı bisiklet ücretsiz olarak kullanıma sunuldu.

Kırklareli’nin Vize İlçesine bağlı Müsellim Köyünde Türkiye Bulgaristan Sınırötesi İşbirliği kapsamında tamamlanan “Kırklareli ve Tsarevo’da Bisiklet Rotaları” Projesinin kapanış töreni 25 Temmuz 2022 Pazartesi günü yapıldı. Törene Kırklareli Valisi Birol Ekici, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Vize Kaymakam Vekili Demirköy Kaymakamı Yaşar Şimşek, İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç, İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu, Kamu Kurumu Amirleri, Tserova Belediyesi’nden gelen misafirler, Genel Sekreter Yardımcıları Erol Akyüz ve Yüksel Akış, İl Genel Meclis Üyeleri, Özel İdare Birim Müdürleri, İdare personeli ve Müsellim Köyü halkı katıldı.
Törende bir konuşma yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu “Türkiye – Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yürütülen ‘Kırklareli ve Tsarevo’da Bisiklet Rotaları’ projemizin kapanış toplantısını yapmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız.
İdaremizin ve Tsarevo Belediyesinin ortaklaşa hibe desteği alarak yürüttüğü projemizle; 1650 m2 doğal mozaik taş uygulaması, 3400 m2 rulo çim serimi, misafirlerin rahatça dinlenebileceği 7 adet gazebo ve oturma grupları, piknik yapmak isteyen turistler ve halk için 6 adet barbekülü piknik masasına sahip piknik alanı, peyzaj ve ağaçlandırma işi yapılmıştır. Bunun yanı sıra Sultanlar Yolu güzergahında olan Müsellim Köyüne gelen misafirlerimiz için Kırklareli'nin en büyük 6 konsept oyununa sahip survivor parkı kurulmuş ve bölgeyi gezmeleri için 15 adet akıllı bisiklet ücretsiz olarak kullanımlarına sunulmuştur.
Projemiz, Müsellim Köyünde sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi, konsept spor ve doğa turizminin arttırılması ve sınır ötesi iş birliğinin güçlendirilmesi anlamında bölgemiz adına örnek proje niteliği taşımaktadır. Tüm yapılan iş ve işlerin tamamı Avrupa Birliği tarafından %100 hibe desteği ile gerçekleştirilmiş olup projemizin toplam bütçesi; 203 bin 115 Euro’ dur. İdaremiz adına projemizin her aşamasını eksiksiz ve başarılı tamamlamaktan onur duyuyorum. Projemizin gerçekleşmesinde bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Valimiz Sayın Birol Ekici’ye, Milletvekilimiz Sayın Selahattin Minsolmaz’a, Meclis Başkanımız Sayın Aydın Karakoç’a ve tüm Meclis Üyelerimize, İdaremizin Proje Ofisine ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Projemizin Kırklarelimize hayırlı olmasını dileyerek saygılar sunuyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları Survivor parkının 6 parkurunda yarışarak ter döktü. Birinci, ikinci ve üçüncü gelen sporcular madalyalarını Vali Ekici, Milletvekili Minsolmaz ve Genel Sekreter Kuşoğlu’ndan teslim aldı.
Daha sonra protokol akıllı bisikletlere binerek bölgede tur attı. Bu keyifli turun ardından tören piknik alanında misafirlere sunulan ikramlarla sona erdi.
Bu proje sayesinde Sultanlar Yolu güzergahında olan Müsellim Köyüne Avrupa Birliği tarafından %100 hibe desteğiyle çevre düzenlemesi, Kırklareli’nin 6 parkurlu en büyük oyun parkı ve gelen misafirlere dinlenme imkanı sunacak grup oturma alanları kazandırılarak halkın hizmetine sunulmuş oldu. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol