Bu Gençler Ata Sporumuzu Yaşatacak

İlimiz genelinden sporcuların katılım sağladığı Yıldızlar Erkek Güreş İl Birinciliği karşılaşmaları 30 Kasım Cumartesi Ayşenur Taşbakan Antrenman Salonunda gerçekleştirildi. Kırklareli’nin genelinden 25 sporcunun mindere çıktığı etkinlikte ata sporumuzu geleceğe taşıyacak gençler il birincisi olmak adına ter döktü.

Yıldızlar Erkek Güreş İl Birinciliği mücadeleleri 30 Kasım Cumartesi günü düzenlendi. 25 sporcunun katıldığı organizasyonda dereceye giren sporcular 7 Aralık Cumartesi günü Edirne’de gerçekleşecek olan şampiyonaya katılım gösterme şansı elde edecek.
10 sikletten 25 sporcu
Kırklareli Gençlik Spor Müdürlüğü Güreş Antrenörü Mehmet Akif Ersoy, müsabakalar hakkında verdiği bilgilerde Babaeski, Lüleburgazi Merkez ilçelerinden Gençlik Spor Kulüplerinin ve Demirköy ve Sinanlı Belediyesinin kulüplerinin turnuvaya katıldığını dile getirdi. Toplam 10 siklette 25 sporcunun mindere indiğini kaydeden Ersoy, burada birinci olan sporcuların Edirne’de yapılacak Bölge Seçmelerine katılacağını ifade etti.
Rekabet
başarıyı getirir
Ersoy yaptığı açıklamada tüm antrenörler çalışarak Kırklareli’nde güreşi yeniden üst düzeye çıkarmayı istediklerini sözlerini ekledi. Şu an için katılımı yeterli görmediğinden bahseden Antrenör Ersoy, bu sayıyı arttırmak adına çalışacaklarını belirtti. En büyük şanslarının İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu olduğunu ifade eden Ersoy, güreşe desteğinin çok büyük olduğunu söyledi.
Kırklareli halkının güreşi sevdiğini belirten Ersoy, hep birlikte gereken destekleri de boşa çıkarmayarak, Kırklareli’ni,n başarısını arttırmayı amaçladıklarını ifade etti. Sayının artmasının en büyük amaçları olduğunu vurgulayan Ersoy, rekabetin başarıyı getireceğini dile getirdi.
Önemli olanın altyapı olduğundan bahsedenErsoy bu sayede diğer sporcuların da küçük yaştan itibaren güreşe başlamalarını sağlayacağından bahsetti.
Minder güreşinin yanı sıra Kırklareli’nde yağlı güreşi de yüceltmek istediklerinin altını çizen antrenör Ersoy, geçmişte Kırklareli’nin Kırkpınar Başpehlivanı çıkardığını bunu tekrarlamak istediklerini vurguladı.
Herkese kapımız açık
Çalışmalarının her akşam 18.00-20.00 arasında olduğundan bahseden Ersoy, Cumartesi günleri ise koşu gibi antrenmanların yapıldığını ifade etti. Güreş takımına katılmak adına izlenecek yolu anlatan Ersoy, kişilerin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne giderek kaydını yaptırabilecekleri ve antrenmanlara katılabileceklerini sözlerine ekledi. Güreşin tarihinde bahseden Ersoy,“Güreş, uygulayıcılarının birbirlerine vurmaksızın rakiplerini yenmeye çalıştıkları bir spor türü. Güreş tarihteki en eski sporlardan biridir ve zamanla farklı stil ve formları geliştirilmiştir. Güreş genellikle dövüş sanatları arasında değerlendirilir.
Güreşçi veya Pehlivan adı verilen kişiler Türk kültüründe önemli bir yere sahiptir. Kahraman, evleneceği kızın babasıyla güreşir ve yener. Yiğitler altı yaşındayken güreşmeye ve büyüklerini yenmeye başlarlar. Manas destanında yer alan Koşay Han gelmiş geçmiş pehlivanların en iyisi olarak kabul edilir.
Hanname’de ise Uluğ Arslan Han pehlivanların atası olarak yad edilir. Bu pehlivan tam 1200 yaşındadır. Güreş sözcüğünün efsanevi Türk Hakanı Gür Han’ın ismi ile benzeşmesi de dikkat çekicidir” dedi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol