Bu Çeyrek; 93 Milyon TL

KIRKLARELİ
Son 13 yılda 4,5 Milyar
Dün 93 Milyon TL
YATIRIM İLE TANIŞTI

Orman ve Su işleri Bakanı
Prof. Dr. Veysel Eroğlu
dün Kırklareli'ne gelerek,
93 milyon TL değerindeki,
1 adedi sulama,
1 adedi gölet,
17 adedi taşkın koruma tesisinin temel atma,
4 adedi evsel atık su arıtma,
1 adedi gölet yükseltmesi,
1 adedi taşkın koruma tesisi olmak üzere 25 yatırımın
Açılış törenini Vilayet Meydanında düzenlenen törenle TRAGEP kapsamında halka hizmet arzını sağladı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kırklareli'nde inşa edilecek olan toplam 93 milyon TL yatırım bedelli 25 adet tesisi Kırklareli'ne kazandırmak için düğmeye bastı.
93 milyon TL değerindeki 25 tesisi, Kırklareli Halkının hizmetine sunmak üzere ilimize gelen Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vilayet Meydanında, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kırklareli Belediye Başkanı, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Vali Yardımcıları, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Amirleri ile Kırklareli halkının yoğun katılım ve ilgisiyle törenle karşılandı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU, Vali Esengül CİVELEK ve beraberindekiler 93 milyon TL değerindeki 25 tesisi hizmete açtılar
93 milyon TL'ye mal olacak bu tesislerle, 2 belediyenin günde 10.000 m3 evsel atık suyu arıtılacak, 14 220 dekar tarım alanı sulamaya açılacak, Kırklareli Merkezine yılda 14,20 milyon m³ içme- kullanma suyu sağlanacak, 4 770 dekar tarım arazisinin sulanabilmesi için 1 417 000 m³ su depolanacak, 8 000 dekar arazi, 19 adet köy ve mahalle taşkından korunacak.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu program kapsamında düzenlenen merasimle DSİ tarafından inşa edilen 19 tesisin temelini, Canlı yayın ile attı. Yine DSİ ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM)'ne ait toplam 6 tesisin de açılışını gerçekleştirdi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, düzenlenen toplu açılış ve temel atma merasiminde Kızılcıkdere Sulaması, Pınarhisar Kurudere Göleti ile 17 adet taşkın koruma tesisinin temellerini attı.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde Babaeski Belediyesi, Pınarhisar Belediyesi Evsel Atıksu Arıtma Tesisleri'nin, Merkez Üsküp Göleti (Revize)'nin ve 1 adet de taşkın koruma tesisinin açılışını yapacak. Ayrıca, OGM'nin inşa ettiği Kanaraderesi Mesire yeri ile Kofcaz İlk Müdahale Ekip Binası'nın da açılışını gerçekleştirdi.
Temeli atılan ve açılışı yapılan 25 tesisin maliyeti ise 93 milyon TL. Kırklareli Merkezine Yılda 14,20 Milyon m3 İçme - Kullanma Suyu Sağlayacak
Temeli atılan ve açılışı yapılan tesisler ile 2 adet belediyenin günde 10 bin m3 evsel atıksuyu arıtılacak.
Kırklareli merkezine yılda 14,20 milyon m3 içme-kullanma suyu sağlanacak ve 14.220 dekar zirai arazi sulamaya açılacak. Ayrıca, 4 bin 770 dekar zirai arazinin sulanabilmesi maksadıyla 1.417.000 bin m3 su depolanacak. Tesislerin tamamlanmasıyla birlikte 8 bin dekar zirai arazi ve 19 adet köy ve 1 adet mahalle de taşkın zararlarından korunacak.
Merasimde konuşan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde Yıldız Dağları'nı delerek İstanbul'a su götürdüklerini söyledi
Kırklareli'ne ayrı bir gönül bağları bulunduğunu belirten Prof. Dr. Eroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde okuduğu bir şiir nedeniyle hapse mahkum edildiğini ve cezasını Pınarhisar Cezaevi'nde çektiğini anımsattı.
"Sayın Cumhurbaşkanımıza 'muhtar olamazsın' dediler ama Allah'a şükürler olsun ki cumhurbaşkanı oldu" diyen Prof. Dr. Eroğlu, Kırklareli'ne vefa borçları olduğunu kaydetti.
Güzel hizmetler yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini anlatan Prof. Dr. Eroğlu, "Türkiye'de muhteşem hizmetlere imza atılıyor. 12-13 yıl öncesini düşünürseniz, Türkiye'nin hali neydi, nereden nereye geldi. Film şeridini geriye sararak bir düşünün. 2002'de dövizimiz yoktu, Merkez Bankası tamamen boşalmıştı. Memur maaşlarının ödenebilmesi için gidilmedik kapı kalmadı. Paramızın yanında altı sıfır vardı. Bu bize yakışır mı? Hançer yarası gibi bir sızı meydana getiriyordu. Allah'a şükür hükümetimiz paradan altı sıfırı atarak, değerli bir para haline getirdi" ifadelerini kullandı.
"Nereden Nereye"
Geçmişte IMF'den bir memur Türkiye'ye geldiğinde devlet büyüğü gibi kırmızı halılar serilerek karşılandığını dile getiren Prof. Dr. Eroğlu, şöyle devam etti:
"IMF yetkilisi, bütün taleplerini kabul ettirerek, istediklerini almak suretiyle ülkemizi terk ederdi. Bu da bizi fevkalade rahatsız ediyordu. Biz büyük bir milletiz. Şanlı bir bayrağımız var. IMF'ye 23,5 milyar dolar borcumuzu ödedik. Hatta şu anda IMF'ye 5 milyar dolar borç vermek için Merkez Bankası'yla IMF arasında protokol imzalandı. Nereden nereye. Türkiye'nin artık büyük hedefleri var. Allah nasip ederse birinci büyük hedef 2023 yılı. Bu 10 yılda, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımak istiyoruz. Türkiye buna hazır. Şanlı bayrağımız daha da zirveye dikilecek. Buna yürekten inanıyoruz. Büyük hedefi olmayan milletler tarih sahnesinden silinir. Hedeflerimiz büyük."
Kırklareli'nin geçmişte unutulmuş bir şehir olduğunu kaydeden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yolu, barajı, sulama tesisleri, hastaneleri olmayan bir kenti yaşanabilir bir şehir haline getirdiklerini vurguladı.
Milleti severek hizmet ettiklerine ve projeler ürettiklerine işaret eden Prof. Dr. Eroğlu, tüm vatandaşlarla gönül bağı kurmaya çalıştıklarını belirtti.
"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, her şey millet için" anlayışıyla çalıştıklarını bildiren Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bakanlığı döneminde sadece 100 milyardan fazla yatırım yaptıklarını aktardı.

"2071 Yılına Kadar İstanbul'un Suyu Var Allah'a Şükür"
Dolu dizgin yatırımlar yaptıklarını bildiren Prof. Dr. Eroğlu, şimdiye kadar 278 baraj, bin 500 dere ıslahı, 77 şehrin su ihtiyacını karşılayacak tesisler inşa ettiklerini söyledi.

İzmir'in daha önceden arsenikli su içtiğini ifade eden Prof. Dr. Eroğlu, "İstanbul'da günü kurtaracak su yoktu. Şimdi diyoruz, 2071 yılına kadar İstanbul'un suyu var Allah'a şükür. Sulamada büyük bir hamleye başladık. Sulama olmadan yeteri kadar ürün almak mümkün değil. Yatırımlarımız ile Trakya'da bir destan yazacağız. Bunun sözünü veriyoruz. Biz sözümüzün eriyiz.
TRAGEP inşallah muhteşem şekilde tamamlanacak. TRAGEP'i anlatmaya kalksam sabaha kadar zaman yetmez. Yaparsak biz yaparız çünkü bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Başka bir muhalefetin buraya bir çivi çakma şansı yok. Yolu da barajı da göleti de sulama tesisini de hastaneleri de biz yaparız" şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Havada hiç seçim yatırımı kokusu yok.... Tamamen masumane ..... AK-PAK hem de....