Bu Ayrımcılığı Kim Yapıyor?

Kırklareli'nde devam ulaşım sorununa Yayla Mahallesi Çamlık Sokak'ta eklendi. Vatandaşların her gün toz toprak içinde yaşamını sürmesine neden olan iş makineleri ve hafriyat kamyonlarına acilen çözüm isteniyor. 600 adet imza toplayıp ve defalarca dilekçe yazan mahalle sakinleri halen yetkilerin bir açıklama yapmasını bekliyor. Durumun günden kötüye gittiği sokak üzerinde çocuklar bile dışarıya çıkamıyor. 

Kırklareli'nin bir türlü çözüme ulaştırılamayan ulaşım sorununda günümüzde gelinen durum gerçekten içler acısı. Çevre yolunun şehir içinden geçmesi ile beraber yıllardır söylenen takviye bir yol çalışmalarında halen gözle görülür bir ilerleme kaydedilmiş değil.
Vatandaşlarımızın ve özellikle sürücülerimizin mağduriyetini en aza indirecek olan proje halen gün yüzüne çıkarılmıyor. Kırklareli Waldrof Çamlığı güzergâhından Toki konutlarına bağlanması gereken otoyol için, vatandaşlar ne kadar imza topladıysa hepsi geri çevriliyor. Her gün tozun pisliğin içinde yaşadıklarını belirten Yayla Mahallesi Çamlık Sokak üzerindeki mahalle sakinleri hafriyat kamyonlarından iş makinelerinden bıktıklarını ifade etti. Sözde şehir merkezine girişlerine izin verilmeyen fakat halen şehrin ortasındaki Yayla Mahallesini kullanan İş Makineleri sokakta tozu dumana katarak ilerliyor. Günümüzde böylesine sorunlar yaşayan neredeyse tek il bizim olmamız ile birlikte halen bir çözüme gidilememesi de oldukça merak konusu oluyor. Özellikle Pınarhisar ya da Dereköy tarafından Kofçaz mevkiine gitmek isteyen sürücüler bu yolda adeta mekik dokuyor. 

Mahalleli
600 İmza İle Başvurdu
Kendi evlerinin önünde rahat hareket edemediklerini ve çocuklarını sokağa salamadıklarını belirten mahalle sakinleri burunlarından solurken, o an geçen kamyonları hedef aldılar. Tam röportaj yaptığımız esnada sokak üzerinden geçmeye çalışan hafriyat kamyona uyarılarda bulunan mahalleli seslerinin duyulmasını istiyor. Bu çileyi sokaklarından kaldırmak için imza toplayan Sultan Reyhani Camii Dernek Başkanı Yüksel Dikici;
"Günümüzde iş makinelerinin ve hafriyat kamyonlarının şehir içinde yasa olduğunu biliyoruz. Peki o yasak bu yasak diyorlar şimdi bizim bu çektiğimiz çile neyin nesi oluyor. Resmen bizlerle vatandaşlarla dalga geçiliyor.
Mahalleli olarak aramızda toplanıp yaklaşık olarak 600 tane imza topladık. Belki birileri sesimizi duyar bir yerlerde oturan o yetkili kişiler bizlerin halinden anlar diye ama halen bir şey yok durum ortada. Zaten süren hastane inşaatı ile birlikte oluşan tozlara mahrum kalıyoruz. O neyse yine ona bir şey demiyoruz çünkü burada verilen bir hizmet var. Ama bunların yaptıkları vurdumduymazlık birçok vatandaşımızı mağdur ediyor. Bizler insan değimliyiz de İstasyon Mahallesi'ne giden hizmet bizim buralara gelmiyor. Şunu unutmasınlar oturdukları koltuklarda bizlerim oylarımızla oturuyor ve bir kez olsun bu insanlara nasılsınız diye sorulmuyor" dedi.
Mahalle Halkı
Zor Durumda
Yetkili birimlerin yanı sıra kendilerinin de defalarca uyardığı şoförlerden aldıkları cevap ile deliye dönen mahalleli bu kadarına da pes dedi. O güzergahtan geçmeyi marifet sanan ve buda yetmezmiş gibi hız yapan sürücüler, kendilerine bu yoldan gitmeleri gerektiğini söyleyince vatandaşların tepkisi de belediyeye yöneldi.
Yıllardır ara yolun yapılacağı kulaktan kulağa yayılırken bunun üzerine halen bir çalışma yapılmaması onları çok zor duruma sokuyor. Dernek başkanın yanı sıra söyleşimize destek veren mahalle sakinleri; "Tırlar, mikserler, kamyonlar, iş makineleri yani aklınıza büyük araç denince ne gelirse hepsi bu ufacık yoldan geçerek bizim çocuklarımızın canlarını hiçe sayıyorlar.
İnsan dediğiniz varlık yani bizler evimize girdiğimizde camımızı bile açamıyorsa o evde oturmanın ne anlamı kalıyor. Bu rezillik bu rezalet görüntünün bir an önce bir çözüme ulaştırılması gerekiyor. Burası Çamlık Sokak bilmeyenlere tekrar söylüyoruz eğer ilgilenmek isteyen o sayın yetkililerimiz bir gelirlerse yüzüm gülecek yeter artık. Ne çamaşır asabilir hale geldik nede yemek yiyebiliyoruz.
10 yıldır buraya yol konusunda hiçbir hizmet gelmedi bütün mahalleli de şahittir buna. Dereköy ve Pınarhisar'a çıkan yol burası buyurun bakın fazla söze gerek var mı?" diyerek sitem etti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Waldorf camligindan toki konutlarina baglayacak yol.belediye meclisinde 2 yil once yapim karari verildi.yolun 700 metresinin istimlagini ve planini toki yapti.ama belediye israrla toki derekoy cevre yolunu yapmiyor.insaatlardan cikan hafriyat dokulse yol kendiliğinden ortayacikar.bunuda benmi oogreteyim.muhendisleri var.