Bu ATAK gol olur

Kırklarelili vatandaşı sağlık ve ekonomik olarak en çok ilgilendiren sorunların başında gelen hijyen ve içme suyu tarih olmak için gün sayıyor, müjde Kırklareli ödediğin su faturanın karşılığını alacaksın, gün bugün yollarda tertemiz dolaşacaksın…

Kırklareli Belediye Başkanlığının 2004 yılından günümüze taşıdığı ve aradan geçen 132 ay içerisinde somut bir adımın atılmadığı iki büyük, sağlık sorunlarının hazırlayıcısı içme suyu ve hijyen çok yakında tarih oluyor.
30 Mart 2014 öncesinin 5 süper proje sözü veren günümüze Belediye Başkanı yaptığı açıklama ile bir nevide olsa, süper projeler ligine katılacak iki takımının isminide açıklamış oldu.
İÇME SUYU VE HİJYEN
Kırklareli Belediye Başkanlığından, “Kırklareli’nde Temizlik Seferberliği” başlığı altında verilen haberde Kırklareli halkının artık temiz caddelerde yürümesinin ve sağlıklı geleceklere adım atmasının önüde açılmış oldu.

İşte o açıklama
“Kırklareli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, cadde, sokak ve boş alanlarda temizlik faaliyetlerinde titiz bir çalışma sürdürüyor.
“Temizlik, kirletmemekle Başlar’’ sloganıyla temizlik seferberliğini sürdüren temizlik ekipleri cadde ve sokakları yıkıyor, parkların bakımına özen gösteriyor, boş alanların temizliğini yapıyor.
Bu kapsamda Yayla Mahallesi’nde bulunan boş araziler Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlenmeye başladı.
TEMİZ TUTMANIN KURALI
KİRLETMEMEKTİR…
Kırklareli Belediyesi olarak temizlik faaliyetlerini aralıksız sürdürdüklerini belirterek Kırklareli Belediye Başkanı, ‘’Belediyemiz, temizlik faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Kentte yoğun bir temizlik seferberliği başlattık.
Ekiplerimiz, kentimizi köşe bucak gözden geçirip temizliyor. Yaşadığımız şehir hepimizin. Bir şehri temizlemek için önce sokağımızı temizlemeliyiz. Çocuklarımıza temizlik bilincini aşılamalıyız.
Temiz tutmanın kuralı kirletmemektir. Temizlik, kirletmemekle başlar. Kirletmeme kültürünü öğrenmemiz lazım. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, belirlenen kurallara uymaları, çevre sağlığı ve temizliğine gerekli hassasiyeti göstermeleri. Amacımız vatandaşlarımıza daha temiz ve sağlıklı bir kent ortamı sunabilmektir” dedi. Kırklareli Belediye Başkanlığından yapılan ve Kırklareli halkını mutlu eden hijyen adımının yanı sıra son günlerde Armağan Barajı ile Kırklareli’nin su sorunun çözüleceğinin somut adımlarının atılıyor olması Kırklareli için, Kırklareli halkı için en önemlisi2004 yılından günümüze büyük sorunları muhatap almayarak halkını ciddi sorunların ortasında bırakan Kırklareli Belediye Başkanlığı için ayrıca büyük bir puan olarak işaret ediliyor
Kırklareli Belediye Başkanı, içme suyunun 2016 yılında Armağan Barajı'ndan karşılanacağını söyledi. Yapılan açıklamada, Devlet Su İşleri Müdürlüğü'nün içme suyunun kapalı sistem boru hattı çalışması ile Armağan Barajı'ndan Kırklareli'ne getirileceğini belirtti.
Çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü anlatan Belediye Başkanı, "Önümüzdeki yıl Kırklareli'nin içme suyu Armağan Barajı'ndan karşılanacak. Bu gerçekten çok önemli bir proje. Projede emeği geçenlere teşekkür ederim. DSİ Kırklareli Şube Müdürü Egemen Gökalp da çalışmaları yakından takip ediyor. 2016 yılında Kırklareli'nin içme suyu ihtiyacını Armağan Barajı'ndan karşılayacağız." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hemen Belediyemizin arkasındaki Mecidiye Sokak ve Şehrimizin geniş caddelerinden Işıklar caddesinin Halini bir görün Diş hastanesinin yanından Değirmene doğru giden bağlantı yolunu gerçi yol denemez de görün bunları Sayın Belediye Başkanım 60 dakikanızı ayırıp şehrin sokaklarını yalnız başınıza medya ve fotoğraf olmadan arabanızla sessizce gezin. Daha sonrası Sizlere kalmış.

  2. KENAR MAHALLELERE GİTMEYE GEREK YOK DEVLET HASTANESİ DİBİNDE MANAVIN ÖNÜ ERİKLİCE YOLU ŞİFA SOKAK ETRAFI OT ÇÖP İÇİNDE ÇOK MALİYET GEREKTİREN İŞLER DEĞİL BUNLAR SADECE TAKİP VE DENETİM İŞİ....