Bravo (!) yol uğruna ağaçları kesen Kırklareli Belediyesi

Her fırsatta "çevre dostu" olduğunu belirten Kırklareli
Belediyesi yol uğruna dün ağaçları kökünden kesti. Vatandaşlar Belediye'ye büyük tepki gösterdiler…
Geçtiğimiz Perşembe günü yol yapmak uğruna Karacaibrahim Mahallesi Yıldırım Bey Sokak üzerinde bulunan ağaçları bir bir kesen Kırklareli Belediyesi'nin çevrecilik anlayışını bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz. 2013 yılında bir ağaç uğruna Türkiye karışmış meydana gelen olaylarda birçok kişi yaralanmıştı.

Bir ağaç deyip ülkeyi karıştıran zihniyet parmak ile gösterilen Kırklareli'nde doğa katliamı yapıyor ve vatandaşlar bunu hoşgörü ile karşılıyoruz. Yol yapmak uğruna yeşile kıyan ve bunu normal bir işmiş gibi sürdüren Kırklareli Belediyesi'ne tepkiler çığ gibi büyüyor. Bünyemize gelen şikayet ve ihbarlar üzerine yaptığımız incelemede ağaçların kesilerek kamyonlara yüklendiğini ve bununla ilgili açıklamadan Kırklareli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde olduğunu öğrendik.
Olay yerinde basın mensuplarına sert bir dille yaklaşan belediye çalışanları yaptıkları katliamdan memnun olacaklar ki yüzlerinde tebessüm ile kesimi sürdürüyordu. Kırklareli'nin başarısız ve belli bir plan program dahilinde hareket etmeyen CHP'li Belediyesi de meselenin aslında tamamen ne olduğunu gözler önüne serdi. Ağaç her yerde aynı ağaçsa aynı toprak aynı özveri ve caba ile bir ağacı büyütüyorsa ağaçlara yönelik kesme, koparma yerinde alma hamlesinin her yerde aynı tepkiyi alması gerekmiyor mu?
Vatanın her bir karış toprağını aynı değerde gören ve "yeşil görmeyen göz, göz zevkinden mahrumdur" diyen Mustafa Kemal Atatürk posterleri, siyasi odakların ve dış güçlerin gazı ile ayaklananların; Kırklareli Belediyesinin Bu hareketi karşısında da aynı tepkiyi demesi gerekmiyor mu?
Fotoğraflardaki kareler gerçekleri tüm çıplaklığı ile gözler önüne sererken düşünceleri sadece parti zihniyetinde olan halk doğanın katledilişine seyirci kalıyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Yavv ark agac kesilir yenisi dikilir ulkede hergun asker polis oluyooo oraya bakin isterseniz

  2. Bu zihniyet gecenlerde gezi belgeseli yayınlayan baya bi marifetmiş gibi adından direniş diye bahseden zihniyet. Demek ki herkes işine nasıl geliyor sa öyle davranıyor.

  3. Güya çevreci geçinirler 20 Haziran 2016 Pazartesi 02:24:58

    Güya çevreci geçinirler ama çevrecilik sadece etiket. Gerçek hayatta üzerlerinde sakil duruyor. Aynı partinin yalova belediyesinin ve daha pekçoğunun ağaç katliamlarını izlememiş miydik daha öce ? Bir canlı varlık olan ağacı yerinde korumayı beceremiyoruz bir türlü.