Borsa Başkanı Altıntel toplantıya katıldı

Kırklareli Ticaret Borası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB )Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımlarıyla İnternet üzerinden bir araya geldi.

04-05-2020Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile 365 oda ve borsa ile 61 sektör meclis başkanının yer aldığı video konferansa katıldı. Toplantıda Kırklareli Ticaret Borası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel de hazır bulundu.
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu toplantıda yaptığı konuşmada da oda ve borsaların talep ve sorunlarını sürekli ilgili makamlarla paylaştıklarını belirterek, Ticaret Bakanı Pekcan'a göreve geldiği günden bugüne istişareye dayalı yönetim tarzı ve icracı vizyonu için teşekkür etti.
“Yıllık yüzde 7,5 gibi bugüne kadarki nefes kredilerindeki en düşük faiz
uygulanıyor"
Bu hafta, Nefes Kredisi'ni devreye aldıklarını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "TOBB'un, oda ve borsaların tüm kaynaklarını firmalarımızın kullanımı için tahsis ettik. Şu anda yıllık yüzde 7,5 gibi bugüne kadarki nefes kredilerindeki en düşük faiz uygulanıyor" dedi.
Hisarcıklıoğlu, sektörlerin taleplerine ilişkin olarak da şunları kaydetti: "Ciro kaybı yaşayan her firmaya mücbir sebep hakkını vermek lazım. Özel sektörün kamudan alacakları, sağlık ve medikal sektörüne öncelik verilerek bir an önce ödenirse piyasa rahatlayacak. KDV alacakları konusunda bize imkan tanınmalı. Ertelemeler sonrasında geçmiş vergi ve SGK prim borçlarının da yeniden yapılandırması gerekiyor. Kovid-19'un iş kazası kapsamı dışına çıkarılması gerekli."
“Dijitalleşme ve teknoloji alanında yapılacak
yatırımlar, Türkiye ve dünya için en az gıda
kadar önemli”
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele sürecinde dijitalleşmenin öneminin bir kez daha anlaşıldığını belirterek, "Dijitalleşme ve teknoloji alanında yapılacak yatırımlar, Türkiye ve dünya için en az gıda kadar önemli. Gıda, sağlık ve dijitalleşme konusunda yapacağımız yatırımlar önümüzdeki dönemin öncelikleri olacak." dedi.
Türkiye'nin sağlık konusunda diğer ülkelere kıyasla başarılı bir ilerleme gösterdiğini dile getiren Pekcan, ülkenin salgından en kısa sürede çıkması adına bütün tedbirlerin alındığını ifade etti. Pekcan, iş dünyasıyla dinamik bir şekilde ticarette ayağa kalkmayı hedeflediklerini, ekonomi, ticaret ve ihracat konusunda da pozitif ayrışan ülke olmaya gayret edeceklerini bildirdi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol