‘Bölgesel Milliyetçilik Yapmayı Bırakın!’

Memleket Partisi temsilcileri Uzunköprü’de yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Ülkenin seçim sathına girdiğini ifade eden partililer, Memleket Partisinin bugünden itibaren Edirne’nin her bir köşesinde halkın arasında olacağını vurguladı. Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt ülkenin gidişatının günden güne kötüye gittiğini ve bunun çözümünün Memleket Partisinde olduğu ifade edereken, Parti Meclisi Üyesi ve Genel Sekreter Başdanışmanı Erdem Bircan ise Türkiye’de eşi benzeri olmayacak şekilde imece usulü örgütlendiklerini söyledi. Uzunköprü İlçe Başkanı İnanç Sülüş de OSB ve Çakmak Barajı ile ilgili olarak iktidar temsilcilerine yüklenerek bölgesel
milliyetçilik yapmayın” dedi. Toplantının ayrıntıları haberimizde…

Çatı Kafede gerçekleştirilen toplantıya Parti Meclisi üyesi ve Genel Sekreter Danışmanı Erdem Bircan, Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt, Merkez İlçe Başkanı Beste Kayacıklı, Uzunköprü İlçe Başkanı İnanç Sülüş, Memleket Partisi Keşan İlçe Başkanı Salih Kirezci, Memleket Partisi Enez İlçe Başkanı Osman Tezer ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı. Örgütlenmede büyük ölçüde sona gelen Memleket Partisinin, Edirne’nin diğer tüm ilçelerinde de örgütlenmesini kısa sürede tamamlayacağı öğrenildi.

BOZKURT, “50+1 İÇİN
YOLA ÇIKTIK, ÜLKEYİ
TEK BAŞINA YÖNETMEYE TALİBİZ”

Toplantıda ilk olarak söz alan Edirne İl Başkanı Oktay Bozkurt partilerine ve Genel Başkan Muharrem İnce’ye Edirne’de çok farklı bir teveccüh olduğunu söyledi. Bozkurt değerlendirmesinin devamında,

“2023 seçimlerinde partimiz oy pusulasında yer bulurken üyelerimizin de desteğini aldığı takdirde genel başkanımız Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adayımız olacaktır. Edirne örgütü olarak en hızlı örgütlenen illerden biri olduk. En hızlı sahalarda olanlarda yine biz olacağız.

Bu yolda Edirne’mizden Parti Meclisine rahmetli vekilimiz Erdin Bircan’ın oğlu Erdem Bircan’ı 11. Sıradan seçmiş olmamız ve kendisinin genel sekreter danışmanı olarak atanması da bizler için ayrıca sevindiricidir. Bu vesile ile Edirne’miz ve genel merkezimiz arasında koordineli ve doğru bilgi akışıyla çalışacak olmamız bizleri daha güçlü kılacaktır” dedi.

BİRCAN, “ATATÜRK’E HAKARET
EDENLERE ROZET TAKANLARLA
YOLLARIMIZI AYIRDIK”

Bozkurt’un ardından söz alan Parti Meclisi üyesi ve Genel Sekreter Danışmanı Erdem Bircan’da Atatürk’e hakaret edenlerle yollarını ayırdıklarını belirterek,
“Ulu önder Atatürk’e saygı duymayanların hakaret edenlerin bize Atatürkçülük tasladığı düzene itiraz ediyoruz. Atatürk’e hakaret eden, ilkelerini benimsemeyenlerin karar verici olduğu düzene itiraz ediyoruz. İşte bu yüzdendir ki yaptıkları algı ile vatandaşların gerçeği görmesini engellemeye çalışanlar vardır. PKK’ya terörist demekten çekinen, Fetö’ye “hocam” diyenlerin birleştiği bir ortak nokta var ise bu anca ve ancak Cumhuriyetimize zarar vermek olabilir. Bu kişilerden Cumhuriyetimize yarar bir sonuç çıkmaz.

Pazarda cepler boşalırken, ayakkabı kutularını dolduranlardan, Atatürkçüyüm deyip, Atatürk’e hakaret edenlere rozet takanlardan, Bir gün hocacı bir gün liberal bir gün milliyetçi olanlardan, Adalet yok olurken orada değilmiş gibi günah çıkaranlardan, Atatürk’ün meclisine terörist kontenjanından girenlerden Bize hayır gelmez. Memleketin kurtuluşu önce Memleketi sevmekle olur. Koltuğunu seven, cebini seven memleketini sevemez, insanını sevemez. Tüm hemşerilerimizi, vatandaşlarımızı Memleket için Memleket Partisine davet ediyoruz.”
SÜLÜŞ, “EN GÜZEL ANKET
İNSANLARIN GÖZLERİNİN İÇİNE
BAKMAKTIR”

Uzunköprü İlçe Başkanı İnanç Sülüş de partilerinin artan pahalılık, adaletsizlik, yolsuzluk ve diğer tüm olumsuz gelişmelere karşı bir umut olduğunu belirterek ilçe genelindeki projelerin biran evvel bitirilerek Uzunköprü’nün eski günlerine döndürmek için çalışacaklarını vurguladı. Sülüş konuşmasında, “43 ilden fazla vergi veren bir ilçeden giderek küçülen bir Uzunköprü’ye döndük. Parti olarak ilçemizde devam eden Organize Sanayi Bölgesinin tam olarak arkasındayız. Bizler mahallelere gittiğimizde ilk olarak OSB ne olacak sorusu ile karşılaşıyoruz. 2016 yılında tüm bileşenlerle siyasi kimliklerini bir kenara bırakarak bu projeyi başlattık. Şimdi gelinen noktada ise 5 yıldır neredeyse hiç bir şey yapılmadığını görüyoruz. Çakmak Barajı ve OSB Projesi bir bütündür. Yarın burada bir istihdam alanı olmazsa insan kıtlığından topraklarımız ekilemeyecek duruma gelecek. Ama biz gençler için burasını bir cazibe haline getirirsen hem sigortalı olarak bir işte çalışacaklar hem de dedesinin babasının toprağını ekip tarımsal üretime katkı sunacaklar. Buradan İktidar partisinin il başkanına, milletvekiline yöneticilerine sesleniyorum. Bölgesel milliyetçilik yaparak Uzunköprü’nün önünü kesmeye çalışmayın. Bu halka bunun hesabını veremezsiniz” dedi. Sülüş’ün bu sözleri daha önce de ‘Keşan’a pozitif ayrımcılık yapıyor’ iddiaları ile gündeme gelen AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’a yönelik olduğu yorumlandı. Sülüş ayrıca Uzunköprü Belediyesinin yaptırdığı anket ile ilgili soruya da, “En büyük anket insanların gözünün içine bakmaktır. Bu ankete çalışmasına gerek yok. Başkana bir tavsiyem var. Uzunköprülülerin arasına girerek genel durumu kendi de gözlemleyebilir. Hem de buna anket çalışmasına olduğu gibi para vermesine de gerek yok. Merak etmesin her bir Uzunköprülü başkanına bir çay alır” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. müdafaa zamanı gene 15 Ekim 2021 Cuma 00:41:37

    ATATÜRK: "Hattı mudafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır."