“Bölgemizin kanayan yarası Ergene Sorunu çözülüyor”

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Ergene Çevre Koruma Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Minsolmaz bölgemizin en önemli sorunlardan birisi olan Ergene kirliliğinin sonunun geleceğini belirterek;
“1980’li yıllardan beri Trakya’nın kanayan yarası olan Ergene Nehri’nin temizliği için yapılan projeler, inşaa edilen tesisler ve verilen emekler karşılığını vermeye başladı.

1,5 Milyon hemşehrimize ev sahipliği yapan Ergene havzasını; evsel ve sanayi atıklarından bertaraf edip, sürdürülebilir bir koruma ve kullanma dengesi kurmak için bizzat Cumhurbaşkanımızın himayesinde yapılan dev projenin, etapları bir bir hayata geçiriyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Revep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu Ergene Çevre Koruma Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz; “1980’li yıllardan beri Trakya’nın kanayan yarası olan Ergene Nehri’nin temizliği için yapılan projeler, inşaa edilen tesisler ve verilen emekler karşılığını vermeye başladı.
1,5 Milyon hemşehrimize ev sahipliği yapan Ergene havzasını; evsel ve sanayi atıklarından bertaraf edip, sürdürülebilir bir koruma ve kullanma dengesi kurmak için bizzat Cumhurbaşkanımızın himayesinde yapılan dev projenin, etapları bir bir hayata geçiriyor” ifadelerini kullandı.
Dünyanın en önemli çevre ve mühendislik projelerinden biri
Milletvekili Minsolmaz mühendislik harikası bir projeye imza atıldığını kaydederek; “Ergene Çevre Koruma Projesi, Derin Deşarj Hattı, B Tüneli’nde (Çorlu-Çerkezköy ve Derin Deniz deşarj hattında) ışık göründü hamdolsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; ülkemiz ve bölgemiz için büyük öneme haiz ve dünyanın en önemli çevre ve mühendislik projelerinden biri olan Ergene Çevre Koruma Projesi’nde kritik bir aşama daha hayata geçti” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Sözüm ona çevreci geçinenler bu adımı da beğenmezler. İlla ucundan kıyısından bir kulp takılacaktır. İzleyip görün.

  2. Saatlerce konuşup hiçbir şey söylememesiyle meşhur vekil hazretleri yine kavisli bir konuya kavisli açıklamalar getirmiş... hep aynı faydasız bürokratik ve pratikte kimseyi ilgilendirmeyen meseleler...

  3. Kaptan Reis Diğer vekiller ne yapıyor mesela ? Vecdi bey takvimde özel günlere bakıp tebrik mesajı yayınlamaktan başka ne yapıyor. Burgazdan seçilen bir vekil var. Kırklarelilyim ama adını bile internete bakmadan hatırlayamadım. Hiç bir yerde görülmüşlüğü yok. Sadece seçildi. Onları da arada eleştirsen.