“Bölgemizde Binlerce Dönümlük Arazi Arayan Yatırımcıların En Önemli Beklentileri Su”

Lüleburgazlı Çevre Gönüllüsü ve Siyasetçi Hakan Dedeoğlu, ‘Barajlarımızda tehlikeli oranlarda kuraklık var.  Kuraklık demek, tarım yok demek. Hayat yok demek.  Bu suların alınıp, taşındığı yerlerde, dünyaca kabul edilen önemlerde eko sistemler var. O dengeler bozulmak üzere’ diyerek açıklamalarda bulundu.

‘Barajlarımızda tehlikeli oranlarda kuraklık var. Kuraklık demek, tarım yok demek. Hayat yok demek. Bu suların alınıp, taşındığı yerlerde, dünyaca kabul edilen önemlerde eko sistemler var. O dengeler bozulmak üzere’ diyerek açıklamalarda bulunan Lüleburgazlı Çevre Gönüllüsü ve Siyasetçi Hakan Dedeoğlu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunarak kuraklığa dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çekmiş olduğu görüntüleri resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Lüleburgazlı Çevre Gönüllüsü ve Siyasetçi Hakan Dedeoğlu, vatandaşları bilgilendirerek yetkililere seslendi. Yapmış olduğu açıklamada ‘ İstanbul ‘da su kalmadı. Fabrikalar susuzluktan kırılıyorlar. Bölgemizde binlerce dönümlük arazi arayan yatırımcıların en önemli beklentileri su. Daha çok önemli konular ve noktalar var ama bunu bir haber ile sınırlayamayız. Zaman içerisinde açıklamalarıma yine devam edeceğim.’ İfadelerine yer veren Lüleburgazlı Çevre Gönüllüsü ve Siyasetçi Hakan Dedeoğlu, barajların kuruluğuna dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Lüleburgazlı Çevre Gönüllüsü ve Siyasetçi Hakan Dedeoğlu yapmış olduğu açıklamada: “18.08.2021 günü; "Geleceğimizin Son Basamağı Kuraklık!" demiştik. Kırklareli İli, Vize İlçesi, Kıyıköy Beldesinde Pabuçdere ve Kazandere Barajlarındaki su aslında Istranca derelerinin sularıdır. 1997 yılından bu yana 180 cm çapındaki borularla İstanbul’un Terkos Gölüne basılan bu sular Kıyıköy ve çevresine yağmur yağmaz ise ileriki günlerde sorun yaşanabilir ve yine, 31.8.21 de ise; "Korkmak Yerine, Çözüm Üretmek Gerekiyor!" Ve “Böyle giderse sıkıntı yaşarız." demiştik. Bugün ise sorun artarak devam ediyor! “Kendimize Yetecek Suyumuz Kalmadı” “Yarın bizimde suyumuz biter, geriye alamayız” dedik. Dinletemedik. Şimdi, barajlarımızda tehlikeli oranlarda kuraklık var. Kuraklık demek, tarım yok demek. Hayat yok demek. Bu suların alınıp, taşındığı yerlerde, dünyaca kabul edilen önemlerde eko sistemler var. O dengeler bozulmak üzere. İSKİ’nin, artık o suları almasına son verilmeli. Orada da susuzluk var elbette ki, ama bizde olmayan suyu, başkasına nasıl verelim? Bu konu artık masaya yatırılmalı ve her iki tarafı da koruyan kararlar alınmalıdır. “Trakya’ya Su İçin Geliyorlar” Son yıllarda, İstanbul başta olmak üzere bir çok il den fabrika kurmak üzere akın edildiğini de belirtmek zorundayım. ”Bir fabrikanın günlük ne kadar su tükettiğini biliyor musunuz? İstanbul ‘da su kalmadı. Fabrikalar susuzluktan kırılıyorlar. Bölgemizde binlerce dönümlük arazi arayan yatırımcıların en önemli beklentileri su. Daha çok önemli konular ve noktalar var ama bunu bir haber ile sınırlayamayız. Zaman içerisinde açıklamalarıma yine devam edeceğim. Ancak yetkili makamların son yaşananlar karşısında daha kalıcı çözümler yaratmaları gerekmektedir. Çekimler 26.12.2021 günü yapılmıştır. Durum kötü! Açıkçası 35 yıldır gün itibarıyla bu düzeyde kuraklık olduğunu hatırlamıyorum. Umarım bundan sonra yağacak yağmur ve kar Istrancaları doyuracak düzeyde olur ve barajlar tekrar dolar,” ifadelerine yer verdi.(A.Bakır)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol