“Bölgemde bin 800 olması gereken seçmen sayısı 2 bin 110”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) haftalık olağan Çarşamba toplantısını dün İl ve Merkez İlçe Başkanlık Binasında gerçekleştirdi.
Ana gündem maddesinin yaklaşmakta olan Mahalli İdareler Seçimlerinin oluşturduğu toplantıda söz alan CHP İğneada Belediye Başkanı Adayı Tahir Işık, önemli bir iddiada bulunarak, İğneada seçim bölgesinde normalde olması gerekenden fazla sayıda seçmen gözüktüğünü ve fazla seçmenin taşıma yoluyla İğneada’ya geldiğini iddia etti. Normal seçmen sayısının bin 800 olduğunu belirten Işık, şu an sayının 310 fazla ile 2 bin 110 olduğunu kaydetti.

23 Ocak Çarşamba günü açıklamalarda bulunan Tahir Işık, kendi bölgesine seçmen transferi olduğunu iddia ederek, “ Bugün kendi bölgemde olan bir yanlışı duyurmak adına buradayım. Şu an ilçe başkanımla beraber farklı bir mücadele veriyorum. Ama bu mücadele iyi bir mücadele değil. Şu an İğneada’da bin 800 seçmen olması gereken yerde 2 bin 110 tane seçmen var. 310 tane taşınmış seçmen var ve bu seçmenler sadece oy kullanılacağı gün otobüslerle gelip oy kullanıp gidecekler” dedi.
“İtirazlara hemen karar veriliyor”
İddiaları arasında konuyla ilgili yaptıkları itirazların incelenmediği de belirten Işık, “Bu seçmenlerin kayıtlı olduğu yerler ile ilgili çalışmalarımızı sunduk ancak sunduğumuz itirazlarda alırken problem yaşarken, verirken de hemen karar veriyorlar. Ancak bu kararlarda gerekli araştırmalar yapılmadan hiçbir şey olmamış gibi karar veriliyor. Bu kararlara da itiraz etmek için parti avukatlarımızla çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Farklı bir durum dönüyor benim
bölgemde”
Konuyla ilgili CHP Genel Merkezi ile de irtibat halinde olduğunu belirten Başkan Adayı ışık, “Şimdi bugün yine bir itiraz süresi başlıyoruz. Bu itirazları da yapacağız Genel Merkezle de konuyla ilgili görüşmelerimizi yapıyoruz. 29 Ocak’ta da Genel Merkezimizde toplu bir itiraz olacak. Biz bu durumu duyurmak istiyoruz. Kendi bölgemizde bin 800 tane oy olması gerekirken ki geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde bin 750’ydi. Bu seçimlerde 2 bin 110 seçmen var. Farklı bir durum dönüyor benim bölgemde sadece bu konuyu duyurmak istiyorum o yüzden bugün bu açıklamayı yaptım.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. son damla bu seçim 26 Ocak 2019 Cumartesi 17:28:19

    Geçen seferki oldu bitti anormal bir seçimden bu sefer paranormal bir seçime ulaşıp evrimleştik maşallah! Medyada beliren belgeli haberlere göre altıbin üzerinde asırlık rahmetli oy verecekler; metruk binalarda meskun hayalet seçmenler listelere girerlerken bir ahırda yaşadıkları anlaşılan kırk seçmenin nev-i cinsleri oy vermeye geldiklerinde görülecek. Üç katlı binanın dördüncü beşinci katları ruhsal seçmenleri ve bazı apartman dairelerinin sardalye beşer onlarca bazen yüzlerce sakinleri de bu seçimlerde boy gösterecekler...

  2. Senin adaylığın hata 06 Şubat 2019 Çarşamba 15:09:08

    İğneadaya senin gibi denenmişlerin yeniden aday gösterilmesi hata. Hiç faydanızı gören yok ama chp sizi dayattı bize. Bence sorun olan bu.