“Bizlerin yanında yer alın bizlerin gözü, kulağı, sözü olun”

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla ve Türkiye Sakatlar
Derneği Kırklareli Şubesi tarafından Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törende konuşan Şube Başkanı Ercan Dinkler, engellilerin yaşadığı sorunları dile getirerek siyasetçilerden, medyadan ve
vatandaşlardan özveri beklediklerini kaydetti. Dinkler konuşmasında; “Farklı engel gruplarından binlerce engelli, bir hafta süresince, kendilerini ifade etme, toplumla bütünleşme çabası içinde olacaklar. Bu günlerden geriye kalan sadece birkaç görüntü ve birkaç satır kalacak, sonrasında engelliler yine görünmeyen, konuşulmayan, unutulan hatta
haklarının gasp edildiği bir toplum kesimi olarak kendi dünyalarına geri dönecek” dedi. 

Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda tören düzenlendi. Tören tam kapanma koşulları nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi yönetiminin sınırlı sayıda üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Tören hakkında konuşan Şube Başkanı Ercan Dinkler;“Bugün 10-16 Mayıs Engelliler Haftasının ilk günü olan 10 Mayıs Pazartesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesi yönetimi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda tam kısıtlamalı pandemi gölgesinde de olsa gerekli izinler alınarak sadece yönetim olarak derneğimizin resmi çelengini Özgürlük ve Demokrasi Meydanı Atatürk Anıtına çelenk sunumunu gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.
“Engelliler yine
görünmeyen,
konuşulmayan, unutulan hatta haklarının gasp
edildiği bir toplum kesimi
olarak kendi dünyalarına geri dönecek”
Engelliler haftası dolayısıyla açıklama yapan Başkan Dinkler; “Farklı engel gruplarından binlerce engelli, bir hafta süresince, kendilerini ifade etme, toplumla bütünleşme çabası içinde olacaklar. Bu günlerden geriye kalan sadece birkaç görüntü ve birkaç satır kalacak, sonrasında engelliler yine görünmeyen, konuşulmayan, unutulan hatta haklarının gasp edildiği bir toplum kesimi olarak kendi dünyalarına geri dönecek.
2013 yılında değişen Anayasa’da, artık bizlere kör, topal, kambur, çolak, özürlü denmeyecekmiş? Tabi ki doğrudur ve çok güzeldir fakat bu isimlerin değişmesi demek bizim engellenmememiz anlamına gelmiyor ve sorunlarımız fazlasıyla devam ediyor. Yapılan düzenlemelerle, engelli rapor yönetmeliği bizi “sakatlıyor”, “özürlü” hale getiriyor” dedi.
“Bizler sadece herkes gibi eşit yaşam istiyoruz bunu hak ettiğimizi inanıyoruz”
Tüm toplum kesimlerinden destek ve özveri görmek istediklerinin altını çizen Dinkler; “Yaklaşık son 1 senedir engellilerin uğraştığı en büyük sorun sözde rapor güncellemesi adı altında tekrar rapor aldırılması ve bu yüzden bir çok engelli kardeşimizin raporları yüzde 40’ın altına düşürülerek engelli maaşı, bakım maaşı ve hatta zorluklar içinde iyi kötü işe girip zor şartlar altında yıllarca çalışmış ve emekliliği hak kazarak emekli olmuş, binlerce engelli vatandaşa SGK’dan tebligat gönderilerek sahte rapor alarak emekli olmuşunuz bir ay içinde yeniden rapor alın raporunuz yüzde 40 ve üzeri olursa maaşınızı almaya devam edeceksiniz, yüzde 40 altında olursa maaşınız kesilecek denmektedir.
Şimdi sizlere soruyorum; Biz engellilerin ayağı, kolu mu uzuyor? Görmeyen gözü mü açılıyor? Duymayan kulağı mı duyuyor? Konuşamayan dili mi yerine geliyor? Tabi ki hayır hatta yaş ilerledikçe var olan engel durumları daha da ağırlaşıyor.
Bütün siyasetçilerimizden, basınımızdan ve halkımızdan ricamız bizlerin yanında yer alın bizlerin gözü, kulağı, sözümüz olmayı davet ediyoruz, bizler her fırsatı kendimize ayrıcalık yaratmak derdinde değiliz; bizler sadece herkes gibi eşit yaşam istiyoruz bunu hak ettiğimizi inanıyoruz” diye konuştu. (N.Şensöz)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol