Bizleri unutmadılar

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla, dün bu anlamlı günümüzü 7’den 70’e birçok isim kutladı. Pandemi dolayısıyla ziyaretçilerimizin kısıtlı olduğu bu bayramda, Önadım Medya Grubunun dostları mesajları ve gönderdikleri çiçeklerle bizleri tebrik ettiler…

Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanan önemli bir gün olan Basın Bayramı sebebiyle, Öznur Tüzün önderliğindeki Önadım Medya Grubu dün gazetemiz tesislerinde misafirlerini ağırladı. Pandemi dolayısıyla kısıtlı ziyaretlerin gerçekleştiği bu bayramda, gönül dostlarımız gönderdikleri mesajlar ve çiçeklerle bizleri unutmadıklarını gösterdiler.
Dün Sağlık Sen Kırklareli Şube Başkanı Asım Günerhan ve Yönetim Kurulu üyeleri bizleri ziyaret ederek, günümüzü kutlayan misafirlerimiz arasındaydı.

Çalışanlarımıza çiçek hediye eden Günerhan; “Basında sansürün kaldırılışının 112. yıl dönümü olan 24 Temmuz, Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Çok önemli bir toplumsal görevi, zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, büyük bir özveri içinde yerine getiren değerli basın çalışanlarımızın yaptıkları çalışmalar takdirle karşılanmaktadır. Basın kuruluşları, tüm dünyadaki gelişmeler hakkında toplumu bilgilendirmenin yanı sıra vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir misyonu da üstlenmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, basın meslek ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olan, kamu yararını gözeten, doğru bilgiyi hızlı ve tarafsız bir şekilde halka ulaştıran tüm basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi. Tüzün de teşekkürlerini sunarak, Günerhan nezdinde tüm sendika üyelerine şükranlarını sundu.
Dün ayrıca İYİ Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Nagihan Alpsoy Özçelik ve yönetim kurulu üyeleri de bizleri unutmayan isimler arasındaydı. Basın Bayramımızı tebrik eden İYİ Parti Kırklareli ailesi her zaman yerel basının yanında yer aldıklarını ifade ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.
Mesajlarıyla bizleri
onurlandırdılar
Yine yayınladıkları mesajlarla bizleri onurlandıran, Basın Bayramımızı kutlayan isimler de vardı. Kırklareli Valisi Osman Bilgin yayınladığı mesajında;
Türk Basın hayatında önemli dönüm noktasını teşkil eden basında sansürün kaldırıldığı 24 Temmuz günü “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın kuruluşları önemli bir toplumsal görevi icra etmektedir. Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı; toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmesinin önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir. Gerek ülkemizin gerekse Kırklarelimizin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalarda büyük katkı sağlamaktadır. Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümü vesilesiyle, mesai kavramı gözetmeden, özverili şekilde görevlerini ifa etmeye çalışan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlar çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.
“Basın, demokratik
toplumların en önemli
güvencelerinden biridir”
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, kamu yararını gözeten, doğru bilgiyi hızlı ve tarafsız bir şekilde halka ulaştıran tüm basın çalışanlarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı kutlayarak şunları kaydetti:
“24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarih “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaya başlanmıştır. Kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, tarafsız bir anlayışla çalışmalarını yürüten basın, demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biridir. Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basınımız, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahiptir. Gerek ülkemizin gerekse Kırklareli’mizin her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır.
Toplumsal değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini koruyup gözetmeyi görev sayarak halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını sağlayan basın kuruluşları, aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de katkı sağlamaktadır. İçinde bulunduğumuz iletişim çağında her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme hakkı modern dünyada tartışılmaz bir gerçektir. Çok önemli bir toplumsal görevi, zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, büyük bir özveri içinde yerine getiren değerli basın çalışanlarımızın yaptıkları çalışmalar takdirle karşılanmaktadır. Basın kuruluşları, tüm dünyadaki gelişmeler hakkında toplumu bilgilendirmenin yanı sıra vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması gibi önemli bir misyonu da üstlenmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, basın meslek ilkelerine sıkı sıkıya bağlı olan, kamu yararını gözeten, doğru bilgiyi hızlı ve tarafsız bir şekilde halka ulaştıran tüm basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”
Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel ise gazetemize çiçek göndererek;
“Başta yerel basınımız olmak üzere, zorlu şartlarda kamuoyunu tarafsız ve doğru bir şekilde aydınlatma görevi üstlenen tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Yine CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker ve bayramımızı mesajla kutlayan tüm dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol