Bizlere gerçekçi ve samimi şekilde destek olun

Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Ercan Dinkler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir basın açıklaması düzenledi.
Ercan Dinkler basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı. Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek amacı ile birleşmiş milletlerin 1992 yılında almış olduğu karar sonrası " uluslararası engelliler günü" olarak ilan edilen 3 Aralık, o gün itibari ile tüm dünyada engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek amacı ile belirlenmiş bir gündür. Türkiye Cumhuriyeti'nde her gruptan bulunan biz engelliler hükümetimiz dahil olmak üzere, gerek yerel yönetimler, gerek siyasiler, gerek mülki amirler, gerek engeli bulunmayan herkesten tek istediğimiz şey eşit yaşam.

Bizlere acıyarak bakmayın, bizlere dilenci olarak bakmayın, bizleri hor görmeyin, işe yaramaz olarak görmeyin, bizler sadece engelliyiz kısacası insanız bizleri sizlerden ayıran tek şen "engelli" olmamız bizlere de sizler ile birlikte eşit bir şekilde yaşayabilmemiz için fırsat verin bizlere.
Yerel veya genel yönetimlerde engellileri temsiliyet hakkı verin bizlere gerçekçi ve samimi bir şekilde destekçi olun o yeter. Şunu belirtmek isterim ki engelliler adına 2005 yılında çıkarılmış olan 5378 sayılı kanun ve ardından 2009 yılında Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi imzalandıktan sonra düzgün bir şekilde uygulanmış olsaydı şimdiye dek engelliler açısından büyük bir sorun ortadan kalkmış olurdu. Zaten çıkarılan veya yapılan kanunlarda çok büyük bir sorun yok sadece uygulanmasında sorunlar var umuyoruz ki önümüzde ki yıllarda çıkarılmış olan 5378 sayılı kanun ve imzalanmış olan Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi usulüne uygun bir şekilde uygulanır ve biz engelliler adına büyük bir sorun ortadan kalkmış olur. Biz engellilerinde sorunları düzeleceğine her geçen gün artarak büyüyor ama çözümsüz değil! Derneğimiz Türkiye Sakatlar Derneği 65 şubesi ile engellilerin talepleri için demokratik bir zeminde mücadelesini sürdürmeye devam edecektir. Bütün komuoyunu ve engellileri, haklarını savunmaya, dayanışmaya, taleplerini ifade etmeye ve birlik ve beraberliğe çağırıyoruz. Beni sabır ile dinlediğiniz için teşekkür eder sevgi ve saygılarımı sunarım.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol