“Bizler devletin görevlileri olarak toplumsal dengeyi korumakla mükellefiz”

Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in katılımıyla dezavantajlı toplum kesiminde yaşayan ailelere yönelik kurumlararası işbirliği kapsamında “ Umutlu Yarınlar “ projesinin tanıtım toplantısı dün Rektörlük Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Tanıtım toplantısı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz bir konuşma gerçekleştirdi. Hükümet olarak toplumun tüm kesimlerine duyarlı olduklarını belirten Minsolmaz “Öncelikle bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlimizde dezavanatajlı gruplar üzerine başta sayın Valimiz olmak üzere bizler de hükümet olarak toplumun tüm kesimleri gibi son derece duyarlıyız. Kurumlarda bu konuda görevlerini yerine getirme hususunda bu etkinlikleri yapıyor. İlimizde yaşayan roman vatandaşlara yönelik desteklerde hedeflediğimiz noktaya adım adım geliyoruz. Bu tip projelerle iş edindirme, istihdam, sosyal hayata katılma ve diğer tüm konularda başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere elinden gelenin daha iyisini yapmak üzere sayın Valimiz ve ekibinin çalışmış olmasını görmek bizlere mutluluk veriyor. İçimizden bazılarının eğitim, sağlık, istihdam, barınma gibi sıkıntılar yaşadığı bir ortamda diğerlerinin mutlu olma şansı yoktur. “ dedi.
Selahattin Minsolmaz’ın ardından Kırklareli Valisi Osman Bilgin söz aldı. Vali Osman Bilgin, konuşmasında devlet görevlilerinin toplumsal dengeyi korumakla mükellef olduğunu vurguladı. Vali Bilgin, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Bugün çok önemli bir amaç için burada toplandık. Çok ciddi bir katılım var ve bu nedenle katılımlarımızdan dolayı ben herkese teşekkür ediyorum. Bizler devletin görevlileri olarak toplumsal dengeyi korumakla mükellefiz. Bu alanda ayağı yere basan, somut, gerçek nitelikleri olan projelerle halkımıza örnek olmalı ve ön açmalıyız. Bu manada toplumun dezavantajlı kesimlerine baktığımızda genel olarak roman vatandaşlarımızın maalesef toplum içerisinde dezavantajlı konumları diğer kesimlere göre daha fazla. Bu proje sadece roman vatandaşlar için değil, bu alanda dezavantajları olan tüm vatandaşlarımızı kapsayacak bir projedir. Bugün bunun tanıtımını yapıyoruz. İl merkezinden başlıyoruz ve büyük ilçelerimizde bunun devamını sağlayacağız. Bu projede yaklaşık 100’e yakın öğrencimiz bire bir rol model olarak Yayla Mahallesi’nde çocuklarımız ile beraber çalışıyorlar. Ben bu nedenle çocuk gelişimi bölümü öğrencilerine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda projede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.”
Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in konuşmasının ardından proje kapsamında hizmet alan Bilal Yapıcı Güzel Sanatlar Lisesi ve Tevfik Fikret Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinin müzik dinletisi yapıldı. Müzik dinletisinin ardından program sona erdi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. dengelenme ve yönlenme 10 Şubat 2019 Pazar 15:43:43

    Biz Türk Milleti kurduğumuz devletin bombozuk edilmiş ayarlarını tekrar dengelerine getirmek ve her seviye makamlarına orurtup maaşlarını da ödediklerimizin memurlarımızın kaşla göz arasında gerilere çevirdiği Cumhuriyetin yönünü seçimle gene geleceğe güneşli günlere çevirmekle mükellefiz ülkemizin efendisi olarak.