“Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği aydınlık günlere yürekten inanıyoruz”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, “Bizler ve aydınlık geleceğimizi inşa edecek gençlerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği aydınlık günlere yürekten inanıyoruz. Türk Gençliği kararlı adımlarla Cumhuriyet’in temel değerlerine, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkarak, aydınlık Türkiye’nin meşalesini taşımaya devam edecektir” dedi. 

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Açıklamasında “Bağımsızlık meşalesi hiç sönmeyecek” mesajı veren Gündoğdu, şunları söyledi;
“Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tam 103 yıl önce 19 Mayıs 1919’da özgür ve tam bağımsız Türkiye hedefi doğrultusundaki yürüyüşü başlatmıştır. 19 Mayıs 1919’da dönemin egemen güçlerine karşı Gazi Mustafa Kemal’in fiilen başlattığı bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi aynı zamanda ulusumuzun uyanışının sembolü olmuştur.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının ardından 19 Mayıs, Cumhuriyetin koruyucuları gençlerimize ithaf edilerek dünyanın en ileri medeniyetleri seviyesine ulaşma mücadelesinin her hal ve şartta gençlerimiz tarafından verilmesi gerektiği vurgulanmıştır.
Mustafa Kemal’in ilkeleri ve evrensel değerler doğrultusunda, bilimin ışığında yürüyen, demokratik haklarından ve özgürlüklerinden taviz vermeyen, şiddetten uzak, hoşgörülü çağdaş gençlik geleceğimize ışık tutma mücadelesine devam etmektedir. Bizler ve aydınlık geleceğimizi inşa edecek gençlerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği aydınlık günlere yürekten inanıyoruz. İnancımızın sebebi geçmişimiz, garantisi ise aydınlık gençliğimizdir!
Türk Gençliği kararlı adımlarla Cumhuriyet’in temel değerlerine, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkarak, aydınlık Türkiye’nin meşalesini taşımaya devam edecektir. 
Bu yolda Atatürk’ün Gençliğe Seslenişi, gelecek kuşaklara inancının ve güveninin göstergesidir. Her türlü tuzak ve engellemelere rağmen Türk gençliği, Atatürk’ün bu inancını boşa çıkartmayacaktır. Bizler, Mustafa Kemal Atatürk’e, O’nun devrim ve ilkelerine, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne ve kazanımlarına, çağdaş, bilimsel, laik, demokratik değerlere her şeye rağmen sahip çıkmaya devam edeceğiz.
Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizi emanet ettiği tüm gençlerimizin ve milletimizin; eşitlik, özgürlük, demokrasi ve barış içinde yaşayacağı bir ülke özlemiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve şükranla anıyoruz.” (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol