"Bizim bu ülkeden başka gidecek yerimiz yok"

Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile beraberindeki heyeti 18 Ağustos 2022 Perşembe günü ilimizde ağırladı.
Heyet ilk olarak saat 20.30'da Kırklareli Valisi Birol Ekici ile biraraya geldi. Kırklareli Valiliği Atatürk Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Birol Ekici, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker ve beraberlerindeki heyetler ile bir süre sohbet ederek, ilimizdeki çalışmalar ile ilgili bilgiler aldı.
Vali Ekici yaptığı açıklamada şunları kaydetti;
"Kırklareli hem gelir seviyesi hem de kamu yatırımları ve sunulan hizmetler açısından çok nadide bir il. Çok seçkin bir ilde yaşıyoruz. Birçok göstergemiz üçüncülük ile onunculuk arasında değişiyor. Sosyal güvenlik şemsiyesi altındaki vatandaşlarımızın oranı yüzde 94’e yaklaşıyor. Trakya olarak ülkemizin tarım üretiminin yüzde 8’ini karşılıyoruz. Karşıladığımız bu oranın yanı sıra tarımsal teknolojiyi de en iyi kullanan bölge olarak ön plana çıkıyoruz. Çiftçimiz, esnafımız, bölgemiz kazanıyor ve sanayimiz gelişiyor. Peki önümüzdeki dönemde ne yapacağız? Çevremizi koruyacağız. Sanayimizi kontrollü bir şekilde büyüteceğiz ve halkımızın gelir ve refah seviyesini yükseltmek için var gücümüzle çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri burada misafir etmekten dolayı son derece mutluyum. Çok zorlu bir dönemden geçtik. Bugün yüzlerimizin gülüyor olması gerçekten bir mucize. Dünya çok zorlu bir dönemi atlattı. İnşallah en kısa sürede düzeleceğiz. Bu konuda yapacağınız çalışmalar ve verdiğiniz destekler için sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gerçekten ülkemizin çok kıymetli bir başkanısınız. Bizleri ziyaret ederek şeref verdiniz."
Bunun üzerine TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şunları söyledi;
"Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Hem sizlerin hem de bizlerin genel menfaatleri doğrultusunda verdiği bilgiler heyecan verici. Cumhuriyetimizin başından bu yana Kırklareli ülkemizin en önemli illerinden biri konumunda bulunuyor. Tarihi ve kültürel zenginlikleri, tarımsal üretimi ve sanayisi ile Kırklareli çok önemli. Esnaf ve sanatkarlar olarak bazı sıkıntılarımız elbetteki var. Ancak, özellikle pandemi döneminde devletimiz her zaman bize destek verdi. Esnafımızın en önemli sıkıntılarından biri de sosyal güvenlik. Esnafımız kendi geliri ile bunu ödüyor.
Umuyoruz ki pandeminin yeni versiyonu gelmeyecek. Hepimiz taşın altına elimizi koyacağız. Bizim bu ülkeden başka gidecek yerimiz yok. Bizler devletine sahip çıkan bir milletiz. Bizler gezilerimizde illerimizi ziyaret ediyoruz, esnaflarımızın yaşamız olduğu sıkıntıları dinliyoruz. Sayın Valimizin inşallah uzun soluklu bir şekilde bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğinize inanıyoruz."
Ziyaret daha sonra iyi dilek temennileri ile son buldu. Ardından heyet, yemeğe geçti. Ertesi gün ise Palandöken ve beraberindekiler Tekirdağ'a gitmek üzere ilimizden ayrıldılar. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. zırhlar içinde dayılar 22 Ağustos 2022 Pazartesi 08:32:51

    Bir ailenin toplu saldırısında vahşice dövülen doktor "ben bunun için mi doktor oldum" diyerek diplomasını yırtıp atmış darp edenler de salıverilince şimdi yurtdışına gidiyor burada kalıp amelelik mi yapsaydı ey sebeb-i müstebitler