Bizi sağlıksız, kirli suya mahkum ediyorlar

Kırklareli’nde molozların ve çöplerin sorunları hayatımızı tehdit ediyor. Doğa ve doğal hayatı tehdit eden çöpler ve hafriyat malzemeleri, bitmek tükenmek bilmiyor. Kamyonlar ile dökülen hafriyatlar, denizi doldurmaya çalışmalarını andırıyor. Kırklareli Belediyesi mücavir alan içerisinde bulunan su havzaları, verimli sulak tarım arazileri bu şekilde hafriyat alanı şeklinde kullanılarak, Kırklareli bir anlamda sağlıksız suya mahkum ediliyor 

Çiroz mevkisinde yaşanan doğa katliamının gözlerden uzakta olması kamuoyundan saklamaya yetmedi. Önadım Medya Grubu olarak, yapılan katliamı yerinde inceledik ve gözlemledik.
Molozlardan tepeler oluşmuş
Dökülen molozlardan dolayı büyük tepeler oluşurken, çalışmalar adeta denizi doldurma çalışmalarını andırıyor. İçerisinde araç tekerinden plastik atıklara, çuvallardan kağıt atıklara kadar her türlü atığın olduğu moloz yığınları içerisindeki demirler de kimisine ekmek kapısı açıyor. Harfiyatların dökümü esnasında demirleri çıkarmaya çalışanlar için de büyük tehlikeler yaşanıyor.
Bu gidişle Kırklareli’nin su sorunu çözülmez
Kırklareli Belediyesi mücavir alan içerisinde bulunan su havzaları, verimli sulak tarım arazileri bu şekilde hafriyat alanı şeklinde kullanılarak, Kırklareli bir anlamda sağlıksız suya mahkum ediliyor. Bu anlayış ile Kırklareli sağlıklı, temiz suya daha uzun bir süre hasret kalacakmış gibi görünüyor.
Kırklareli’nin çölleşen yüzü
Çiroz mevkisinde, dökülen hafriyat malzemelerinden dolayı etrafın toz duman olması ve bitkilerin de bu nedenle kuruması burası çöl mü sorusunu akıllara getiriyor. Toz şehir Kırklareli’nin gelecek yıllarda yaşanmaması için her fırsatta çevrecilik sloganları atanların da taşın altına elini koyması gerekiyor.
Kamyon döküyor, kepçe
yayıyor
Kamyon kamyon taşınan hafriyatların kepçeler vasıtasıyla yaydırılmasıyla devam eden süreçte, çevredeki bitkiden hayvana kadar her şey büyük zarar görüyor. Ayrıca defalarca gelip giden araçların yollarda oluşturduğu manzara ve oluşturduğu tehlike ise olayın bir başka boyutu olarak gözlerden çekilmiyor. (ÖZNUR TÜZÜN)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Bir zamanlar hıdırelleze gittiğimiz insanların gülüş cümbüş dolaştığı dere boyunu da harfiyat atıkları katletti. Köprüden bakan birinin dereyi görmesi bile zorlaşmaya başladı. Çok yerde harfiyat ve çö atıkları. Olacak iş değil.