“Biz kazanacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile dövizlerini ve altınlarını bozduran, karşılığında Türk Lirası alarak, ekonomik yapımıza katkı sağlamaya çalışan vatandaşlar kervanına ilimiz iş adamlarından Hikmet Yıldırım da katkı sağlayarak, büyük bir destek kampanyasına imza atıyor.
Yıldırım, Bulgaristan’da bulunan soydaşlarımızın dövizlerini bozdurarak, Türk Lirasına çevirmelerine öncü olurken, dış ülkelerde yaşayan diğer soydaşlarımıza da destek çağrısında bulunuyor…

Türkiye’de tutuklu bulunan Pastör Andrew Brunson’ın bırakılmamasını bahane ederek, ülkemiz ile diplomatik ve ekonomik bir kriz çıkarma girişiminde bulunan Amerika Birleşik Devleti’ne tepkiler sürüyor. 

Ülke Başkanı Donald Trump’ın açıklamalarına bağlı olarak Amerikan Dolar kurunun ülkemizde astronomik seviyelere ulaşması ve Türk Lirasının değer kaybetmesi amacını taşıyan bu girişimlere Türk Milletinin dayanışması cevap veriyor. Yastık altındaki dövizlerini ve altınlarını bozduran, karşılığında Türk Lirası alarak, ekonomik yapımıza katkı sağlamaya çalışan vatandaşlarımızın birlikteliği ile ekonomimiz her geçen gün olağan seyrine yaklaşıyor.
İşte bu kapsamda ilimizin tanınmış iş adamlarından, Kırklareli Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Hikmet Yıldırım oldukça anlamlı bir girişimde bulundu.
Yıldırım öncülüğünde bulunduğu kampanya çerçevesinde Bulgaristan’daki soydaşlarımızı organize ederek, ellerindeki Amerikan dolarlarını bozdurdu ve Türk Lirasına çevirtti. Hikmet Yıldırım gazetemize yaptığı açıklamada, ülkede pek çok soydaşımızın Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomisine katkı sunmak adına döviz bozdurmaya devam ettiğini söyledi. Yıldırım şunları kaydetti;
“Destek gün geçtikçe
artarak devam etmekte”
“Şu anda içerisinde bulunduğumuz durum normal bir durum değildir. Çanakkale’de, Kurutuluş Savaşı’nda, 15 Temmuz’da yapamadıklarını şimdi dolar kuru üzerinden, ambargo üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Ama Yüce Türk Milleti geçmişinden güç alan, geleceğine emin adımlarla yürüyen bir Millettir. Yapılan çağrıya insanlarımızın göstermiş olduğu ilgi, alaka ve destek yadsınamaz ölçüdedir. Ve bu destek gün geçtikçe artarak devam etmektedir.
“Gün Birlik olma
günüdür”
Elbette bu desteğe ülkemiz sınırları dışında yaşayan, ancak kalpleri “Türkiye Cumhuriyeti” için atan soydaşlarımızın da katkısı büyüktür. Ben de bu katkıyı bir anlamda genişletmek ve yaymak adına komşu ülkemiz Bulgaristan’daki soydaşlarımıza öncü oldum. Kendileri büyük bir duyarlılık örneği gösterdiler. Orada bulunan soydaşlarımız, iş adamlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ellerindeki Amerikan Dolarlarını bozdurarak, Türk Lirasına çevirdiler. Çünkü biliyorlar ki; gün birlik olma günüdür. Biliyorlar ki; Başka Türkiye yok.”
“Diğer ülkelere de
örnek olacak”
Sadece Bulgaristan’da değil, diğer ülkelerde yaşayan soydaşlarımıza da çağrıda bulunan Hikmet Yıldırım; “Bu birlik kampanyası her geçen gün katlanarak büyümektedir.
Ülkemizde vatandaşlarımız akın akın dövizlerini bozdurmakta, Amerikan ürünlerini satın almayı bırakmakta, boykot çağrısında bulunmaktadırlar.
İşte bu direnişe dış ülkelerde yaşayan soydaşlarımız da katılım göstermektedir. Bulgaristan’da gerçekleştirdiğimiz bu dayanışmanın, diğer ülkelerde yaşayan soydaşlarımıza, iş adamlarımıza örnek olacağı kanaatindeyim. Biz kazanacağız!” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol