Biz çalışmaya devam ediyoruz

Önadım Medya Grubu; bünyesindeki 4 günlük gazete, 1 haftalık uluslararası gazete, 2 dijital gazete sitesi, 1 haber portalı, 1 web televizyonu, 1 internet radyosu, 1 karasal radyo frekansı, 1 karasal yerel televizyon frekansı ve 30’dan fazla personeli ile Trakya’da çağın gerektirdiği tüm ekipmanlar ile hem istihdam ve hayat eğitimi sağlayan vizyonu, hem de global düşünüp yerel hareket edebilen gazetecilik niyeti ile bölgede öncü bir şekilde yol almaya devam etmektedir.
Gazetecilik çok farklı bir meslek olduğu gibi, yerel gazetecilik de ulusaldan daha başka bir yelpazeye sahiptir. Gazetecilik uç muhalif güruhun iddia etiği gibi günümüzde güç ve iktidarın çığırtkanlığını yapan, vasıfsız insanların oluşturduğu bir meslek asla olmamıştır. Aksine kamuoyunu sağduyulu ve tüm çıplaklığı ile tarafsızca bilgilendiren, milli meselelerde ayrımsız, ülke menfaatleri doğrultusunda taraf olan, duyan, gören ve yazan, toplumda örnek insan olmayı amaçlayan insanların yaptıkları, gazetecilik mesleğinin kendisidir.
Önadım Medya Grubu olarak sadece Trakya’da değil, Balkanlarda da gündemin nabzını tutmaya, Balkan coğrafyasına yayınlarımızda yer vermeye devam edeceğiz.
Çalışan gazeteciler günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den bu yana 10 Ocak gününde kutlanmaktadır. Bu tarih şu şekilde ortaya çıkmıştır.
1961-1971 arasında "Çalışan gazeteciler bayramı" adıyla kutlanmış; 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra ülkede gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı, " 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" olarak değiştirilmiştir.
4 Ocak 1961’de kabul edilen ve basın çalışanlarının bazı haklar ve yasal güvence sağlayan “212 sayılı kanun” adlı düzenlemenin Resmi gazetede yayınlanışı nedeniyle 10 Ocak günü kutlama günü olmuştur.
Söz konusu düzenleme, iş sözleşmelerinin yazılı olarak yapılması, sözleşmelere işin türü ve ücret miktarının yazılması gibi gazetecilerin sosyal ve yasal haklarını belirleyen hükümleri içeriyordu. Bu yasa ile kendilerine yüklenen sorumlulukları kabul etmek istemeyen 9 gazete patronu (Akşam, Cumhuriyet, Dünya, Hürriyet, Milliyet, Tercüman, Vatan, Yeni İstanbul ve Yeni Sabah) 212 sayılı yasanın ve Basın İlan Kurumu’nun oluşmasına ilişkin 195 sayılı yasanın mesleki sakıncalar doğuracağını iddia eden bir ortak bildiriye imza atarak gazetelerini 3 gün kapadıklarını duyurmuşlardır. “Dokuz patron olayı” olarak basın tarihine geçen bu gelişme üzerine gazeteciler, boykot boyunca “Basın” adlı bir gazete yayımlamaya karar vermişlerdir. Basın gazetesi 11 Ocak günü yayına başladı ve üç günlük boykot sırasında düzenli olarak yayını sürdürdü. Çalışan Gazeteciler Günü, bu olayın bir sonucu olarak ortaya çıktı. 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanmaya başladı ve 1971’de “Çalışan Gazeteciler Günü” halini aldı.
Biz Önadım Medya Grubu olarak, sadece 10 Ocak günü değil, yılın her günü, günün her saati çalışmakta ve kamuoyunun bilgi alma hakkına hizmet etmeye, yaptığımız işten onur duyarak devam etmekteyiz. Umarız, her gün biraz daha büyüyerek bizler ve bizden sonra geleceklerle sonsuza kadar bu kutsal vazifeyi sürdürürüz.

We keep on working

Önadım Media Group; with its 4 daily newspapers, 1 weekly international newspaper, 2 digital news sites, 1 news portal, 1 web television, 1 internet radio, 1 terrestrial radio frequency, 1 terrestrial local television frequency and more than 30 staff, all in Trakya continues to lead the way in the region with its vision of providing employment and life education with equipment as well as the intention of globalizing and locally acting journalism.
Just as journalism is a very different profession, local journalism has a different flavor than national. Journalism has never been a profession of unskilled people, such as the alleged dissenting gubernews, that nowadays tout the power and power. On the contrary, it is the journalism profession which is made by the people who are informed publicly with all nakedness, indivisible in the national affairs, who are party to the interests of the country, who hear, see and write.
As a preliminary Media Group, we will continue to include not only in Thrace but also in the Balkan publications to keep the pulse of the day and to the Balkan geography.
Working journalists are celebrated on January 10th, 1961, to honor those who practice journalism. This date has emerged in the following way.
Between 1961 and 1971, it was celebrated as "Employee journalists"; After the 1971 military intervention, the day of the celebration on the withdrawal of some of the journalists' rights in the country was changed to "10 January Working Journalists Day".
It was the day of celebration on January 10th, January 4, 1961, and the publication of the regulation entitled "Law 212", which provides some rights and legal guarantees of the press employees.
The regulation included provisions setting the social and legal rights of journalists, such as the writing of job contracts, the type of job in the contracts, and the amount of wages. The law number 212 of 9 newspaper bosses (Evening, Republic, World, Freedom, Nationality, Interpreter, Motherland, New Istanbul and New Morning) who do not want to accept the responsibilities imposed on them by this law.Regarding the formation of Press Advertisement Authority, Have signed a joint declaration claiming they have closed their journal for three days. On the development of the press history as "nine bosses", journalists decided to publish a newspaper called
"The Press" during the boycott. The press began broadcasting on January 11 and continued regularly during the three-day boycott. Working Journalists Day emerged as a result of this incident. On January 10, it began to be celebrated as "Employee Journalists Day" and in 1971 became "Working Journalist Day".
We as Önadım Media Group are working not only on January 10, every day of the year, every hour of the day, and continue to serve the right of the public to receive information, in honor of our work.
We hope that we will grow up a little more each day, and we will continue this sacred duty forever and ever after us.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol