“Biz baskılara asla boyun eğmedik, eğmeyeceğiz”

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Minsolmaz ülke ekonomisi üzerinden AK Parti’ye yapılmak istenen ekonomik operasyona değindi. Doların yükselişinin nedenlerini içeride değil dışarıda aramak gerektiğini kaydeden, Minsolmaz, “Biz sürekli toplumun içerisindeyiz. Çok net olarak görüyoruz ki vatandaşımız nasıl 15 Temmuz’u fark ettiyse, dış mihrakların ekonomi üzerinde yapmak istediklerini oyunu da çok net görmüştür. Hükümetimiz, yetkili organlar ve Merkez Bankası boş durmuyor. Allah’ın izniyle bu yöndeki saldırıyı mücadele vererek, boşa çıkartacağız” dedi.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, gündeme ilişkin açıklamada bulundu. Son günlerde yaşanan dolar yükselişine ilişkin konuşan Minsolmaz dolar yükselişinin ekonomik bir saldırı olduğun belirterek, “Türkiye’de Cumhurbaşkanımız ve ekonomi uzmanlarına göre dolarda yaşanan bu hareketlenme ülkenin iç dinamikleri ile ilgili olan bir şey değil. FETÖ hain darbe girişimini ülke olarak yaşadık. Vatandaşımız, canı pahasına mücadelesini gösterdi. 16 Temmuz sabahına kalmadan bu hain darbe girişimi defedildi. O günden bu güne sadece terör anlamında değil. Başka birçok alanda da ülkemize saldırlar oldu. Türkiye’nin uluslararası ilişkilerini ve iç dinamiklerini zedeleme anlamında, bunun yanında Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatına, Fırat Kalkanı Harekatına gölge düşürmek ve sınırımızın yanı başında terör koridoru oluşturmak adına ABD’nin PYD’ye 5 bin tır silah yardımı yaptığını dünya alem biliyor. Bunların yanında Türkiye’nin dik duruşu özellikle 15 Temmuz’da yapılmak istenenin karşılığının bulunmaması, milletimizin neler olduğunu çok net görmesi üzerine dış mihraklar bu sefer seçim arifesinde ekonomi ile ilgili sıkıntıya sokmak için çabalıyorlar. AK Parti’nin ekonomik istikrar sürecine ve toplumda bir güvensizlik yaratır mıyız çabası içerisinde bulundular” diye konuştu.
“Vatandaşlarımız her şeyin farkında”
Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu dile getiren Minsolmaz yapılan ekonomi saldırısında vatandaşların her şeyin farkında olduğu söyledi. Minsolmaz, “Biz sürekli toplumun içerisindeyiz. Çok net olarak görüyoruz ki vatandaşımız nasıl 15 Temmuz’u fark ettiyse, dış mihrakların ekonomi üzerinde yapmak istediklerini oyunu da çok net görmüştür. Hükümetimiz, yetkili organlar ve Merkez Bankası boş durmuyor. Allah’ın izniyle bu yöndeki saldırıyı mücadele vererek, boşa çıkartacağız. Erken seçimin neden önemli ve faydalı olduğunu bu ve buna benzer saldırıların bir takım mihraklar tarafından tertip edildiğini, fakat erken seçim kararı alarak, onların planlarının bozulduğunu gördük. AK Parti nasıl ki 16 yılda her alanda reform yapıyorsa, böyle dış mihraklarda her alanda saldırı yapmaya çalışıyor. Ama Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu, AK Parti’nin güçlü kadroları ile bundan önce olduğu gibi Türkiye’ye yapılan saldırıları görmüş olması sevindiricidir. Meselenin sadece AK Parti olmadığı ve herkesin milli bir duruş sergilemesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.
“Devlet işleyişinde en ufak bir zafiyet oluşmaması için gayret gösteriyoruz”
Konuşmasının devamında Türkiye’nin, 24 Haziran’da sıradan bir genel seçim süreci değil, bir yönetim sistemi değişikliği yaşadığını dile getiren Milletvekili Selahattin Minsolmaz, “16 Nisan halk oylamasında milletimizin takdiriyle kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi, tüm kurum ve unsurlarıyla beraber ilk kez uygulanmaya başlandı. 9 Temmuz’daki yemin törenimizin ardından hem yönetim mimarimizi oluşturduk, hem de kabinemizi belirledik. Ardından da bakan yardımcılarımızın ve bazı üst düzey kamu görevlilerimizin atamalarını yaptık. İnce eleyip sık dokuyarak, çok titiz bir çalışmayla inşallah bu süreci devam ettiriyoruz. Bir taraftan atamalarımızı yaparken, diğer taraftan da milletimize hizmet yolculuğumuzun kesintiye uğramamasına özen gösteriyoruz. Devletimizin işleyişinde en ufak bir zafiyetin oluşmaması için büyük gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.
“Bizim için her makam
millete hizmet için
açılmış bir fırsat
penceresidir”
Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz alınan yüksek oy oranına rağmen gece rahat uyku çeken değil, tam tersine uykuları kaçan, yüklendiği emanetin ağırlığını her zerresinde, her hücresinde hisseden bir anlayışa sahip olduklarını belirterek, “Bizim için her makam millete hizmet için açılmış bir fırsat penceresidir. Zira biz bu millete efendiliğe değil, hizmetkâr olmaya geldik. Bu yola böyle devam ediyoruz. Bizim için her paye mesuliyettir, sorumluluktur, 81 milyonun emanetidir. Bunun için, nasıl olsa Gümüşhane’de yüzde 77 oy aldık, nasıl olsa Türkiye’de yüzde 52,5 oy aldık diye, asla rehavete kapılamayız. Yapmamız gereken çok şey var” dedi.
“Hiç kimsenin bizi
hedeflerimizden
alıkoymasına izin
vermeyeceğiz”
“2017 yılında yüzde 7,4 büyüyen ekonomimiz, bu senenin ilk çeyreğinde de yüzde 7,4 bir büyüme oranına imza attı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böylece Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında birinci, G-20 içerisinde ise ikinci sıraya yerleşti. Özellikle döviz kuru üzerinden ülkemize yönelik gerçekleştirilen tüm saldırılara rağmen ikinci çeyrekte de büyümeye devam edecek, 2018 senesini yine rekor bir oranla tamamlayacağız. Hiç kimsenin bizi hedeflerimizden alıkoymasına hedeflerimizle aramıza girmesine izin vermeyeceğiz”
“Tehditler karşısında
sinen, pusan, eğilip-
bükülenlerden olmadık”
“Bin yıllara sâri geçmişimizde ne haysiyetimizden, ne de şahsiyetimizden taviz verdik. Dik durduk, diklenmedik” diyen Minsolmaz “Tehditler karşısında sinen, pusan, eğilip-bükülenlerden olmadık. Millî onurumuzun çiğnenmesine, bizi biz kılan kadim değerlerimize el uzatılmasına hiçbir zaman müsaade etmedik. Hele hele bağımsızlığımıza kastedenlere asla müsaade etmedik. Devletimizin hasta adam olarak tanımlandığı bir dönemde, Çanakkale’de on binlerce şehit verdik, ama hürriyetimizden taviz vermedik. Tüm yokluk ve yoksulluğumuza rağmen, ‘ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla kurtuluş zaferimizi kazandık” şeklinde konuştu.
“Vazgeçmiyeceğiz”
Milletvekili Selahattin Minsolmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekonomik manipülasyonlar üzerinden bize diz çöktüreceklerini zannedenler, anlaşılan bu milleti hiç tanımıyor. Koynunda büyüttükleri, malikânelerde ağırladıkları FETÖ’cü alçaklarla ilgili hiçbir adım atmayanlar, kusura bakmasın, bize hukuk dersi veremez. Yüzlerce insanımızı hunharca katledenlerle ilgili en temel hukuk ilkelerini rafa kaldıranlar, bize demokrasiden bahsedemez. Bu millete tehdit dili, şantaj dili kullanamaz. Hele hele bu millete kabadayılık hiç sökmez. Biz bugüne kadar adı, sanı, cüssesi ne olursa olsun tüm devletlerle eşitliği ve karşılıklı saygıyı esas alan, göz hizasında bir ilişki kurduk. Sorunları şantaj, tehdit ve baskıyla değil, diyalogla çözmenin yollarını aradık. Gerilim yerine sükûneti, çatışma yerine iş birliğini isteyen taraf olduk. Bugün de aynı yerdeyiz, aynı ilkeleri savunuyoruz. Her zaman ifade ettiğim gibi; sıkılı yumruklarla musafaha olmaz. Musafaha için elinizi açacaksınız” dedi
“Milletimiz özgürlüğüne ve demokrasisine olduğu gibi ekonomisine de sahip çıktı”
Bu mücadelede, yedi düvele karşı meydan okumaktan asla çekinmediklerini belirten Minsolmaz, “Bu uğurda dünyanın en eli kanlı teröristlerinin tepesine binmekten çekinmedik, çekinmeyiz. Bu uğurda içimize sokulmuş ihanet çetelerinin kafalarını kopartmaktan çekinmedik, çekinmeyiz. Çünkü biz sadece ve sadece Hakk’a ve halka karşı sorumlu olduğumuzu biliyoruz. Bizim sorumluluğumuz size. Bizim sorumluğumuz George, Hans’a değil, Ahmet’e, Mehmet’e, Ayşe’ye, Fatma’ya. Bizim size sorumluluğumuz var. Biz bu millete hizmetkâr olmak için bu yola çıktık, efendi olmak için değil. Koskoca Osmanlı çınarını bin bir türlü tuzakla, bin bir türlü hileyle, bin bir türlü ittifakla yıktılar. Milletimizin büyük fedakârlıklarla yeniden hayat verdiği o Cumhuriyet fidanı özellikle son dönemde yeniden ulu bir çınar olma yoluna girdi. Onlar darbelerle, muhtıralarla demokrasimizi felç etmeye çalıştılar, milletimiz her seferinde sandıkta yeniden iradesine sahip çıktı, demokrasiye güç verdi, hayat verdi. Onlar koalisyonlarla, ekonomik krizlerle siyaseti etkisiz hâle getirerek gövdemizi baltalamaya kalktılar. Milletimiz özgürlüğüne ve demokrasisine olduğu gibi ekonomisine de sahip çıktı, alın teriyle, emeğiyle Türkiye’yi yeniden ayağa kaldırdı. Milletimiz kimin kendisi için çalıştığını, kimin kendi hırsı için ortada dolaştığını gayet iyi biliyor, onun için ülkemizin geleceğinden umutluyuz.”
“Bu millet arkamızda
olduğu sürece
çözemeyeceğimiz
kriz yoktur”
“Alınması gereken ilave tedbirlerle ilgili tüm kurumlarımız gece, gündüz çalışıyor. Günübirlik kararlarla değil en az önümüzdeki birkaç yılı kucaklayacak adımlarla yolumuza devam etmekte kararlıyız. Bunun için hiç kimsenin gözü kur tablosunda, faiz tablosunda olmasın. Herkesin daha ileriye bakmasını, asıl o büyük fotoğrafa bakmasını özellikle istiyorum. Yeni dönemde diğer hususlar yanında 81 ilimizin her birinin kalkınmasına, gelişmesine yönelik çalışmaları bizzat Cumhurbaşkanlığı bünyesinde takip edecek bir sistem kuruyoruz” şeklinde belirtti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol