“Biz EVET diyoruz, herkesi de EVET demeye davet ediyoruz”

Başbakanlık Başdanışmanı ve Cihannüma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen “Yeni Türkiye Yolunda Cumhurbaşkanlığı Sistemi” adı altında bir konferans verdi.
17 Şubat Cuma akşamı saat 20.00’de Kırklareli Ticaret Borsasında gerçekleşen konferansa; Kırklareli Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar, AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Adalet Komisyonu Başkanı Vahdet Yeltepe, eski Milletvekillerinden Şenol Gürşan, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, Cihannüma Marmara Bölge Koordinatörü İsmail İlhan, Cihannüma İl Temsilcisi Hikmet Yıldırım, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel ve çok sayıda davetli katıldı.
Cihannüma İl Temsilcisi Hikmet Yıldırım programda yaptığı açılış konuşmasında; “16 Nisan referandum sürecindeki Yeni Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konulu konferansımıza hoş geldiniz. Bize bu akşam evinin kapılarını açan Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizler birileri gibi inadına sırf taraf olmak için ‘Hayır’ değil, biz inanıyoruz, inanan insanlar topluluğuyuz. Ve inandığımız için 16 Nisan’da ‘Evet’ diyoruz” dedi.
“Minsolmaz; Yeni
Anayasa vesayeti ortadan
kaldıracak”
Ardından AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz kürsüye davet edildi. Minsolmaz konuşmasında şunları söyledi; “Bilindiği gibi AK Parti kurulduğu günden itibaren zikrettiğimiz anayasa değişikliği konusunda hamdolsun bugün 18 maddelik bir değişiklik paketiyle halkımızın huzurundayız. Evet arık yeni yaşadığımız dünya düzeni, daha kapsamlı, daha geniş perspektifli bir anayasayı zorunlu hale getirmiştir. Yeni anayasamızın en önemli özelliklerinden bir tanesi ise vesayet sistemini ortadan kaldırmasıdır. Bu darbe anayasası artık bu ülkenin geleceğine ve vizyonuna sığmıyor. O yüzden bu anayasının en kısa sürede değişmesi zorunludur.”
Şen; “Güçlü ve Büyük Türkiye için; Evet”
Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Genel Başkanı ve Başbakan Başdanışmanı Mustafa Şen ise yaptığı konuşmasında; "İnşallah tüm milletimiz 'evet' tarafında saf tutacak" dedi. Şen, derneğin Kırklareli şubesince Ticaret Bosası salonunda düzenlenen "Yeni Türkiye Yolunda Başkanlık Sistemi" konferansında, 16 Nisan'da yapılacak referandumun Türkiye ve Türk milletinin geleceği için çok önemli olduğunu vurguladı. Ülkesini, geleceğini, torunlarını düşünen, bağımsız ve tam egemen bir Türkiye için referandumun olumlu sonuçlanması gerektiğini belirten Şen, herkesin 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandumda sandığa giderek 'evet' oyu kullanmasını istedi. Şen; “Cihannümanın bir tek ferdi bile sandığa gitmemezlik yapmayacak. Sandığa gidecek ve “evet” oyu kullanacak. Neye “evet” diyecek; Güçlü Türkiye’ye, büyük Türkiye’ye, kendi yurdunda tam bağımsız, tem egemen Türkiye’ye ‘Evet’ diyecek. Yaşadığımız süreç aslında 1. Dünya Savaşıdır. Ve biz Türkiye Cumhuriyeti Devletiyle, Milletiyle bir bütün olarak bu savaşı bitirmek istiyoruz. Biz bu savaşı kendi lehimize, mazlumların coğrafyası lehine bitirmek istiyoruz. 15 Temmuz bunun bir cephesiydi. 16 Nisan da bunun başka bir cephesi olacak” dedi.
Türkiye'nin güçlü bir devlet olmasını kaldıramayan bazılarının çeşitli karalama kampanyaları yaptığının altını çizen Şen, Türkiye'yi hiçbir mihrakın ve kuklacıların yıkamayacağını vurguladı.
Sandıkta herkesin güçlü bir Türkiye'nin tarafında olacağına inandığını belirten Şen, cumhurbaşkanlığı sisteminin getirilmesiyle Türkiye'nin daha çok güçleneceğini ve dünyada daha çok söz sahibi bir ülke haline geleceğini belirtti. Şen şöyle devam etti; “16 Nisan’ın 15 Temmuz’dan hiçbir farkı yoktur. Şu anda anayasa değişikliği ile ilgili çarpıtmalar söz konusu. “Diktatörlük” iftiraları atılıyor. Halbuki yeni anayasa Cumhurbaşkanın yargılanmasının yolunu açıyor. Bu bir rejim değişikliği değildir. Bu hükümet sisteminin değişimidir. “Padişahlık” gelecek diyorlar. İmparatorluğun Başkanlık sistemiyle gerçekleşmesi bilimsel olarak imkansızdır. Bu ancak Cumhuriyet ile olur. Dolayısıyla bizler Cihannüma olarak Evet diyoruz. Herkesi de Evet demeye davet ediyoruz”
Referandumda 'hayır' demenin Türkiye'nin geleceğine dair olumsuz bir karar olacağını ifade eden Şen, şöyle devam etti: "'Hayır' demek Türkiye'nin geleceğine dair olumsuz bir karar vermek olacak. İnşallah tüm milletimiz 'evet' tarafında saf tutacak. Cumhurbaşkanlığı başkanlık sistemi koalisyonları ortadan kaldıracak.
15 Temmuz’a AK Parti'nin tek parti iktidarı öncesinde olduğu gibi üçlü bir koalisyonla yakalansaydık ne olacaktı? Türkiye 15 Temmuz'a koalisyonla yakalansaydı ne olacaktı? Türkiye 17-25 Aralık darbesine koalisyon hükümeti ile yakalansaydı ne olacaktı? Bunları kimin, niye yaptığını da biliyoruz. 15 Temmuzlar aynı mihraklar. Arkalarındaki kuklacılar da aynı, daha ilerideki üst mihraklarda aynı, mekanizma aynı. 17-25 Aralık'a, 15 Temmuz'a, gezi sürecine koalisyon hükümeti ile yakalansaydık ne olacaktı? Ülke batmıştı."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol