“Biz 1000 yıldır bu topraklardayız ve kıyamete kadar bu yaşama kararlılığındayız”

15 Temmuz’un 1. yıldönümünde, ülkenin iç ve dış politikasını değerlendiren AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz; “Hep topuk selamı veren Eski Türkiye'nin ellerinin altında ve yedekte kalmasını istediler. Tabii ki kendi ulusal çıkarları doğrultusunda. Türkiye artık eski Türkiye değildir. Bunu er ya da geç anlayacaklar. Biraz zamana ihtiyaçları var” yorumunu yaptı.
Minsolmaz şunları kaydetti;
“Batı dünyasının birçok alanda içine girdiği krizleri üzülerek izlemeye devam ediyoruz. Batının yüksek perdeden sarf ettiği demokrasi, hak, hukuk ve adalet söylemlerini işine geldiği gibi eğip büktüğünü görmekteyiz son yıllarda. Bu kapsamda bir çok sözde müttefikimiz batılı devletin, ahlaklı ve haklı bir dış politika güttüğünü söylemek çok zor.
Bunun aksini iddia etmek, tamamen yanlı ve yanlış bir düşüncedir. Çünkü bilge kral Aliya'nın dediği gibi; "Batılılar asla uygar olmamıştır"
Son günlerde bazı AK Parti muhalifi çevrelerin; politikalarını çıkar, sömürü ve emperyalizm üzerine kuran Batı'ya, methiyeler düzmesi, AK Parti'ye çakma, tüm faturayı ona çıkarma çabası yersiz bir gayretkeşliktir.
Yıllarca Afrika'yı, Asya'yı, Ortadoğu'yu sömüren batının ta kendisidir.
Toprağını, suyunu, madenini, insanın emeğini yüzyıllardır sömüren Batı, son yüzyılda bu toprakların insanlarını savaşlarında asker olarak cepheye sürmüş ve canlarını ve kanlarını da sömürmüştür. Son çeyrekte de bu mazlum ülkelerin insanlarından zeki ve eğitimli olanlarının beynini sömürmektedir.
15 Temmuz hain darbesi ile, maşaları FETÖ ile birlikte; Türkiye'nin bütünü için besledikleri amaçları da deşifre olmuştur. Büyük resim bu kadar netken, bu günlerde birilerinin batı ve İsrail güzellemeleri çok manidar!
Bir zamanlar "kahrolsun faşizm, kahrolsun emperyalizm" sloganları atanların, sırf mevcut iktidarın dik duruşuna kulp takmak için bu denli evrilmeleri çok enterasan. Bu ülkelerin Türkiye ile aralarındaki problemin ve mesafenin nedeni; Türkiye Cumhuriyeti devleti veya hükümeti değildir.
Niyetleri hiçbir zaman halis olmayan bu devletler, kendilerini sömürtmeyen veya güttürmeyen tüm devletlere darbe ve savaşlarla, sudan bahanelerle demokrasi !!! getirmektedirler.
Mısır gibi, Libya gibi, Irak gibi veya eski Türkiye gibi. Diledikleri hak, hukuk, demokrasi ve adalet olmadı hiçbir zaman Türkiye'den.
Hep topuk selamı veren Eski Türkiye'nin ellerinin altında ve yedekte kalmasını istediler. Tabii ki kendi ulusal çıkarları doğrultu-
sunda. Türkiye artık eski Türkiye değildir. Bunu er ya da geç anlayacaklar. Biraz zamana ihtiyaçları var. Onlar bu coğrafyadan sürekli alacaklarına bakıyorlar, biz ise kalacaklara bakmak zorundayız. Çünkü onlar yine gidecek biz yine kalacağız. Biz 1000 yıldır bu topraklardayız ve kıyamete kadar bu topraklarda tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet olarak yaşama irade ve kararlılığındayız. Millet eğilmez, Türkiye yenilmez...”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol