Biyoteknik A.Ş. Kırklareli'de temelini attı

Veteriner ilaçları ve yem ilavesi sektöründe, pet grubu mamullerinin üretiminde, faaliyetlerini 1970'li yıllardan beri sürdüren köklü bir firma olan, fabrikasında 40 çeşit veteriner ilacı ve 5 çeşit yem ilavesi üreten Biyoteknik A.Ş. Kırklareli'de Organize Sanayi Bölgesi'nde açılacak olan fabrikasının temellerini attı. Dün saat 14.00 Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan temel atma törenine, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Çağlayan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile çok sayıda çalışan katıldı.
Programın açılış konuşmasını Biyoteknik A.Ş. Genel Koordinatörü İsmet Burcu Dumlu yaptı. Dumlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Biyoteknik A.Ş., veteriner ilaçları, yem ilavesi ve pet ilaçları sektöründe üretim faaliyetlerini 19701i yıllardan beri sürdüren köklü bir firmadır. Bugün, Biyoteknik A.Ş., 50 adet veteriner tıbbî ürün ruhsatına sahiptir. Ayrıca, 22 çeşit tıbbî olmayan veteriner ürün, 13'ü pet hayvanlarına yönelik olmak üzere 21 çeşit premiks üretilmektedir. Toplam 93 ürünün üretimi, 50 kişinin istihdam edildiği, Arnavutköy-İstanbul'da ki fabrikada yapılmaktadır. Merkezi İstanbul'da bulunan Biyoteknik A.Ş., satış organizasyonu ile Türkiye geneline hizmet vermektedir. Tarımsal ürünler pazarını içerisinde, veteriner sağlık ürünleri pazarı, veteriner ilaçları çok önemli bir yer tutmaktadır. İnsanlar için yaşamsal olan et, süt ve yumurta gibi hayvansal gıdaların geniş ölçekli üretimine imkan vermektedir. Kırklareli Organize Sanayi Bölgesinin Biyoteknik A.Ş.'ye tahsis ettiği 13.000 metrekarelik parsel üzerinde, ilk etapta 4113 metrekarelik kapalı alan yapılacak olup, 1100 metrekarelik üretim alanı, 26 Veteriner ektoparaziter ürünümüzün için kullanılacaktır. Diğer alanlar 2 ve 3. etaplarda hayata geçirilecektir" diyerek sözlerini sonlandırdı.
"Hedeflerimize ulaşmak istiyoruz"
Kürsüye ikinci olarak çıkan Biyoteknik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Dumlu, şöyle konuştu; "Yeni tesisimizde üretilecek olan 26 ruhsatımızın, bugünkü yıllık üretim kapasitesi 1.000.000 kutudur. Tesisimizin hayata geçirilmesinden sonra 3.000.000 kutu kapasite hedeflenmektedir. Bu kapasitenin yarısı ihracata yönelik planlanmıştır. İlaç üretiminin tüm gereklilikleri dahilinde Sayar Grup Murat Sayar, tarafından hazırlanan projemiz, GMP kuralları açısından Akademia Yaşam Bilimleri Dilek Sunar danışmanlığında hayat bulmuştur. Tüm bilgilerin ışığında hazırlanan projemizin Haziran 2014'te Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunularak, Ekim 2014'te Üretim Yeri Ön İzin belgesinin verilmesi uygun görülmüştür. Temmuz 2014'de ÇED Raporu ve Ocak 2015'te inşaat ruhsatları alınmıştır. 27.05.2015'te yapımına başlanan yeni tesisimizin Haziran 2016'da üretime başlaması planlanmaktadır" ifadelerini kullandı. Yapılan açılış konuşmaların ardından, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Dumlu ve beraberindekiler Biyoteknik Kimya Sanayi'sinin temellerini attılar.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hatırlı ugurlu olsun