“Birlik, Kardeşlik, Refah ve Huzura giden yol”

Vatan Partisi Kırklareli İl Başkanlığı 6 Ekim 2017 Cuma günü çalıştay gerçekleştirdi. Kırklareli Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen çalıştaya il, ilçe yöneticileri katılırken, Ögütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin katıldı. Saat 11.00’da başlayan çalıştayda 13.30’da da basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamanın ardından çalıştay devam etti.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin’in yaptığı açıklamada, Türkiye gündemi yer aldı ve “Bütün bu sorunların çözümü, Bölge ülkeleri arasında ilişkilerin daha geliştirilmesinden geçmektedir. Kuzey Irak'tan Türkiye'ye, Irak'a ve bölge ülkelerine yöneltilen silahlı tehdide, bu saatten sonra ancak silahla karşı konulabilir. Güney sınırımız boyunca ABD'nin PKK aracılığıyla kurmaya çalıştığı kantonlar da Türkiye'nin toprak bütünlüğüne yönelik bir başka tehdittir” sözlerini dile getirdi.
“Çözüm netleşmiştir”
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin yaptığı açıklamada çözüö önerisini ifade ederek, “Vatan Partisi'nin yıllardır söylediği ve gerçekleşmesi için büyük gayret gösterdiği Batı Asya Birliği artık herkesin görüş ufku içine girmiştir. Bu konuda eski hataların ayak bağı olması, önyargıların yol açtığı dar görüşlülükler ve tereddütler; sonuçta ülke ve millet olarak ödeyeceğimiz bedeli büyütmektedir.
Batı Asya Birliği, ABD başta bütün yabancı güçleri bölgeden ellerini çekmelerini sağlayacak, kardeşlik, birlik, refah ve huzura giden kapıyı açacaktır.
ABD ve İsrail'in; Barzani'yi ileri sürerek yaptırdıkları sözde referandumla Türkiye başta olmak üzere bölge ülkelerine yönelttiği tehdit, çıkış yolunu da herkesin önüne koymuş bulunuyor “ ifadelerine yer verdi.
“Çıkış yolu, bölge ülkelerinin ortak tehdide karşı birleşmesidir”
Son dönemlerdeki gelişmeleri ele alan Gültekin, “Son bir ay içinde sıklaşan görüşmeler, Türkiye, İran ve Irak Genelkurmay Başkanlarının karşılıklı ziyaretleri, 2. İsrail'e girişimine karşı Türkiye, İran ve Irak'ın ortak yaptırımlara başvurması, orduların ortak tatbikatlar yapması; bölgemizde yeni bir durumun ortaya çıktığını gösteriyor” dedi.
“Ekonomik, toplumsal ve askeri sorunlar”
Çözüm yolunda birlik ve beraberliğin önemli olduğunun altını çizen Gültekin, “Türkiye, İran, Irak, Suriye ve Azerbaycan'ın oluşturacağı Batı Asya Birliği, yüzyüze olduğumuz bütün sorunları çözmenin biricik yoludur” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol