“Birliğimiz her zaman yetiştiricilerimizin yanında”

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı, üreticinin yanında olmaya devam ediyor. Gittiği yerlerde Birlik merkezinde projeleri hazırlanan yüzde 50 hibeli makine ekipman alımı ve TMO’dan yemlik arpa alımıyla ilgili bilgi alış verişinde de bulunan Dermenci, “Birliğimiz her zaman yetiştiricilerimizin yanında” diyerek, çalışmaları sürdürdüklerini söylüyor…

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, köy köy gezerek, üreticilerimizin, yetiştiricilerimizin sorunlarını dinliyor, çözüm üretiyor. Bu çerçevede, gittiği yerlerde Birlik merkezinde projeleri hazırlanan yüzde 50 hibeli makine ekipman alımı ve TMO’dan yemlik arpa alımıyla ilgili bilgi alış verişinde de bulunan Dermenci, “Birliğimiz her zaman yetiştiricilerimizin yanında” diyerek, çalışmaları sürdürdüklerini ifade ediyor.
Son başvuru; 30 Temmuz
Makine alet ve ekipman alımında yapılacak başvurularda başvuru formları ve gerekli evrakların hazırlanması işlemleri için birlik merkezindeki personelin yardımcı olacağını belirten Dermenci, Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesine (%50 hibe) ilişkin uygulama rehberinin de yayınlandığını duyurdu.
Buna göre; Başvurular 1 - 30 temmuz 2021 tarihleri arasında yatırımın yapılacağı yerdeki İl Tarım ve Orman müdürlüklerine yapılacak. Başvuracak gerçek-tüzel kişilerin işletmesinin Tarım ve Orman Bakanlığı Kayıt Sisteminde en az 1 yıldır aktif, büyükbaş için en az 10 baş en fazla 50 baş anaç kapasiteli, küçükbaş için en az 100 baş en fazla 300 baş anaç kapasiteli olması gerekiyor.
%50 hibe uygulanacak yatırım konuları ise şöyle;
- Yeni Ahır/Ağıl Yapımı Ve/Veya Kapasite Artırımı/Rehabilitasyonu
- Büyükbaş için en az 10 baş ve en fazla 50 baş anaç kapasiteli yeni ahır kapasiteli olmalıdır.
- Yapacağı yatırımı ihtiva eden mimari proje ile başvuruyu yaparak, inşaat işlerini gerektiği şekilde tamamladıktan (RUHSAT DAHİL) sonra yatırıma ait hibeden yararlanabilir.
- İnşaatın yapılacağı alanın tapu kaydı yatırımcıya ait olmalıdır. Tapu kaydının yatırımcı adına tescilli olmaması durumlarda yatırım yerinin eş, anne-baba, çocuklar ve kardeşlerden birisine ait olması durumunda, alınacak muvafakat ve muhtar onayı ile başvuru yapılabilecektir. Kamu arazisi kiralayarak (en az beş yıllık kira sözleşmesi istenir) yatırım yapan yatırımcılar için bu şart aranmaz.
- Hayvan Barınağı Amaçlı Çadır Alımı
- Göçer hayvancılık yaptıklarına dair güncel belgelerini mutlaka başvurusu ile birlikte sunmuş olması gerekmektedir)
- Yem Hazırlama Makinesi (en fazla 1 adet)
- Gübre Sıyırıcısı Sistemi (en fazla 1 adet)
- Seyyar Süt Sağım Makinesi (en fazla 1 adet)
- Süt Soğutma Tankı,
- Hayvan Kaşıma Ünitesi (en fazla 2 adet)
- Otomatik Suluk (en fazla 10 adet)
Başvuru koşullarını karşılamak kaydıyla bağımsız olarak ayrı ayrı veya birlikte olmak üzere hepsi satın alınabilecektir. Her türlü ekipman montajının tamamlanması, faaliyete hazır ve çalışır durumda olması esastır. Başvuruları onaylanan ve (30 Kasım 2021 son tamamlanma tarihinde) yatırımını tamamlayan yatırımcılar yatırım konusu hibelerin her birinden bir kez yararlandırılırlar. Hibeden yararlanan yatırımcılar en az 3 yıl süre ile işletme faaliyetlerini sürdürmek zorundadırlar.
Başvuru için Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği personeli yardımcı olacaktır. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol