Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Temel Eğitimi Kırklareli’nde başladı

Toplum Sağlığı Hizmetleri ve Eğitim Dairesi Başkanlığımız tarafından düzenlenen ve 17-21 Haziran tarihleri arasında ilimizde yapılacak olan Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Temel Eğitimi, Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara'nın katılımıyla başladı.

17 Haziran Pazartesi Kırklareli’nde bir otelde başlayan Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Temel Eğitimi açılış programına; Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara, İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit ve doktorlar katılım sağladı.
“Biz bir kişinin bile ölmemesi için gayret eden bir topluluğuz”
Türkiye'nin sağlık alanında büyük başarılara imza attığını ve çok ciddi çalışmalar yapıldığını söyleyen Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara, “Cumhuriyet'in ilk yıllarında binde 250 olan bebek ölümleri binde 8'lere düştü. Binde 250'lerde olan bebek ölümleri bugün binde 9'larda, 8'lerde. 'Bu bile fazla' diyoruz. Yüz binde 14, 13 anne ölümüne biz 'çok fazla' diyoruz. Bu şunu gösteriyor; biz bir kişinin bile ölmemesi için gayret eden bir topluluğuz. Başarıyı koruyabilmek, ilerletebilmek için daha fazla gayret etmemiz gerekiyor. Bu bilinçle bizlerin aslında ömür boyu, bu meslekte olalım olmayalım, çalışmalarımızı yapıyor olmamız gerekiyor” dedi.
“Bulgaristan'dan ve Yunanistan'dan
Trakya'ya çok sayıda hasta gelmektedir”
1. Basamak Sağlık Hizmetleri Temel Eğitimi Lansmanında konuşan Vali Osman Bilgin burada, Türkiye'nin dünyanın her ülkesinden tedavi olmak için tercih edilen bir ülke haline geldiğini söyledi. Çevre ülkelerden çok sayıda insanın ülkemize geldiğinden bahseden Vali Bilgin; “Yanı başımızda Bulgaristan'dan ve Yunanistan'dan Trakya'ya ve İstanbul'a çok sayıda hasta gelmektedir. Doktorlarımızın kalitesi, sağlık personelimizin ilgisi hakikaten eskiyle karşılaştırılmayacak derecede çok daha yüksek oranlardadır. Bunda da eğitimin çok yüksek olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından sağlık personeline temel sağlık eğitimi verildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol