“Bırakın kendi adayımızı kendimiz belirleyelim”

Kırklareli İl Genel Meclisi Haziran ayı birleşimleri 8 Haziran Cuma gerçekleştirilen birleşim ile sonlandırıldı. Sabah ve öğlen oturumları ile yapılan meclisin sabah oturumu Cumartesi günü gazetemizde sizlerle buluşmuştu. Bu sayımızda da öğleden sonra yapılan oturumlar sizlerle olacak. Öğlen oturumlarında
 4 madde görüşülüp karara bağlandı. Geçtiğimiz ay meclisin gündeminde görüşülen ve Kırklareli’nde ki OSB’lerin müteşebbis heyetlerine üye seçilmesi gündemin en tartışılan maddesi oldu.

8 Haziran Cuma saat 11.00 itibariyle başlayan meclisin öğlen oturumuna ise saat 14.00’da başlandı. Safet Üresin başkanlığında yapılan meclisin öğlen oturumunun ilk maddesi Hundi Hatun Yurt Müdürlüğü ve Evladı Fatihan Yurt Müdürlüğüne ulaşım sağlayan yolun bakım-onarım sağlamlaştırma çalışmalarının yapılması ihtiyacı nedeniyle İl Özel İdaresi’nin yol ağına alınması ile ilgili geçtiğimiz ay görüşülen konu yeniden görüşüldü.
Öğrenciler mağdur olmasın
Madde ile ilgili geçtiğimiz ay yurt yönetimi ile protokol yapılması kararlaştırılmıştı. Bu ay protokol hakkında karar yeniden görüşüldü. Konu ile ilgili görüş bildiren İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu, bu teklifin yurt yönetimi tarafından değil orada mağdur olan vatandaşlardan ve öğrencilerden geldiğini söyledi. Protokol yapma kararının meclise ait olduğunu ancak yol yapmanın idarenin görevi olduğunu öğrencileri mağdur olmamasının en önemli nokta olduğunu söyledi. Tahmini bütçenin 200 bin lira dolaylarında olacağını söyleyen Kuşoğlu, teklif kabul edilirse yatırım planına alacaklarını söylediler. Konu hakkında söz alan AK Parti ve MHP temsilcileri önceki ay ki görüşlerinin değişmediğini ve öğrencilerin mağdur olmaması adına yoluna bir an önce yapılmasını talep ettiler. Eğer sonraki aylara kalırsa yolun yapımının çok gecikeceği ve eğitim-    öğretim yılı sona ermişken yapılmasının kimseyi mağdur etmeyeceğini söylediler.
“Yeniden konuşalım”
CHP grubundan Cavit Çağlayan, konunun yeniden değerlendirilebileceğini söyledi. Yol için harcanacak meblağın çok fazla da olmadığını bu yüzden öğrencilerin mağdur olmaması için yolun yapılmasının yararlı olabileceğini söyledi. Yeşim Girgin’e yol hakkında yeniden görüşülmesini partisinden talep etti. Ardından CHP grubu üyeleri 5 dakika ara talep ettiler ve konuyu tartışmak istediklerini söylediler.
11 kabul 6 ret kararı
Aranın ardından günün üçüncü oturumu başladı. CHP Grubu adına söz alan Grup Başkanı Çetin Şinikoğlu komisyon olarak KYK ile müteahhit firma arasında yapılan anlaşmada yolun olup olmadığının bilinmediğinden bu detayın incelenmesini istediklerini söylediler. Bu nedenle maddenin Ağustos ayında konuşulması için oylamaya çıkmasını teklif ettiler. AK Parti ve MHP Grupları maddeye ret oy kullanacaklarını açıkladılar.
Madde 11 kabul 6 ret ile Ağustos ayında görüşülmek üzere ertelendi. Oturum sonraki gündem maddesi olan İl Özel İdaresi tarafından yapılacak olan kiralama ihalelerine "esâs olmak üzere 2018 yılı Su Kira ücretlerin belirlenmesi hakkında "Plan ve Bütçe Komisyonu" tarafından hazırlanan raporun görüşülmesine geçildi. Rapor oy birliği ile kabul edildi.
Rapor kabul edildi
Sonraki gündem maddesi olan Mülkiyeti İğneada Belediyesine ait olan ve 99 yıl süreyle İl Özel İdaresine tahsis edilmiş bulunan 15.200 metrekare arsanın, üzerindeki barakaların yıpranması ve belde turizmine katkı sağlayamadığı gerekçesiyle, İğneada Belediye Başkanlığının işlev kazandırılması için intifa hakkının kaldırılarak İğneada Belediyesine devredilmesi talebine ilişkin "İçişleri ve Çeşiti İşler Komsiyonu” tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Rapor kabul edildi.
“Biz sizin partinizden birisini bir yere aday gösteriyor muyuz?”
Gündemin son madde olarak     geçtiğimiz ay görüşülen Kırklareli OSB, Büyükkarıştıran Islah OSB ve Evrensekiz Islah OSB’nin Müteşebbis Heyetlerinin seçilmesi maddesi yeniden görüşülmek üzere meclise geldi. Madde geçtiğimiz ay görüşülüp oylanmıştı. Vali tarafından onaylanmayan listelere AK Parti’den hiç üye olmaması nedeniyle bir üye eklenmesi istendi. Bunun üzerine CHP grubu Evrensekiz OSB Müteşebbis Heyeti’nde yer alan Vedat Dal’ın çıkarılması, kendisinin Yedek Listenin birinci sırasına kaldırılmasını, Evrensekiz OSB Müteşebbis Heyeti’ne AK Parti’den Hazel Yolgiden’i önerdiler. Bunun üzerine söz alan AK Parti grubundan Ceyhun Alkan, “Siz bizim partimizden kimi öneriyorsunuz? Bırakın kendi adayımızı kendimiz belirleyelim” dedi. Başka bir partinin kendi partilerinden birisini aday göstermeye haklarının olmadığını söyleyen Alkan, “Biz sizin partinizden birisini bir yere aday gösteriyor muyuz? Siz nasıl bu hakkı buluyorsunuz?” diyerek CHP Grubuna yüklendi.
Kendi partilerinden gösterdikleri adayın fikrini sormadıkları için ve bunu kendilerine zorunlu kıldıklarını düşündükleri için bu teklifi kabul etmeyeceklerini ve Müteşebbis Heyetine üye göndermeyeceklerini söyleyen Alkan, listelerin olduğu haliyle kalmasını söyledi. Bunun üzeine Çetin Şinikoğlu, verdiği sözlü önergeyi geri çekti listeler olduğu haliyle kaldı. Meclis toplantısı bu şekilde sona ererken Meclis birleşimlerine 1 Ağustos Çarşamba devam edecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol