Bir öğretmen bir devleti ve toplumu dönüştürebilir

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla cumartesi günü Rektörlük Kültür Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi. Kutlama programına Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, İl Milli Eğitim Müdür V. Cahit Akın, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kutlama programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan ilkini aday öğretmenler adına Kevser Battal yaptı. Öğretmenlerin amacının ahlaki değerlere ve sorumluluk bilincine sahip bireyler yetiştirmek olduğunu belirten Battal “Biz ilk emri ‘Oku’ olan bir inancın temsilcileriyiz. 

Bizim görevimiz damarlarımızda dolaşan bu cevheri nesilden nesile aktarmak ve tarihinden güç alarak büyüyen evlatlar yetiştirmektir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, ‘Milli eğitim programımızın, milli eğitim siyasetimizin temel taşı cahilliğin yok edilmesidir. Cahillik yok edilmedikçe biz yerimizdeyiz.’“ ifadelerini kullandı.
Ardından İl Milli Eğitim Müdür V. Cahit Akın konuşmasını gerçekleştirdi. Akın konuşmasında şunları dile getirdi. “Öğretmenlik insanlık tarihi boyunca güzelliği yayma çabasını taşıyan kadim bir meslektir. Aynı zamanda bir peygamberlik mesleğidir. Çünkü yüce dinimizin ilk kelimesi okudur. Dolayısıyla öğretmenler yüce rabbimizin bu emrini günümüze taşıyan ileriye de götürecek olan meslektaşlarımızdır. Öğretmenliğin tarihi, medeniyetin gelişim tarihi ile doğrudan bağlantılıdır. Onlar zorluklar karşısında yılmadan yorulmadan kutsal mesleklerinin gereğini yerine getirme aşkından vazgeçmemişlerdir ve geçmeyeceklerdir. Onların fedakarca yaptıkları hizmetler neticesinde milletler ayakta durur. Eğitime muhtaç insanın elinden ancak sorunlu ve umutlu insan tutabilir. İnsanlığın umudu öğretmenlerdir. Eğitimcilerimizin aklını başka akılların emrine vermeyen, çağın gerektirdiği şartlara karşı donanımlı, düşünen, üreten bireyler yetiştirme kararlığında olmalarının değeri bugün daha çok anlaşılmaktadır ve milletlerini kararlıktan aydınlığa çıkaran, karışıklıktan istikrar çıkartan insanlar mesleğini aşkla yapan öğretmenlerin yetiştirdiği örnek ve öncü kişilerdir. Bu düşüncelere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde yarınların mimarı olan kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden kutluyorum. “
Akın’ın ardından Kırklareli Valisi Osman Bilgin söz aldı. Dünyadaki değişimde öğretmenlerin çok önemli bir rol üstlendiğinin altını çizen Bilgin “ İnsanlığın var oluşuyla birlikte başlayan öğretmenlik mesleği insanlığın sona ereceği güne kadar devam edecektir. Bugün baktığımızda dünyanın değişiminde öğretmenlerin çok önemli rol oynadığını görüyoruz. Ülkemizin kuruluşu aşamasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş meydanlarında bile eğitime verdiği önemi ve akabinde eğitim öğretimle ilgili çok önemli faaliyetler yürüttüğünü anlamalı ve bilmeliyiz. Bu anlamda özellikle kendisini öğretmenlerle özdeşleştiren, her gittiği ilde eğitim ve öğretim yuvalarını ziyaret ederek ve oradaki öğretmenlerle birlikte toplumun dönüşümüne katkı sağlamak yönünde sarf ettiği çabayı çok iyi idrak etmeli ve bunun özünü hissetmeliyiz. Günümüz Türkiye’sinde son dönemde yapılan Ar-Ge çalışmaları gibi konularda yine öğretmenlerin çok etkili olduğunu hep birlikte görüyoruz. Eğitim öğretim camiası günümüzde 1 milyona yakın eğitimciyi barındırmaktadır. Bir öğretmen bir devleti ve toplumu dönüştürebilir. Bunu Finlandiya’da Beyaz Zambaklar Ülkesi’nde çok net bir şekilde görmekteyiz. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenliğinin verilmesiyle birlikte sizlerin de mesleğinizin bir günü olması dolayısıyla hepinizin bu güzel gününüzü tebrik ediyorum. Konuşmalardan sonra şiir ve kutlama mesajları okundu, aday öğretmenlerin yemin töreni yapıldı, emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi ve şilt verildi. Bilal yapıcı GSL Öğretmenleri Şiir Dinletisi’nin ardından kutlama programı sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol