Bir öğrenci daha hafızlar kervanına katıldı

Lüleburgaz Müftülüğü Ensar Kur'an kursunda bir öğrenci daha hafızlar kervanına katıldı.
Lüleburgaz İlçe Müftülüğüne bağlı Ensar Kur'an Kursu öğrencisi Yunus Pehlivan hafızlığını ikmal ederek Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan hafızlık tespit sınavı sonucunda başarılı oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Hafızlığı tespit edilen Yunus Pehlivan belgesini İl Müftüsü Yusuf Eviş ile Lüleburgaz İlçe Müftüsü Sabri Demir'in elinden aldı.
Belge teslimi sırasında bir açıklama yapan İl Müftüsü Yusuf Eviş "Trakya Bölgesi maddi anlamda bereketli arazilere sahip bir bölgedir. Son zamanlarda Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı olarak Bölgemizde hizmet vermeye başlayan Kur'an Kurslarının katkısı ile manevi anlamda da mümbit bir bölge olduğu görülmektedir. Bu vesileyle çok büyük bir emek harcayarak bu belgeyi alan değerli öğrencimizi, ebeynini ve emeği geçen Hocalarını tebrik ediyorum" dedi.
İlçe Müftüsü Sabri Demir de belgeyi bizzat teslim eden İl Müftüsü Yusuf Eviş'e teşekkür ederek hafız Yunus Pehlivan'ı ve değerli hocalarını tebrik etti. Sözlerine devam eden Demir: "Ensar Kur'an Kursumuzun bütün masrafları Türkiye Diyanet Vakfı Lüleburgaz Şubesince karşılanmakta olup bu konuda Lüleburgaz halkının ve Müftülük Personelinin çok büyük destek verdiğini belirtmek isterim.
Her neye ihtiyaç duyulsa seferberlik ruhuyla hareket edilerek hafızların ihtiyacı giderilmektedir. Öğrencimizin aldığı bu belge Lüleburgaz Halkının fedakarlığının bir meyvesidir. Kendilerine çok teşekkür ederim." dedi. (M.Hanay)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol