“Bir kitap bir insan”

Babaeski Kitapevi İşletmecisi Engin Gülbardak, her kitabın bir dünya olduğunu belirterek “Kitap her yaşta önemlidir ancak en önemlisi gençlerimiz yani yarının sahiplerinin kitaplar ile zihinlerinin daha da zengin ve güçlü hale getirmesidir” sözleri ile kitabın önemini dile getirdi.

Kitapların her birinin bir dünya olduğunu dile getiren Kitapevi İşletmecisi Engin Gülbardak, kendisinin de kitapsever olduğunu dile getirerek “Bu kitapevi fikrinin temelinde kitap sevgim yer alıyor. Kitapların arasında kendimi rahat ve huzurlu hissediyorum. Okumayı çok seviyorum ve bu güzel dünyaları insanlara da sunmak istediğim için böyle bir fikri hayata geçirdim. Güzel geri dönüşler alıyorum. İnsanlar kitaplarla el ele oldukça benim de mutluluğum artıyor” dedi.
Gençler kitap hazinesine dokunmalı
Yarınların sahipleri gençlerin kitaplarla buluşmasının önemli olduğuna değinen Gülbardak, “Genç kardeşlerimizi, evlatlarımızı burada kitapların arasında görünce daha da mutlu oluyorum. Elbette dersler, sınavlar yorucu oluyor lakin güzel bir kitap alıp sayfalarını karıştırmaya başlayınca yeni dünyalara yelken açıyor insan. Aslında kitap okumak yormaz aksine rahatlatır ve dinlendirir. Farkında olmadan hayal gücümüzün ufkunu da genişletir. Geniş bir hayal gücü ve bilgi hazinesi kazanmak için kitaplar bulunmaz fırsatlardır. Her sayfa bir hayat gibi zengin olabiliyor. Geçmişin tecrübesi, hayal gücü gibi büyük kazanımlar sunan kitaplar aynı zamanda sessiz birer dosttur” sözlerini dile getirdi.
Huzur sokağı kitaplar
İnsanların kitap seçiminde zor karar vermesine de değinen Gülbardak, “Aslında her kitabı her insan okuyabilir. Çünkü kitapların içerisinde daima insana katacağı bir şeyler vardır. Elbette ilginizi çeken kitap olması daha da güzel oluyor. Merak ve ilgi okumayı daha da zevkli hale getiriyor. Bir sonraki sayfayı çevirmek için heyecanla bekleyen parmakları hayal etmek bile ne kadar güzel bir his. Ve düşünün o minik parmaklar geleceği şekillendirecek” dedi.,
“Geçmişin tecrübesi, bugünün gençliği”
Kitapların çağlar ve dönemler arasında köprü olduğunu dile getiren Gülbardak, “Kitaplar geçmişin tecrübesini, fikirlerini, birikimlerini günümüze ve geleceğe aktaran sessiz arkadaşlarımızdır. Yıllara meydan okuyan kitaplar ile yüzyıllar boyunca aktarım mümkündür. Söz uçar yazı kalır dedikleri gibi. Dünyaya bırakılacak en güzel eserler bilinçli bir evlat, dikilmiş bir fidan yada yazılmış bir kitaptır. Günümüzün birikimini ve geçmişi yarına aktarmak için en güzel ve etkili yol kesinlikle kitaplara emanet etmektir” sözlerini dile getirdi.
“Popüler kitaplar gençlerin tercihi”
Genç yaşlardaki okuyucuların en çok popüler kitapları tercih ettiğini ifade eden Gülbardak, “Genç okuyucuların ilgisini çeken kitaplar daha çok günümüz popüler yazarlarının eserleri oluyor. Tabi ki dünya klasiklerini seçen genç arkadaşlarımız, çocuklarımız da var. Buraya kitap seçmek için gelenlere olabilidiğince geniş bir kitap yelpazesi sunmaya çalışıyorum. Kitap çeşitleri ne kadar fazla olursa zenginliğimiz de o kadar fazla olur. Kitapların kapağını açıp okumadan o kitabın hakkında gerçekten fikir sahibi olmamamız zor” sözlerini diel getirdi.
Okumak yazmayı da geliştirir,
Kitap okumanın güzelliğini ifade eden Gülbardak, “Bu gün okuyucu olan çocuklarımız okuyucu olmanın çizgisinin aşarak bir gün iyi bir yazar olabilirler. Okumak yazma becerisini ve dünyasını da geliştirir. Bir gün çocuklarımızın o sayfalara dünyaları sığdıran yazılarını okumak beni gerçekten çok mutlu eder. O yüzden özellikle gençlerimize kitap sevgisini aşılamaya çalışıyorum” şeklinde konuştu.
Her gece yatmadan bir sayfa
Gece uyumadan önce bir sayfa kitap okumanın alışkanlık kazanmak ve rahatlamak için çok iyi bir yöntem olduğunun altını çizen Gülbardak, “Geceleri uyku soru yaşayanlar için güzel bir yol, bir sayfa da olsa kitap okumaktır. Aynı zamanda rahatlamak, kafamızı dağıtmak ve alışkanlık kazanmak için güzel bir çaredir. Aynı şekilde çocuklarımıza kitap okuma konusunda da bu şekilde örnek olmalıyız. Kitap okumayı öğütlemekten daha iyi bir şey varsa o da kitap okuma alışkanlığı edinerek onarla örnek olmaktır. Evde güzel bir kitaplığın olması da gençlerimizi teşvik etmek için güzel bir yoldur. Küçük bir kitaplık bile evde büyük bir hazine demektir. Bir fincan çayın yanında birkaç sayfa kitap okumak günün bütün yorgunluğunu silip atacaktır. Bütün okuyuculara güzel kitaplar ile güzel dünyalar tanımasını umuyorum” sözlerini dile getirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol