Bir ileri iki geri

Kırklareli'nde son yıllarda gerçekleşen nüfus artışı ile beraber artan trafik sorununda çareyi caddelerin yönünü değiştirmek ile arayan yetkililer, mevcut düzen üzerinde ileri geri yapmaya devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz Eylül ayında Hal Sokak ile Yonca Sokak'ta trafik yönünü değiştiren İl Trafik Komisyonu, bir değişiklik daha yaparak eski düzene geri döndü.
4 ay bu şekilde işleyen caddeler yine tersine döndürüldü. Eskiden olduğu gibi herhangi bir duyuru yapılmayan, fakat değişen trafik levhaları ile anlaşılan değişiklik sürücülere zor anlar yaşatmaya devam ediyor. Bir süre önce eski haline çevrilen caddelere bir afiş yada herhangi bir duyuru yapılması gerekirken yetkililer yaptığı yanlış düzenlemeyi üstünü örterek düzeltmeye çalışıyor. Sürücülerin defalarca birbiri ile kafa kafaya geldiği ve tartışma derecesinde büyüttükleri yol kavgaları Hal Sokak ile Yonca Sokak, üzerinde halen devam ediyor. Böylesine uygulamalar ile bir adım ileri iki adım geri ilerleyen komisyon, Kırklareli'nin atar damarı olan Karaumur Caddesi ile ilgili halen bir çalışma yapmış değil. Kamuoyunun gündemine daha önce yaptığımız pek çok haberle getirdiğimiz ve trafiğe kapatılan Karaumur Caddesindeki bazı esnafların caddenin yeniden trafiğe açılması yönündeki talepleri ve Belediye Başkanlığına konu hakkında verdikleri dilekçeleri ise cevap beklemeye devam ediyor. Mart ayında Belediye Başkanlığına topladıkları imzaları 70 imza ile veren esnaf daha sonra Mayıs ayında Belediye Başkanı ile bir araya gelmiş ancak buradan bir sonuç alınamamıştı. Namazgah Caddesi ve çevresindeki bazı sokaklarda yapılan değişiklik ile Karaumur Caddesi'nin trafiğe açılmasını bekleyen esnaflar yeniden gündeme gelmiş, gazetemizde konuya yer vermiştik. Taleplerine cevap bekleyen Karaumur esnafı her zamanki gibi bu sabrını devam ettirecek gibi duruyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. sedat karacaduralıoğlu 02 Şubat 2016 Salı 14:01:58

    karaumur caddesini trafiğe açsanız orada dükkan sahipleri arabalarını dükkanı önüne park edecek yine arabasınla gelen yer bulamıyacak karaumur caddesi hazır yemek yiyecklerin uğradığı yer .sungurbey caddesinde oturuyorum bimmigros eczaneler var orada çalışan personel arabalarını iş yeri önüne koyuyor eczanebimmigrosa gelen müşteriler yer bulamıyor veya ikinci sıra yapıyor hastahane girişine park ediyor.ticaret oan caddeleri trafiğe kapatılmalı