Bir engel daha kalktı

Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Ercan Dinkler yaptığı açıklamada; “MKSF Motosiklet Kullanıcıları ve Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Eğitim Koordinasyon Sorumlusu ve Silivri Motosiklet Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Kandemir'in özel mücadelesi ile engelli vatandaşlarımızın gerek A2 Engelli motosiklet ehliyeti, gerekse B engelli araba ehliyeti alımındaki çok büyük bir zorluk ve engeli artık ortadan kaldırtılmıştır.
Engelli vatandaşlarımız kendi özel araçları ile direksiyon sınavlarına giremiyordu. Çok nadir Ehliyet kurslarında B engelli araba ehliyeti verilmekteydi ve zaten erişim engeli bulunan vatandaşlarımız kendi yaşadıkları yerlerden çok daha uzak yerlerde bu kurslara kayıt olmak zorunda kalıyor, binbir zorlukla bu kurslara gidiyorlardı.
Ayrıca daha da vahim olan bir nokta Engelli vatandaşlarımızın A2 Engelli Motosiklet ehliyeti alma hakları olduğu halde ‘Talep azlığı ve Maliyet yüksekliği’ olması gerekçesi ile tüm Türkiye'de hiç bir sürücü kursunda sınav için ‘Özel tertibatlı Motosiklet’ bulunmamaktaydı.
Dolayısı ile engelli vatandaşlarımız tüm evrakları ve hakları olduğu halde kurs kapılarından geri çevriliyordu ama artık yönetim kurulu. üyemiz Özkan Kandemir'in ilgili kurumlar ve Bakanlıkla yaptığı görüşmeler yazışmalar ile bu sorun resmi karar ile ortadan kalkmış olup "Engelli Vatandaşlarımız aldıkları sağlık kurulu raporları ve kendi araç ruhsatları ile yaşadıkları İl / İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine müracaat ederek yine kendi yaşadıkları İl veya ilçede diledikleri sürücü kursunda kendi özel araçları ile sınava girebilirler. Büyük bir engel kalktı hayırlı olsun" dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol