“Bir Milyon Öğrenci sinemayla buluşuyor” projesi Kırklareli’nde hayata geçiriliyor

Türkiye'de sinemaya gitme imkânı bulamayan bir milyon öğrenci beyaz perdenin büyülü dünyasıyla buluşacak. Türkiye'de sinemaya gitme imkânı bulamayan bir milyon öğrenci "Sinemaya Gitmeyen Öğrenci Kalmasın" projesi ile beyaz perdenin büyülü dünyasıyla tanışacak. Sinemanın, sosyalleşmeye yönelik olumlu etkilerinin genç nesillere yansıması için Kültür ve Turizm Bakanlığınca hayata geçirilen proje, birçok öğrenciyi ilk defa beyaz perde ile buluşturacak.
Türkiye'nin her ilinde orta öğretim öğrencilerine bulundukları illerdeki sinema salonlarında ücretsiz olarak film seyretme olanağı sunacak proje; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği ortaklığıyla yürütülüyor. Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında Sinemaya gidemeyen 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik, büyük ilgi görmesi beklenen projenin açılışı; İlimizde 23 Ekim 2017 tarihinde başlayacak ve 22 Aralık 2017 tarihinde tamamlanacak. Bu süre içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığınca belirlenen ve gönderilen; İksir (Animasyon), Evliya Çelebi Ölümsüzlük Suyu (Animasyon), Son Mektup, 120 ve Ertuğrul 1890 adlı filmler gösterilecek. İlimizde toplam 4407 öğrencinin bu filmleri ücretsiz izlemesi planlanmış durumda. Her öğrenciye ayrıca 1 su ve 1 paket patlamış mısır ikram olarak verilecek. (Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Burada kalmasın 20 Ekim 2017 Cuma 20:48:27

    Fena bir proje değil ama bundan öncelikli şeyler de var. Burada kalmasın. Bu evlatları belli sınıflara geldiklerinde öncelikle Çanakkale Savaşları'nın mekanı olan Gelibolu Yarımadası'na götürebilmeliyiz. Sinemaya gitmezden önce mutlaka kent müzelerimize ve komşu şehirlerin -mesela Edirne'den çok sayıda var- müzelerine götürmeliyiz. Kırklareli'mizin ören yerlerini Aşağıpınar'ı Kanlıgeçit'i Vize'yi İğneada Longoz'unu mutlaka görmeliler.