Bir Kitap Okudum Hayatım Değişti Bir Kitap Seslendirdim Hayatlar Değiştirdim!

Kırklareli Devlet Hastanesi görme engelliler için kitap okuyacak. Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Merkezinin (GETEM) e-kütüphanesi için gönüllü okuyucu olacak.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre 35 hastane personelinin, Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Merkezinin (GETEM) e-kütüphanesi için gönüllü okuyucu olacağı bildirildi. Yapılan açıklamada “GETEM bir görme engelliler teknoloji ve eğitim laboratuarıdır. Görmeyenler için üretilen sesli ve e- metin kitapları internet ortamında üyelerine sunmayı amaçlar. Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji Ve Eğitim Laboratuarı (GETEM) tarafından tasarlanan internet kütüphanesi projesi, görme engellilerin bilgi kaynaklarına erişimini sağlamayı amaçlamaktadır.
Bu proje (Türkiye'de sayıları 400 bin civarında olan) görme engellilerin yanı sıra, diğer tür engeli gereği basılı ("printed") kaynaklardan sınırsızca faydalanamayan (felçli, dyslexic) bireyleri de kapsamaktadır” denildi.
Kırklareli Devlet Hastanesi doktorlarından Uz. Dr. Ayşe Deniz ELMALI YAZICI’ nın girişimi ve Hastane Yöneticisi Uz. Dr. F. Banu İŞLER’İN önderliğinde 35 hastane çalışanının “gönüllü okuyucu” olmak için GETEM direktörü Engin YILMAZ’ dan eğitimlerini aldığı ve deneme ses kayıtlarına başladığı bildirildi.
Peki gönüllü okuyuculuk nedir?
Gönüllü okuyuculuk, tamamen bireysel ve gerçekten gönüllü olmaya dayalı bir süreçtir. O nedenle lise ve üniversite düzeyinde sosyal sorumluluk veya benzer adlarla yapılan dersler kapsamında ödev ya da kampanya konularının gönüllü okuyuculuk olmamasını talep etmektedir. GETEM başvuran okuyucu adayların, bunu hiç bir sertifika, kredi, not ve benzeri beklentisi olmadan yapmaları ve 15 yaş altındaki kişilerin bu aşamada başvuruda bulunmamaları konusunun altını çiziyor.
Nasıl gönüllü okuyucu olurum?
GETEM 2006 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde hizmet veren bir E-kütüphanedir. E-Kütüphanede binlerce sesli ve elektronik kitap, radyo tiyatrosu ve sesli betimleme filmi bulunmaktadır. Aynı zamanda sizler de gönüllü okuyucu olarak GETEM'e katkı verebilir, eserlerin daha erişilebilir hale gelebilmesi için aynı yolda yürüyebilirsiniz.
Gönüllü okuyucu olmak için resmi internet sayfasında bulunan Gönüllü Okuyucu Olmak İstiyorum bağlantısını tıklayarak başvuruda bulunabilirsiniz.
GETEM'e bir tek internet sitesi üzerinden değil, Türk Telekom’un da kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak dahil olduğu bu projeye telefon kütüphanesi üzerinden de erişebilirsiniz. Bunun için 0800 219 91 91 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Ayrıca sizlerin de seslendirilmesini istediğiniz kitaplar varsa kitap okunma talebinde bulunabilirsiniz.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol