“Bir Fikrim Var"’da Kırklareli 1’ncisi belli oldu

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) tarafından düzenlenen "Bir Fikrim Var" Projesi Final Yarışması’nın Kırklareli 1’ncisi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sosyal Bilimler Lisesi oldu. “The Thrace Post” Projesi ile yarışmaya katılan TOBB Sosyal Bilimler Lisesi ödülünü Vali Osman Bilgin verdi.

Kırklareli Valiliği Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA)tarafından yürütülen "Bir Fikrim Var" Projesi’nin Final Yarışması, Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in de katılımı ile 18 Nisan 2019 Perşembe günü saat 17.00’de Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmanın sunuculuğunu Oyuncu Bekir Aksoy yaptı. 267 proje arasından son 8’e kalan öğrenciler projelerini tanıttı.
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Cahit Akın, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Özbek, Kırklareli Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Doğan Ünal, Girişimci ve Yatırım Uzmanı Fuat Sami ve Girişimci Erdem Hilmi Köseler’den oluşan jüri öğrencilerin projelerini değerlendirdi. bYarışmada;Kırklareli Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sosyal Bilimler Lisesi "The Thrace Post" projesiyle 1., Kırklareli Fen Lisesi "Hünnapta Demir Tayini" Projesiyle 2, Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise "Her Eve Bir Kütüphane" Projesiyle 3. oldu. Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Cahit Akın ile Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in birer konuşma yaptığı programda konuşan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Türkiye'nin her geçen gün her anlamda güçlendiğini ifade ederek; “Ülkenin düşünen ve üreten beyinlere ihtiyacı var. Bu sebeple“Bir Fikrim Var Projesi”ni çok önemsiyoruz. Öğrenciler geliştirdikleri fikirler ve projeler ile geleceğe ışık tutacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti artık büyük bir ülke, artık dünyada başı eğilen bir ülke değiliz. 24 milyon öğrencimiz var, sizler dünyada bizim getirdiğimiz seviyenin çok çok üzerine çıkarmanız lazım ülkeyi. Onun içinde düşünmeniz ve üretmeniz gerekiyor. Projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.
Program; Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Trakya Kalkına Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Aydın Karakoç ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Cahit Akın tarafından dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol