Bir Covid-19 Hastasından Önadım'a mektup

Son günlerde ülkemizde ve özellikle Kırklareli'nde vaka sayıları ciddi seviyede artış gösterdi. Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören bir COVİD-19 hastasının yaşadıklarını gazetemiz ile paylaşması bu tehlikenin gerçek boyutlarını gözler önüne serdi.

İşte okuyucumuzun bizlerle paylaştığı o detaylar;
"Düşmanımız çok sinsi, güçlü, kararlı, azimli ve inatçı. Kendisine "Git ve almadan gelme" denmiş. Görevini de layığıyla yapmaya çalışıyor. Ben bugüne kadar ağzıma sigara koymayan, bağışıklığıma dikkat eden, maske, mesafe ve hijyene ilk günden beri işyerimde olsun, evimde olsun teyakkuz derecesinde dikkat eden birisiyim.
Buna rağmen geçen hafta asla nasıl olduğunu hala bilmediğim bir şekilde pozitif olduğumuzu öğrendik. Ben çalışan olarak dışarıda, eşim emekli, kızım öğrenci, onlar evde. İlk bakanlıktan gelen "Eşiniz ve siz pozitifsiniz" dediklerinde dünya başıma yıkıldı.
Oysa küçük bir grip diye düşünüp, eşimin de ısrarıyla içimiz rahat olsun diye yaptırdığımız bir testten ibaret olacağını sandık. Kızımın da pozitif olduğunu filyasyon ekibinin evden aldığı numuneden öğrendik. Bir şok daha yaşadım. Hastalık hususunda bazen aklımdan şunu geçirdiğimi itiraf etmeliyim: "Bağışıklık için az bir doz da olsa vücuda iyi olur mu acaba? Ne olacaksa olsa da kurtulsak." Çok sinir bozucu bir dönem.
Beni bir abla, kardeş, arkadaş, ne isterlerse öyle kabul etsinler; Eve bir hırsız giriyor ve ağzınızı, burnunuzu iki eliyle sımsıkı kapatıyor. Debeleniyorsunuz, tam kurtuldum diyorsunuz, bir an elini çekiyor sanıyorsunuz. O çok daha sıkı bir şekilde tekrar yapıyor ve çok kararlı. Bu böyle 1 hafta sürüyor. Ne kadar dayanabilir insan.
Şakası falan yok, kendine gelsin herkes. Sinir sistemi, solunum sistemi, sindirim sistemi, dolaşım sistemi hepsi çelik gibi sağlam diyen varsa işi olmadan dışarı çıkar. Bu vesileyle Devlet Hastanemizin değerli çalışanlarına, acilde bana destek olan Dr. Barış'a, Ebru Hemşire'ye, ambulanstaki sağlık görevlilerimize, başından beri destek olan sağlık ordusuna, Valilik Vefa Destek Grubu'na minnettarım. İnşallah atlatacağız. Tüm hastalara da acil şiflara diliyorum.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol