Bin 62 terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, “Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında 34 teröristin etkisiz hale getirildiğini, harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının bin 62’ye ulaştığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, 21. gününde olan Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 19 hedef imha edildi” denildi.
Harekata katılan uçakların emniyetle üslerine döndüğünün belirtildiği açıklamada, “Bölgeden elde edilen bilgilere göre, 8 Şubat 2018 tarihinde, 34 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 62 olmuştur” denildi.
Açıklamada hava ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtının planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği belirtildi. (ANKA)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol